SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TFF Ceza Vermediği İçin"

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:18:58
A- A+ PAYLAŞ

UEFA Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın cezalarıyla ilgili verdiği kararın ardından eski CAS hakimi ve eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan, İHA’ya özel açıklamalarda bulundu. Arslan, olayların bu seviyeye ulaşmasının en büyük sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu olduğunu belirterek, "Federasyon, kulüplere puan silme cezası uygulasaydı, bugünleri yaşamıyor olacaktık. Federasyon, bu işin içinden çıkamayacaktır" dedi. 

“CEZALAR SÜRPRİZ OLMADI”

Cezaların sürpriz olmadığını belirten Türker Arslan, "Ülkemiz açısından üzücü bir karardır. Şuanda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın önünde sadece CAS yolu var. Tabii CAS’tan bir tedbir alma ihtimalleri olabilirse, belki bir durumda düzeltme ihtimali de doğabilir. Avrupa kupalarına katılmayı elde etme şansı olabilir. Ama çok kolay görmüyorum. CAS, benim de içinde bulunduğum bir camia. Bu konularda tedbir kararlarını çok zor verir. Açık bir hukuk ihlali var ise böyle bir karar verme durumunda, CAS’taki süreç kulüplere ancak ve ancak maddi menfaatler temin etmeye yarayan, bir takım sonuçlar doğurur. En iyi ihtimalle CAS’ın talebi kabul etmesinin halinde Fenerbahçe’nin 2. yıldaki men cezası kalkabilir. O açıdan da ben çok şans görmüyorum” diye konuştu.

"SORUMLU, TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU’DUR"

Olayların bu seviyeye ulaşmasının sorumlusunun Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) olduğunu dile getiren Arslan, "Ne yazık ki, biz bugünlere, federasyonun yanlış tutumundan, geçmişteki hatalı hareketinden ve vermiş olduğu hukuki kararların temelden yoksun olmasından bugünlere geldik. TFF, sadece günü kurtarma amaçlı düşündü. Gelecek ile ilgili hiçbir tedbir almadı. Vermiş olduğu kararlarla da çelişkiye düştü. Bunları UEFA’nın kabul etmesi mümkün değildi. Bir şike teşebbüsünün ya da girişiminin kulübü bağlamaması, kulüp ile ilgili olmaması diye bir şey mümkün değildir. Zaten UEFA da bunu kabul etmiyor. Vermiş oldukları kararla bunu gördük” şeklinde konuştu.

"FEDERASYON, KAMUOYUNU YANILTTI"

Türkiye Futbol Federasyonu’nun kamuoyunu yanılttığını dile getiren Arslan, "TFF, bu şike sürecini hallettik diye çıktı ortaya. Bunu da şahıslara ceza vererek yaptı. Kulüplere hiçbir ceza vermedi. Kulüplere puan silme cezası uygulasaydı federasyon, bugünleri yaşamıyor olacaktık. Puan silme ile bu iş çözülmüş olacaktı ve UEFA bu işin üzerine gitmeyecekti. TFF yapması gerekeni yapmadığı için bugün bu durumdayız” yorumunda bulundu.

"TFF’Yİ ZOR GÜNLER BEKLİYOR"

Bundan sonra TFF’yi zor günlerin beklediğini dile getiren Türker Arslan, "UEFA, vermiş olduğu bu karardan sonra, bu kararlarına sahip çıkacaktır. Büyük ihtimalle TFF’ye, 'Benim vermiş olduğum bu kararlara, sen de kendi hukuki kararlarını da uyumlu hale getir' diyecektir. İşte o zaman TFF bu işin içerisinden nasıl çıkacaktır. Ben bilemiyorum ama büyük ihtimalle de çıkamayacaktır” ifadelerini kullandı.

Türker Arslan, TFF’nin bu süreçte UEFA ile aynı düşünce altında olması için yeniden soruşturma açma mecburiyetinde olduğuna dikkat çekerek, "TFF, bu konuları yeniden hukuk kuruluna sevk edip, oradan disiplin kuruluna sevk etmesi lazım. Bunları bu Futbol Federasyonu yapamaz. Bu sebepten dolayı çok zor ve kötü günler bekliyor bizi" dedi.

"CAS’A GİTME YOLU AÇIKTIR"

Fenerbahçe’nin bu olaylardan sonra CAS’a başvurması gerektiğine değinen Türker Arslan, "CAS ile Tahkim’in bir araya gelmesi ya da toplantı yapması, böyle şeyler söz konusu değil. UEFA, Tahkim’in kararını vermiştir, o karara karşı CAS’a gitme yolu açıktır. CAS’ta davalar en iyi şartlarla 4 ayda biter. Özellikle bu dosya kapsamlı bir dosya. Daha fazla süreceğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.

"CAS, ŞAMPİYONLUK KONUSUNDA MÜDAHALE DE BULUNMAZ"

Fenerbahçe’nin ceza almasından dolayı, 2010-2011 sezonu şampiyonluk kupasının Trabzonspor’a verilip verilmeyeceğiyle ilgili olarak ise Arslan, "CAS bu konuda müdahalede bulunmaz. Bunun kararını verecek olan TFF'dir. TFF'de bu kararı alabilecek cesareti göremiyorum. Belki başka bir federasyon bu konuda karar alır" diye konuştu.

Avukat Türker Arslan, Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın talepleri dahilinde CAS’tan tedbir kararı almaları durumunda Avrupa Kupaları’nda kura çekimine katılabileceğini ama bunun da çok zor olduğunu dile getirdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız