SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tezkereye Gerek Yok!."

A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya-Kürecik’e kurulacak radar üssünün NATO projesi olduğunu söyleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik “NATO’nun Türkiye’de onlarca tesisi var, onlar hangi statüdeyse bu da öyle. Onlarla ilgili Meclis’ten bir karar alınmış mı? Bunun için de alınmasına gerek yok” dedi.
 
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Malatya-Kürecik’e kurulacak NATO Güvenlik Kalkanı Projesi kapsamındaki radar üssü için TBMM tezkeresine gerek olmadığını söyledi. Çelik, “NATO’nun Türkiye’de onlarca tesisi var, onlar hangi statüdeyse bu da öyle. Onlarla ilgili Meclis’ten bir karar alınmış mı? Bunun için de alınmasına gerek yok. Çünkü ne yurtdışına asker gönderiyoruz ne de yabancı bir ülkenin ordusunun gelmesine müsaade ediyoruz. Biz bir NATO ülkesiyiz ve bu da bir NATO projesi” dedi. 
 
Çelik şunları söyledi: “Türkiye zaten NATO’nun Lizbon zirvesinde meseleyi kendi istediği kıvam ve şekle getirmiştir. Herhangi bir ülke hedef olarak belirlenmesin diye. Zaten bu saldırı değil korunma amaçlı bir projedir ve herhangi bir ülkeyi de hedef almamaktadır. Amerika’da çıkan bazı gazete yazılarına dayanılarak, bunun İsrail’i korumaya yönelik bir Amerikan projesi olduğunu söyleyenler de çıktı. Bizim için esas olan Amerikan ve NATO yetkililerinin ne dediğidir. Onlar diyor ki ‘Bu bir NATO projesidir.’ Ayın şekilde bizim kendi devlet adamlarımız da bunun bir NATO projesi olduğunu söylüyor, ki öyledir. Kimsenin İsrail’i koruduğu da yok. Suni bir gerilim peşinde de değiliz. Biz ülkemizin onurunu esas alıyoruz. Esas olan onurumuzu korumaktır.” 
 
CHP ÖRGÜTLERİNDEN TEPKİ..
Bu arada CHP, Malatya’nın Kürecik Beldesi’ne kurulacak olan füze kalkanının radarını bugün 81 ilde yapılan açıklamalarla protesto etti.
 
CHP’nin örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap ve Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP il başkanlıklarına bir genelge gönderdi. 
 
Örgütlere protesto genelgesi
 
Matkap ve Tamaylıgil imzalı genelgede, bugün saat 11.00’de CHP il başkanlıklarında basın toplantısı veya yazılı açıklamalarla füze kalkanının protesto edilmesi istendi. Genelgede, füze kalkanı, “Araplara nasihat İsrail’e güvenlik kalkanı” olarak nitelendi.
 
Bu genelge doğrultusunda, birçok CHP il örgütünden füze radarına tepki açıklamaları yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız