SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tezgahı 8 Yıl Önce Anlatmış, TSK'dan Atılmış

0
Güncellendi - 2016-08-20 06:08:58
Tezgahı 8 Yıl Önce Anlatmış, TSK'dan Atılmış
A- A+ PAYLAŞ

TSK’tan atılan Uzman Çavuş Aykut Saka’nın, Malatya'da 2008 yılında Savcılıkta ve İl Jandarma Komutanlığı’nda, 2012 yılında ise mahkemede vermiş olduğu ifadelerinde FETÖ terör örgütünün askeri okul ve TSK içerisinde gerçekleştirmiş olduğu yapılanmanın taktik ve teknik yöntemlerini anlatıyor.

Saka, 6 Eylül 2012’de Malatya'da Zirve Yayınevi Davasının 43. duruşmasında tanık olarak dinlenirken, İstanbul’da FETÖ’ya ait Şirinevlerdeki FEM dershanesine gittiğini, sınavı kazanamayınca FETÖ mensuplarınca askeri okula yönlendirdiğini belirterek, “Işık Evlerinden tanıştığım kişiler bana askeri okula girmemi istedi. Ben de Ankara Beytepe Jandarma Okullar Komutanlığına girdim.” diyor.

Saka, ilk görev yerinin Malatya’nın Yazıhan ilçesi olduğunu, göreve başladıktan sonra kendisi ile FETÖ adına Elazığ’da öğretmen olan Özgür B.’ın, Yeşilyurt ilçesinde görevlendirildiğinde ise öğretmen Mehmet Ali B.’ın ilgilendiğini, aralıklarla görüştüğü bu kişilerin ordu mensuplarının mezhepsel ve sosyal hayatlarına yönelik sorularıyla karşılaştığını ifade ediyor.

“Bankanın verdiği promosyon parası haramdır, o parayı bize ver” denilmesi sonucu FETÖ ile ilişkisini kestiğini anlatan Saka, gidip komutanlarına durumu aktardığını, komutanlarının ise cemaat içinden istihbarat getirmesi için görüşmelerini sürdürmesini istediklerini belirtiyor.

“İhbar mektubu yazmamı istediler”

Aykut Saka, 10 Ekim 2008 tarihinde 2. Ordu Komutanlığı Askeri Savcına verdiği ifadesinde ise, Zirve Yayınevi olayı sonrasında Mehmet Ali B.’ın yanında bir başka şahıs ile birlikte gelerek, kendisinden dönemin Alay Komutanı Mehmet Ülger hakkında Zirve Yayınevi cinayetlerini işlettiğine dair ihbar mektubu yazılmasını istediklerini, gidip bunu komutanına anlattığını ve onlarında kendisine ses kaydı verdiğini, ancak bir daha bu şahısa ulaşamadığını ifade ediyor.

“Grubu deşifre ettim”

FETÖ’dan ayrıldıktan sonra hakkında bayanlarla ilgili olarak ihbar mektuplarının gönderildiğini ve evindeki bilgisayarının çalındığını belirten Aykut Saka, “TSK’ya sızmaya çalışan bir gurubun faaliyetlerini deşifre ettim, ancak cezalandırılacağımdan endişe duyuyorum. Çünkü cemaat, diğer meslektaşlarıma ‘Bizi gidip bu şekilde deşifre ederseniz zarar görecek olan siz olursunuz biz değil’, anlayışının cemaat tarafından ben örnek gösterilerek kanıtlanacağı fırsatının onlara verildiğini ve bu şekilde cemaatte bulunan TSK personelinden çözülmenin zorlaşacağını düşünüyorum.” diyor.

Saka, Malatya’dan Tunceli’ye, ardından da Manisa’ya gönderiliyor ve soruşturma nedeniyle TSK’dan atılıyor.

FETÖ’nun askeri okul taktiği ve yöntemi

Saka’nın, Malatya İl Jandarma Komutanlığı'nda 31 Mart 2008 tarihinde vermiş olduğu ifadesinde FETÖ’nun askeri okul ve yerleştirdikleri askerlerle ilgili olarak uyguladıkları yöntemleri şu şekilde anlatıyor:

-Askeri okullara girmelerini istedikleri öğrenciler sınavı kazandığında dershane, okul ve yurt kayıtlarını derhal siliyorlar. Mülakat sınavında nasıl davranacağına, sorulara ne tür cevaplar vereceğine ilişkin bilgiler veriliyor. Askeri okullara hazırlık döneminde, cemaatle ilişki ortaya çıkmasın diye kimseye bir şey söylenmez. Mülakatta FETÖ ile ilgili ithamlar için ‘Benim abim yok, Gülen grubunu tanımam’ tarzında telkinlerde bulunurlar. Sorumluluğuna askeri personel verilen grup mensupları birbirleriyle cep telefonu ile görüşme yapmazlar. Askeri personel kendilerini cep telefonundan aradığı takdirde kendi kartlarını iptal ederler. Cep telefonunu kendi isimlerine almazlar. Görüştükleri askeri personele telefon kartı verilir, o karttan sadece kendisinden sorumlu abisini arar. Askeri öğrencilik döneminde her öğrencinin bir abisi vardır. Görüşmelerde birebirlik esastır. Kesinlikle iki askeri öğrenci bir araya getirilmez. Öğrenciyi askeri okula hazırlayan kişi öğrencinin intibak kampına müteakip, ilk izne çıktığı hafta sonu o öğrenciyle okul dönemince görüşecek abi ile tanıştırılır.

- Askeri öğrenciye bir kod verilir ve bu ismin Müslümanlığı çağrıştırmayan bir isim olmasına özen gösterilir. Dışarıdaki görüşmelerde kod isim ile hitap edilir. 2 kişi tarafından öğrenci sorgulamaya alınır. Öğrencinin jest ve miniklerinden doğru söyleyip söylemediğinin tespitine çalışılır. Askeri öğrenci kesinlikle camiye giremez. Namaz ‘gözle namaz’ denilen özel bir yöntemle kılınır Okulda suyla abdest alınmaz ve tozla teyemmüm şeklinde alınır. Oruç tutulmaz. Mehil izninde öğrenci kampa alınır ve yoğun bir siyasi eğitim verilir. İstihbarat ihtisasına geçmesi teşvik ve yönlendirme yapılır. İstihbarat için ‘İstanbul’ kod adı kullanılır. Birlik personeli ve komutanları için etnik köken, inanç, gruba yakınlık, içki, kadına düşkünlük gibi konularda sorgulama yapılır. Uzman çavuşlar ‘zambak’, astsubaylar için ‘Analitik’ kod adı kullanılır. Personelden maaşının yüzde 15’i oranından ‘himmet’ adı altında her ay para alınır.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız