SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tezgahı Kuranlar Yargılanınca.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 22:47:50
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Balyoz tezgahını kuranlar yargılandığı zaman bu dava sonuçlanır" dedi. 

AYM'nin Balyoz Davası kararı ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan Ağbaba, "Balyoz, Cumhuriyet tarihindeki en haksız yapılan davalardan biridir. Bu bir siyasi davadır. Ve burada Türkiye Cumhuriyeti ordusunun geleceği birileri tarafından şekillendirildi. Önümüzdeki 20-30 yılda ordunun hangi kademesinde, kimin göre yapacağına karar verildi. Maalesef bu balyoz yapılırken, Özellikle bazı gruplar, bazı basın organları ve bazı kesimler bunu bir demokrasi mücadelesiymiş ve askeri vesayetin kaldırılması gibi sunmaya çalıştılar. Ama bunun öyle olmadığını yaşadığımız süreçte gördük. 17 Aralık'taki operasyonla beraber başta Başbakan'ın baş danışmanı buna 'bu kumpastır" dedi. Arkasından Başbakan 'kumpastır" dedi. Sonra da bakanlar bunun haksız bir yargılama olduğunu söylediler. Gecikmişte olsa bu önemli bir karardır ve mutluluk vericidir. Çünkü Balyoz Davası'nda 3,5 yıllık bir süre geçti. Çok büyük haklar ihlal edildi. Çok büyük acılar yaşandı. İnsanlar hasta oldu ve öldü" diye konuştu.

"BALYOZ KURGULANMIŞ VE TÜRKİYE'NİN ÖNÜNE SÜRÜLMÜŞTÜR"

Ağbaba, Balyoz Davası'nın birileri tarafından kurgulandığını iddia ederek, şunları söyledi: "Bunu yapanlardan mutlaka hesap sorulmalıdır. Bu darbenin bitimi, bu haksızca, hukuksuzca insanları cezaevine tıkıp, onların geleceğini yok edenlerin yargılanmasıyla olur. Bu anlamda hem Balyoz hem de diğer siyasi davalarla ilgili mücadelemiz sürüyor. Ama şunu belirtmek istiyorum; Balyoz, birileri tarafından kurgulanmış, Türkiye'nin önüne sürülmüştür. Ve maalesef buna da birçoğumuz sessiz kalarak destek olmuşuz. Balyoz tezgahını kuranlar yargılandığı zaman bu dava sonuçlanır. Umuyorum ki Türkiye bir daha böyle bir şey yaşamaz. "

KÜÇÜKŞAHİN'İ ZİYARET ETTİ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Balyoz Davası'nda tahliye olan emekli Kurmay Albay Ahmet Küçükşahin'i ziyaret etti.

Küçükşahin'i, Malatya'nın Gündüzbey Mahallesinde bulunan evinde ziyaret eden Ağbaba'nın ziyareti basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız