SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Teveccüh Artıyor'

A- A+ PAYLAŞ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Recai Kutan, Malatya'da ziyaretlerde bulundu.

Memleketi Malatya'ya gelen SP Genel Başkanı Recai Kutan, Doğanşehir ilçesinde Kurucaova Belde Belediye Başkanı Mehmet Karakaş ve Erkenek Belde Belediye Başkanı Mehmet Bayram'ı ziyaret etti.

Kutan, "Belediye başkanlarımız tabiri caizse adeta tekeden süt çıkarıyor. Kısıtlı ödeneklere rağmen hizmet yapıyorlar" dedi.

Gezi sırasında çiftçilerin ve esnafın hükümeti Kutan’a şikayet etmesi üzerine ülke ve dünya gündemine ilişkin konulara değinen Kutan, Türkiye’nin önümüzdeki yıllarda her yönüyle dışarıya bağımlı hale geleceğine dikkat çekti.

Tarım, hayvancılık ve her türlü üretimin bitirildiğini belirten Kutan, şeker pancarına konan kotaların, tütün fabrikalarının ve et-balık kombinalarının satışı ile birlikte çiftçilerin de üretemediklerini söyledi.

Türkiye’nin dünyada tarımsal üretimde kendi kendine yeten 7 ülke arasında bulunduğunu belirten Kutan, ancak sonraki yıllarda izlenen yanlış tarım politikaları nedeniyle buğday başta olmak üzere pekçok tarımsal ürünün ithal edilmeye başlandığını kaydetti. Özellikle stratejik öneme sahip üretimin de sona erdiğini vurgulayan Kutan, “Şeker pancarına kota koyarak adeta öldürdüler. Tütün fabrikalarını satarak, artık yabancılar kendi tütünlerini Türkiye’ye getirmeye başladılar. Hayvancılık deseniz zaten tamamen bitmiş durumda. Besiciliği öyle bir hale getirdiler ki üretici üretirken zarar eder duruma düşürüldü. Buğdayı, eti, tatlandırıcıyı ithal eder hale geldi. Tarımı da, üretimi de bitirdiler” diye konuştu.

Ülkede işçi, memur ve köylünün perişan olduğunu öne süren Kutan, partilerine teveccühün günden güne arttığını kaydetti.

BEYDAĞI BÖLGESİ'NDE..
Kentsel Dönüşüm Projesi'nin uygulandığı, evlerin ve arsaların kamulaştırıldığı Beydağı bölgesine de giderek vatandaşlarla görüşen Kutan, "Şu anda meclisin içerisinde 20 milletvekilimiz olabilseydi, meclis adeta titrerdi. Zamanında 22 milletvekili ile meclisi nasıl silkelediğimizi yaşı müsait olanlar hatırlar. Ne yapalım ki şu anda parlamentonun dışındayız. Ancak, elbette en üstün olan, en etkin olan Hakk'ın sesidir. İnşallah biz bu sesi en gür şekilde ortaya koyacağız. İnşallah bu haksızlık en kısa zamanda önlenecek" ifadelerine yer verdi.

Kutan, "Saadet Partililer soylu mücadelenizin yanındadır. Bizim kullandığımız bir tabir var Milli Görüşçüler olarak, milleti şöyle tarif ediyoruz. Diyoruz ki, 'Gardiyan devlet değil, garson devlet istiyoruz' yani, şu ülkenin insanlarına hizmet edip, onların haklarını koruyacak bir yönetim anlayışı. Yapılan özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın alın terleriyle, yaptıkları tasarruflarıyla bir mekanımız olsun diye çalıştılar. Şimdi geliniyor, evin değerindeki fiyatı vermiyorlar. Benim üç daireme karşılık, ancak bir daire alabiliyorum. Bir insanın evini elinden alıyorsanız. Başka bir yerde başını sokabilecek bir ev alabilmelidir. Değerlendirmelerin gözden geçirilmesi gerekir. Eğer bunu yapamıyorsanız, bu projeden tamamiyle vazgeçin. Bu konuyu gerekli yerlere ileteceğim. Bunun mücadelesini sizlerle birlikte yapacağız" dedi.

Recai Kutan, 9 Ağustos Cumartesi gününe kadar Malatya'nın ilçelerindeki ziyaretlerini sürdürecek.

Bu arada Kutan'ın, 8 Ağustos Cuma günü 15.00'de İnönü Üniversitesi'nin yeni rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik'i ziyaret edeceği bildirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız