SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Teşvikte Yeni Dönem Olmalı"

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, önümüzdeki aylarda netleşecek olan yeni teşvik paketi içinde, bölgede devlet-özel sektör işbirliği ile yatırıma gidilmesi gerektiğini belirterek, "Bu kapsamda Malatya şeker fabrikası başta olmak üzere bölgedeki diğer şeker fabrikaların kapatılması ya da özeleştirilmesi yerine devletin ortak olacağı yeni bir model geliştirilmelidir" dedi.
 
Türkiye'deki oda ve borsaların, yeni teşvik sistemi hakkındaki görüş ve önerileri, TOBB Konsey Başkanlarının da katıldığı Teşvik Çalıştayı'nda Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'a aktarıldı. Çalıştay'da söz alan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yeni teşvik paketinde, bölgedeki hassasiyetlerin dikkate alınması gerektiğini söyledi. Yeni teşvik sistemi hakkında görüş alışverişinde bulunmak üzere oda ve borsa başkanları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile bir araya geldi. Toplantıya katılan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, teşvik sisteminde yeni bir döneme imza atılması gerektiğini ifade etti.
 
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Yeni Teşvik Paketinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ayrıca ele alınması gerektiğinin altını çizdi. Erkoç daha sonra, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan 17 maddelik teşvik paketi önerisini çalıştaya sundu.
 
“ŞEKER FABRİKASI'NA FARKLI YAKLAŞILMALI”
Erkoç, kapatılması ya da satışı gündemde olan Malatya Şeker Fabrikası'nın ve bölgedeki devlete ait diğer işletmelerin özelleştirilmesi yerine, devlet- özel sektör ortaklı yeni bir yapılanmaya gidilmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:
 
"Bölgemizdeki terör hadisesi ne yazık ki, 400 milyar TL'nin üzerinde harcama yapılmasına rağmen bugüne kadar çözülememiştir. Bu rakamı göz önüne aldığımızda bölgede daha kalıcı ve akılcı yatırım modellerinin geliştirilmesi kaçınılmazdır. Özelikle geçmişte birkaç kez dilendirdiğimiz bir durum var. Bölgede Devlet destekli yatırımların yapılması önemlidir. Devlet- özel sektör ortaklı bu tür yatırımlar terörü önlemede büyük bir katkı sağlayacaktır. Mesela kapatılması ya da özeleştirilmesi gündemde olan Şeker Fabrikalarının çalıştırılmasına devam edilmelidir. Çünkü bölgede ancak Devletin de içinde bulunduğu yatırımlar olursa, bölgeye yatırımcı akın eder ve bölgedeki sorunlar büyük ölçüde çözülür."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız