SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF 1. Ligde İlk Hafta Geride Kaldı

0
Güncellendi - 2016-08-23 20:23:47
TFF 1. Ligde İlk Hafta Geride Kaldı
A- A+ PAYLAŞ

TFF 1. Lig’de, ilk hafta sonunda Boluspor zirvede yer alırken, Sivasspor ise son sırada bulunuyor.

TFF 1. Lig’de 2016-2017 sezonunun ilk hafta maçları tamamlandı. Denizlispor, Yeni Malatyaspor ve Boluspor haftayı farklı galip tamamlarken, 3 maç berabere sonuçlandı.

Süper Lig’den geçtiğimiz sezon düşen 3 ekipten sadece Eskişehirspor galip gelebildi. Sivasspor ve Mersin İdmanyurdu haftayı mağlup tamamladı.

BOLUSPOR GOL OLDU YAĞDI, SİVASSPOR KÖTÜ BAŞLADI

Ligin ilk haftasında Boluspor ile Sivasspor, Bolu Atatürk Stadı’nda karşı karşıya geldi. Volkan Bayarslan’ın yönettiği mücadelede Boluspor, Diarra (2), Emre Kılınç ve Andre Dos Santos’un golleriyle Sivasspor’u 4-1 yendi. Sivasspor’un tek golü Ziya’dan geldi.

Bu sonuçla Boluspor ilk haftayı zirvede tamamlarken, Sivasspor ise son sırada yer aldı.

HOROZ EVİNDE ÖTTÜ, BANDIRMA HOŞ BULMADI

Ligin ilk haftasında Denizlispor, sahasında geride kalan sezon 2. Lig’den TFF 1. Ligine yükselen Bandırmaspor’u konuk etti.

Koray Gençerler’in yönettiği karşılaşmayı Denizlispor; Alperen, Leandro ve Barış’ın golleriyle 3-1 kazandı. Denizlispor aldığı sonuçla, ilk haftayı ikinci sırada tamamlarken, Bandırmaspor haftayı 16. sırada tamamladı.

YENİ MALATYASPOR ÇOK FARKLI, MERSİN İDMANYURDU SIKINTILI

TFF 1. Ligin bu sezonki en farklı takımı Yeni Malatyaspor oldu. Geçen sezon yaşadığı sıkıntıları bu sezon yaşamamak adına transferde iyi bir yol izleyen sarı kırmızılılar, lige sıkıntılarla başlayan Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşı karşıya geldi.

Yeni Malatyaspor, bol pozisyon ürettiği karşılaşmayı Dialiba (2) ve Sinan Özkan’ın golleriyle 3-1 kazandı. Sarı kırmızılılar bu sonuçla ligin ilk haftasını üçüncü sırada tamamlarken, Mersin İdmanyurdu ise 17. sırada yer aldı.

ESKİŞEHİRSPOR GERİ DÖNÜŞ YAPTI, BALIKESİRSPOR SKORU KORUYAMADI

Geçtiğimiz sezon Süper Lig’den düşen ve bu sezon kadrosunu kaliteli oyuncularla güçlendiren Eskişehirspor, şampiyonluk yarışının en büyük adayı olacağını gösterdi.

ES ES Ligin ilk haftasında Balıkesirspor’a konuk oldu. BALKES, Bekamenga’nın golüyle 1-0 öne geçti ancak Eskişehirspor, Bronu’nun golleriyle mücadeleyi 2-1 kazanmasını bildi.

Eskişehirspor ligin ilk haftası sonunda dördüncü sırada yer alırken, Balıkesirspor 13. sırada bulunuyor.

MANİSASPOR HER ŞEYE RAĞMEN GALİP, EZELİ DOST DEPLASMANDA KAYIP

Ligin ilk haftasında sonucu en çok merak edilen maçlardan birisi de Manisaspor-Elazığspor karşılaşmasıydı.

Lige sıkıntılı giren Manisaspor ile geçtiğimiz sezon Play-Off oynayan ancak istediğini elde edemeyen Elazığspor, Manisa 19 Mayıs Stadı’nda kozlarını paylaştı.

Deniz Ateş Bitnel’in yönettiği karşılaşmayı Manisaspor, Bahattin Köse’nin golüyle 1-0 kazandı. İlk hafta sonunda Manisaspor beşinci, Elazığspor ise 14. sırada yer aldı.

ŞANLIURFASPOR İSTEDİĞİNİ ALDI, LİGİN YENİ EKİBİ MAĞLUBİYETLE BAŞLADI

Geçtiğimiz sezon yaşadığı sıkıntılar nedeniyle ligde istediğini elde edemeyen ve birçok transfer yapmasına karşın hayal kırıklığı yaşayan Şanlıurfaspor, lige galibiyetle başlayan takımlar arasında.

Şanlıurfaspor, ligin ilk haftasında sahasında geçtiğimiz sezon 2. Lig’den TFF 1. Lige yükselen İstanbul ekibi Ümraniyespor ile karşılaştı. Güneydoğu Anadolu Temsilcisi, 34. dakikada Ramazan Sal’ın kaydettiği golle İstanbul temsilcisini 1-0 yendi. Şanlıurfaspor, ligin ilk haftası sonrasında puan cetvelinde kendisine altıncı sırada yer bulurken, Ümraniyespor 15. sırada yer aldı.

ALTINORDU GİRESUNLA YENİŞEMEDİ

Ligin ilk haftasında İzmir ekibi Altınordu, Karadeniz temsilcisi Giresunspor ile sahasında karşı karşıya geldi. Bol gollü geçen karşılaşmada taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı.

Giresunspor, maçın 62. dakikasında Özgür Can’ın golüyle 1-0 öne geçti. Altınordu, 69. dakikada Göksu Türkdoğan’ın golüyle 1-1’lik eşitliği sağladı. Giresunspor, Igors’un golüyle yeniden öne geçti ancak İzmir ekibi 90+3. dakikada Sertaç’ın golüyle durumu 2-2’ye getirdi. Maç bu skorla tamamlanırken, Altınordu yedi, Giresunspor ise sekizinci sırada yer aldı.

GAZİANTEP’TE PUANLA PAYLAŞILDI

TFF 1. Ligin tecrübeli iki ekibinin karşılaşmasında taraflar sahadan 1’er puanla ayrıldı.

Ligin ilk haftasında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor, sahasında İzmir ekibi Göztepe’yi konuk etti. Gaziantep temsilcisi dakika 24’te Ekıgho’nun golüyle 1-0 öne geçti. Göztepe, dakika 75’te Segbefıa ile eşitliği sağladı ve maç 1-1 sonuçlandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor haftayı 9, Göztepe ise 10. sırada tamamladı.

KARADENİZDE GOL SESİ ÇIKMADI

Ligin ilk haftasında Samsunspor ile Adana Demirspor, Samsun 19 Mayıs Stadı’nda karşı karşıya geldi.

TFF 1. Ligin iki tecrübeli ekibinin maçında büyük bir heyecan yaşansa da, gol sesi çıkmadı. Ligin ikinci haftasında Yeni Malatyaspor’un konuğu olacak olan Samsunspor ile sezona sıkıntılı başlayan Adana Demirspor, puanları paylaştı.

İlk hafta sonunda Adana Demirspor 11, Samsunspor ise 12. sırada yer aldı.

Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Yılmaz (7 yıl önce)
    Çok ta önemli değil.henüz ilk hafta
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Malatya deplasmanda galip geldiği için 2.ci sırada olması gerekmiyormu.
    0
    0
    Yanıtla