SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tezkereye 'Evet' Dedi, Rektöre Çattı

A- A+ PAYLAŞ

Lübnan tezkeresine "evet" oyu veren AKP milletvekili Münir Erkal, Hasançelebi'deki Demir Çalıştayı'ndaki konuşmasında, ülkenin "istek üzerine dışarıya asker göndermek zorunda kaldığı" yolunda konuşan rektör Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu'nun sözlerini "zırva" olarak nitelendirdi, hesap soracağını bildirdi.

ERKAL'DAN AÇIKLAMA..
Milletvekili Erkal, rektörün konuşmasıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada şöyle dedi:

"Zaman Gazetesi'nde yer alan bir haberde Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü'nün 'bu ülkenin askeri bile pazarlanır' ve 'bu ülke sömürge devlet haline gelmiştir' şeklindeki beyanları akıl ve mantıkla izah edilemeyecek zırvalardan ibarettir. Zırvanın yorumunun olmayacağı açıktır. Ama bu beyanatı verenlerin bir üniversiteyi temsil eden bir konumda bulunmasının ülke açısından ne kadar vahim bir durum olduğu ortadadır. Yüksek Öğretim Kurulu'nun, bu ülkenin temel değerlerine yapılan bu saldırıyı nasıl değerlendireceğini dikkatle izleyeceğiz. Bu olayın Malatya'mızda vuku bulması da ayrı bir üzüntü nedenidir.

Bu vesile ile bu çirkin yaklaşımı protesto ediyor; hukuki platformda bunun takibi yapılarak gereken hesabın sorulacağını kamuoyuna arzediyorum."

REKTÖR NE DEMİŞTİ?
İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, Hasançelebi'deki Demir Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada, bir devletin borç stoğu 400 milyar dolara ulaşırsa, o zaman o ülkede her şeyin dış güçler tarafından pazarlanmaya başlayacağını öne sürmüş ve "Yeraltı kaynaklarına bir şekilde el konulur, yerüstü kaynaklarına el konulur ve Kamu İktisadi Teşebbüsleriyle limanları satılır, insan kaynakları pazarlanır ve nihai olarak askeri bile pazarlanır. Bütün bunları başka ülkelerin emirleriyle yapmak durumunda kalan ülkelere yüzyıllar boyunca sömürge denmiştir. Şimdi ülkenin gelmiş olduğu nokta budur. O zaman sormak lazım, biz neden Kurtuluş Savaşı yaptık? Bu bir bağımsızlık savaşı değil miydi? Çanakkale'de başlayıp, İzmir'de biten o süreç boyunca yüz binlerce insan, bu ülkenin evladı şehit olmadı mı? Ne için şehit oldu, bağımsız bir ülke için, bağımsız bir ulus olmak için.

Şimdi Cumhuriyet kurulduğundan bu yana son zamanlarda Türkiye tekrar bir müstemleke, bir sömürge ülke olma durumuna hızla girmiştir. Artık onlar ne diyorlarsa biz yapıyoruz, gönderin askerinizi diyorlar, gönderiyoruz. Şu maden ocağına el koyacağız diyorlar, koyuyorlar.

Yapacağımız hiçbir şey kalmamış durumda. Ama bundan bin defa daha kötü durumda olan 1919'da bu ülkede bir Atatürk çıktı ve herkesi kurtardı. Her halde böyle bir savaş vermemiz gerekiyor." demişti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız