SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tevhid-i Tedrisat Kaldırılmalı"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:01:31
A- A+ PAYLAŞ

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği (MAZLUMDER) Malatya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Bahattin Anıl, Tevhid-i Tedrisat kanununun çürümeye yüz tuttuğu belirtilerek, “Başta Tevhid-i Tedrisat kanunu olmak üzere eğitim sistemini körükleyen tüm kanunların kaldırılmalıdır" dedi. 

Anıl, Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti (MGTC)’inde yaptığı açıklamada, “91. yılını geride bıraktığımız şu günlerde Tevhid-i Tedrisad kanunu çürümeye yüz tutmuştur. Bu kanunla toplumsal, kültürel ve dini farklılıklar yok sayılmış, Devlet bir taraftan eğitimi zorunlu tutarken, diğer taraftan okullar aracılığı ile toplum mühendisliği yapmaya başlamıştır. Öyle ki değiştirilmesi teklif dahi edilmesin diye devrim kanunu kılıfı altında 1982 darbe anayasası koruma altına alındı" dedi.

MAZLUMDER olarak bu anlayışın artık değişmesini istediklerini ifade eden Anıl, "Mevcut sistem değiştirilmeden yapılan pansuman yapılan tedbirler ve atılan adımlar çözüm olmadığı anlaşılmıştır. Tevhid-i Tedrisad kanunu olmak üzere eğitimi şekillendiren tüm kanunlar kaldırılmalıdır” şeklinde konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız