SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tezgahlayanlar Ortada Yok!"

A- A+ PAYLAŞ
30 Aralık'ta yapılacak olan olağanüstü kongrede yeniden aday olmayacağını açıklayan Yeni Malatya Spor kulüp başkanı Mehmet Emin Katipoğlu, İnönü Stadı'nda 4-0 mağlubiyetle sonuçlanan Bugsaşspor maçından sonra yaptığı yazılı açıklamada, "bir grup sözde taraftarı" ağır bir dille suçladı.
 
Bu grubun menfaatlerine karşı durduğu için hedef seçildiklerini belirten Katipoğlu, yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:
 
"Malatya’mızda futbolun dibe vurması bir Malatya’lı olarak, sporun içinden gelen, bir kişi olmam dolayısıyla; beni derinden üzüyordu. O süreçte Belediye Başkanımızın ve sağduyulu insanların benim kulüp başkanlığı görevine uygun görülmem dolayısıyla; bu görevi kabul ettim.  Kendime göre doğru olan kriterlerimden dolayı; kulübü kurumsal kimliğe büründürmek, borçlandırmamak, nemalanan ve kan emicilerin kulüpten uzaklaştırılması için elimden geleni yaptım ve başarılı olduğuma da inanıyorum. Gördüğümüz lüzum üzerine, yönetim olarak kongre kararı aldık ve aday olmayacağımızı belirttik. Ancak geçmişte yapılan senaryoların, malum kişilerce benim bırakmamın kesinleşmesinden sonra; tekrar harekete geçerek ve tüm iç sahada maçlarda takımın yanında yer almayıp; futbolcuların, teknik heyetin ve yönetimin psikolojisin bozmaya çalışmışlardır. 
 
Maçta gösterilen tepkiler,  Yeni Malatyaspor’un iç sahadaki başarısızlığının nedeninin en büyük göstergesidir. Bu takım içeride toplam 4 puan almıştır, deplasman da uzun bir süredir tek mağlubiyetten başka olumsuz sonuç almamıştır, bunun takdirini de kamuoyuna bırakıyorum.  İç sahada oynanan maçlarda en sıcağı bugün Bugsaşspor ile yaptığımız karşılaşma sırasında, takımın desteğe ihtiyacı var iken skor 0-0 iken; tamamen takımın aleyhinde tezahürat yapıp takımın psikolojisini bozdular futbolcular ne oluyor diye tribüne döndüklerinde kalelerinde golü görüyorlar. Herkesin amacı belli, kötü gidişat olmasını isteyenler, çanak tutanlar burada 13-15 yaş arasındaki günahsız çocukları trübüne gönderip küfür ettirdiler ve bu çocuklar hiçbir şeyin farkında değiller. Bu çocukları oraya gönderen ele başları sahnede yok uzaktan kumanda ile yönlendiriyorlar, bunların delikanlılığı bu. Bu tepki bize yapılmamıştır, bunu kabul etmiyorum, Malatya şehrinin ita amirlerine yapılmıştır. Bunu yaparak göreve geldiğim günden, bugüne kadar; bu tür çapulculara, rantçılara meydan vermedim ve kongreye gitme kararımın kesinleşmesinden sonra cesaret bulup, görevde olduğum süreçte çizilen karizmalarını düzeltme adına böyle bir yola başvurmuşlardır. Ben bugün maç bitiminde stadın önünde yürüdüğüm gibi her zaman dim dik yürürüm.  Maalesef bunları tezgahlayan 3-5 çapulcu, ele başları yürekleri yetmediği için yine piyasada yoklar.
 
Biz bu menfaatçi kesime el altından para verseydik, bilet verseydik bunlar bizi havaalanında karşılarlar, yanımızda olurlardı, bu tür zihniyetler ne yanımızda olsunlar ne de yakınımızda. Bizim için şehrin menfaatı daha önemli, hem kimin parasını kime vereceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını mı, Taştepe Yeşiltepe’nin su parasını mı? Bunları yapmadığım için, bana bunları yaptılar. Adamların amacının ne olduğunu kamuoyunun takdirlerine bırakıyorum. 
 
Ölmüş Malatyasporun dişini söküp satanlar, bu takımı amatöre düşürüp tarihten silen bu zihniyet; aynı menfaatçi ve rant grubu değil mi? Burayı Malatyaspor durumuna düşürmek isteyenlere, görevde olduğum sürece müsaade etmedim ve ben direndikçe onların direnci kırıldı. Şehrimizde şehrin sağduyulu insanları defaatça bana şunu söylemişlerdir; Başkan takımın başarısı bizim için önemli değil, önemli olan bu şehirdeki çarı çakalı, rantçıları temizledin ya bu bize yeter dediler. Gerçek futbolseverler her zaman yanımızda yer aldılar, ben rantçılara hiçbir zaman müsaade etmem. Her zaman şunu dedim; yemem yedirmem, çalmam çaldırmam, yiyeninde kefen parası olsun dedim benim alnım ak. Ben bu kararı aldıktan sonra şehrin ileri gelenleri ve sağduyulu halkımız bırakıp gitme dediler, benim kesin ve net kararımdır bu. Bu işi organize edenler, senaryoyu yazanlar muhtemelen yeni oluşacak yönetimde görev alacaklar, inşallah takımı iyi yere getirirler ve bende onları alkışlarım.
 
Biz görevde olduğumuz 20 aylık dönemde; Şehrin Valisi, Milletvekilleri, Belediye Başkanı ve Sivil Toplum Kuruluşları rahat ettiler, kimseyi rahatsız etmedik istifa diye bağırtmadık. Bundan sonraki süreçte neler olacak bunları hep beraber izleyeceğiz. Bizim zamanımızda herkes rahattı, hesabı olana taraftarlar etraflarında dolaşamadılar. 
 
Sonuç olarak; bugün bu yapılanlardan sonra Malatya’da inşallah futbol, eski olumsuz günlere dönmez. Böyle bir şey olduğu takdirde bir Malatya’lı olarak Malatya sevdalısı biri olarak en çok üzülenlerden birisi ben olurum. "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız