SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF Ses Ver!. Ne İştir, Bu Yunus Yıldırım Atamaları?

0
Güncellendi - 2017-02-17 18:05:06
TFF Ses Ver!. Ne İştir, Bu Yunus Yıldırım Atamaları?
A- A+ PAYLAŞ

  • Malatyaspor'u Süper Lig'den düşürenlerden biri olan eski hakem Yıldırım, şimdi de EYMS maçlarına hakem gözlemcisi olarak atanıyor..

TFF 1. Ligde şampiyonluk mücadelesi veren Evkur Yeni Malatyaspor (EYMS) geçen hafta Denizlispor’la önemli bir karşılaşma oynamış, sarı-kırmızılı takım maçı 3-1 kazanmasına karşın hakem Özgür Yankaya’nın hatalı kararları Malatya cephesinde tepki çekmişti.

EYMS’nin Yankaya’ya tepkisinde “kaleci yerinde değilken serbest vuruş kullandırtması, itiraz eden kaleciye kart göstermesi, adeta elinde kartla gezip olmadık pozisyonlarda EYMS aleyhine 5 sarı, 1 kırmızı kart ile ağır bir penaltı kararı vermesi, sonucunda liderin takım halinde centilmenliğe aykırı hareketten Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilmesi” yatıyor.

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü İrfan Buz da hakeme tepkisini ortaya koydu ve Ferhat Kiraz'ın sarı kartlık hareketine kırmızı kart gösteren, birçok pozisyonda kararları tartışılan “Hakemi Cenab-ı Allah’a havale ettiğini” söyledi.

Bu karşılaşmada kötü yönetim gösteren hakem Yankaya kadar başka bir isim dikkatten kaçmadı: Karşılaşmanın hakem gözlemcisi Yunus Yıldırım.

Bu Yunus Yıldırım'ın, kötü bir Malatya- Malatyaspor geçmişi var. 2005- 2006 futbol sezonunda, Malatya'da Kayseri Erciyesspor'la maçını yönettiği Malatyaspor'un iki golünü vermeyerek o sezon Süper Lig'den düşmesine sebep olanlardan biri.. O sezon, Başkan Hikmet Tanrıverdi ile araları açılan Haluk Ulusoy'un başkanlığındaki federasyonunun birçok maçta hakemlere 'dilim dilim doğrattığı' Malatyaspor Süper Lig'e veda etmişti.

Süper Lig kariyeri de bir Malatyaspor maçıyla başlayan ( 2003-2004 sezonu,Adanaspor- Malatyaspor maçı) Manisa Bölgesi hakemiBeden Eğitimi Öğretmeni Yunus Yıldırım, 2 yıl önce hakemliği bırakmış ve maçlarda hakem gözlemciliği yapıyor.. Bu sezon (2016- 2017) Evkur Yeni Malatyaspor'un tam 3 maçına hakem gözlemcisi olarak görevlendirilmiş.

İlki, ligde fırtına gibi esen EYMS'nin kendi sahasında ilk puan kaybettiği maç olan 28 Kasım 2016'daki Giresunspor maçı. 1-1 biten bu maçı İstanbul Bölgesi'nden Volkan Bayarslan yönetti ve karşılaşmanın 43. dakikasında Sadık'ın kırmızı kart gördü.

Yunus Yıldırım, EYMS'nin hemen bir sonraki iç saha maçına da yine hakem gözlemcisi olarak gönderildi. 11 Aralık 2016 günü İnönü Stadı'nda oynanan ve İzmir Bölgesi'nden Tolga Özkalfa'nın yönettiği, EYMS'nin 1-0 mağlup olduğu Bandırmaspor maçında da hakem gözlemcisi Yunus Yıldırım.

Eski hakemlerden olan ve Star Gazetesi'nde hakem yorumları yapan Muhittin Boşat, muhtemelen 2005- 2006 sezonunda Malatya'daki olayını hatırladığı Yunus Yıldırım'ın, Evkur Yeni Malatyaspor maçlarına gözlemci olarak gönderilmesindeki 'anormalliğe' , 21 Aralık 2016 günü Star Gazetesi'ndeki yazısında "..."Yine, Yeni Malatyaspor'un 12. ve 14. haftalarda kendi evinde oynadığı ve ikisinde de puanlar kaybettiği Giresunspor ve Bandırma maçlarında gözlemci olarak üst üste Yunus Yıldırım'ın görevlendirilmesinin mantığını sanırım sadece MHK Başkanı Yusuf Namoğlu açıklayabilir." satırlarıyla dikkat çekmiş.

Ama, "işi bilen" birinden gelen bu uyarı işe yaramamış ki, Yunus Yıldırım bir kez daha Malatya maçına gönderilmiş..

Ve geçtiğimiz Cumartesi günü İstanbul'da oynanan Evkur Yeni Malatyaspor- Denizlispor maçının hakem gözlemcisi de yine bu Yunus Yıldırım.. Malatyaspor'un 3-1 kazandığı, uzatma dakikalarında aleyhine verilen penaltı (Ertaç kurtardı) ve kırmızı kartlı maçta da, hakem Özgür Yankaya'nın kendisini gözleyene aşırı güveninden olsa gerek, enteresan kararlar verdiği maç bu Denizli maçı. Allah'tan EYMS bu maçı puan kayıpsız geçebildi..

PEKİ KİM BU YUNUS YILDIRIM?

Yıldırım, 2005-2006 sezonu Malatyaspor’un Süper Ligden düşmesinde belki de en kritik maç olan Malatyaspor-Kayseri Erciyesspor maçının hakemiydi. Yıldırım, o maçtaki kötü yönetimiyle resmen o maçta Malatyaspor’u “katletmişti”.*

O Maçta Neler Olmuştu?

Malatyaspor 2005-2006 sezonuna, Hikmet Tanrıverdi başkanlığında, Feyyaz Uçar teknik direktörlüğünde başlamıştı. Ancak sezon başında Uçar’la beklenen sonuçlar alınamayınca sözleşme sonlandırılmış, yerine daha önce de Malatyaspor’u çalıştıran Ziya Doğan getirilmişti. İlk yarı sonunda Malatyaspor puan cetvelinde çok iyi yerde olmasa da çıkış bekleniyor, küme düşme pek akla getirilmiyordu. Ancak devre bittikten sonra yaşanan “futbol dışı” bir gelişme Federasyon cephesinde okların Malatyaspor aleyhine dönmesine yol açacaktı. Futbol Federasyonu başkanlığı seçiminde önce Haluk Ulusoy’u destekleyeceğini söyleyip sonradan karar değiştiren Hikmet Tanrıverdi, Ayhan Bermek’i desteklemiş; seçim kıl payı Ulusoy lehine sonuçlanınca TFF Başkanı bu davranışı affetmemiş; akabinde maçları yöneten hakemlerin tavrında göze çarpan “değişiklikler ve tuhaflıklar” olmuştu.

Malatyaspor, bu şartlar altında 19 Şubat 2006 Pazar günü Malatya İnönü Stadında Kayseri Erciyesspor’la hayati bir maç oynuyordu. Her iki takım düşme hattından uzaklaşmak istiyordu. İyi bir futbol ortaya koyan Malatyaspor’un ilk yarı Senkerik’le attığı bir gol ofsayt gerekçesiyle sayılmazken, ikinci yarıda iptal edilen bir Malatyaspor golü “evlere şenlikti”. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafede yaşanan pozisyonda Erciyes savunma oyuncusu Şenol (bu oyuncu sonraki sezon Malatyaspor forması giyecekti) ters bir kafa vuruşuyla topu kendi ağlarına göndermiş, maçı yöneten Yunus Yıldırım bu golü faul gerekçesiyle saymamıştı. Televizyon görüntülerinden anlaşıldı ki Senkerik o pozisyonda rakibine dokunmamıştı bile...

Yıldırım o maçta kart konusunda konuk takıma oldukça müsamahakar davranırken, Malatyaspor’un en formda ve önemli oyuncularından Toth Balazs’a sarı kart göstermiş, Balazs bu kartla bir hafta sonra oynanacak kritik Denizli maçında cezalı duruma düşmüştü. Malatyaspor o maçı 1-0 kaybedecekti.

Kayseri Erciyes maçının ilk yarısında Malatyaspor Tomas Michalek ile 1-0 öne geçecek, Erciyes ikinci yarının başında Cenk İşler’le eşitliği sağlayacak, 87. dakikada Mustafa Özkan Malatyaspor’u öne geçirecek ama son dakikada Yıldırım’ın kaleyi karşıdan gören pozisyonda çaldığı faulü Cenk İşler gole çevirince maç 2-2 bitecek; maç bitimi çıkan olaylar sonucu Malatyaspor saha kapatma cezası alacaktı. Bu ceza Adana’da  Gençlerbirliği'ne karşı çekilirken, o maçta da verilmeyen Malatyaspor golü, hakem odasında gezinen Gençlerbirliği yöneticisi eski MHK Başkanı vesaire derken 3-1’lik yenilgi küme düşme yoluna döşenen taşlardan biri olacaktı.

Sezon sonunda Yunus Yıldırım'ın Malatya'da yenilgiden kurtardığı Erciyes kümede kalırken Malatyaspor düşecekti.

İşin ironik yönü, Malatyaspor centilmence davranışlarından dolayı o dönem TFF’nin bir uygulaması olan “Mavi Bayrak” ödülüne hak kazanmış; bu ödül Kayseri Erciyes maçı öncesi düzenlenen törenle, federasyon temsilcileri Orhan Danış ve Mümtaz Özkan tarafından, dönemin stat sorumlusu yönetici Ali Cengiz’e (Haberin sonundaki fotoğrafta Cengiz sağda, Özkan solda) verilecekti. Yani Malatyaspor centilmen başladığı bir maçı “vukuatla” bitirmiş olacaktı.

Hayatını Kaybeden Taraftar

Malatyaspor bu maçta bir taraftarını kaybetmenin acısını da yaşadı. Karşılaşmayı Gençlik-Spor Müdürlüğü tarafındaki kale arkasında seyreden Mustafa Coşanay (yandaki fotoğrafta) isimli bir Malatyaspor taraftarı, henüz 10. dakika oynanırken fenalık geçirmiş, yapılan müdahalenin ardından hastaneye kaldırılmış, ancak kalp krizi geçirdiği anlaşılan Coşanay hastanede hayatını kaybetmişti.

Vefat ettiğinde 73 yaşında olan merhum Coşanay kurulduğu günden beri Malatyaspor taraftarıydı. Coşanay’ın vefatı Malatyaspor camiasında büyük üzüntüye yol açmıştı.

HABER: Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

_______________

ARŞİV FOTOLAR: 19 Şubat 2006'da İnönü Stadı'nda oynanan Malatyaspor- Kayseri Erciyesspor maçının öncesinde Malatyaspor'a centilmenlik nedeniyle mavi bayrak verilmesi, maçın başlama düdüğünden hemen önceki görüntü ve ayrıca tribünde Mustafa Coşanay adlı yaşlı taraftarın kalp krizi geçirdiği anlar..

Kaynak: Malatyahaber.com ve Bülent KORKMAZ arşivi.

* Malatyaspor- K.Erciyes maçına ilişkin haber ve değerlendirmenin yer aldığı ilişkin linklere şuradan ulaşabilirsiniz:

http:// http://malatyahaber.com/haber/bir-hakem-ve-sair-hersey/

http://http://malatyahaber.com/haber/bunlari-tasiyacak-sabrimiz-kalmadi/

http://http://malatyahaber.com/haber/mactan-notlar-6/

http://http://malatyahaber.com/haber/vah-vah-masummus-garip/

http://http://malatyahaber.com/haber/ku-klux-klan-benzetmesi-malatyaspora-agir-geldi/

http://http://malatyahaber.com/haber/malatyaspora-1-mac-saha-kapatma-cezasi/

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • mithat (7 yıl önce)
    53 puanı biz nasıl topladık.Bu hakemlerle.Arda KARDEŞLER hafta içi çok güzel bir kupa maçı yönetti,ödül olarak bu maça verildi.Yunus YILDIRIM hakem gözlemcisi.Hakem hakkında rapor yazacak.Önemli olan hakemin yönetimi.
    0
    0
    Yanıtla
  • turan yorulmaz (7 yıl önce)
    Malatya'lı milletvekilleri ve bakanı niye suskunlar acaba. Güya iktidar milletvekilleri demek muhalefette olsalar hiç bir iş yapamayacaklar.
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (7 yıl önce)
    arkadaşlar eskileri karıştırıp durursanız önümüzü göremeyiz bu sene hakemler hep bizim lehimize hata yapıyor.ör:sadıkın giresun maçında elle oynadığı penaltı olan pozisyon verilmedi ör : eskişehir maçında semihin haksız yere atılması...yunus yıldırım geçmişte hatalar yapmış olabilir sadece 1 maçla yunus yıldırımın hatalı kararlarıylamı düştük o sene tabiki etkisi vardı ama bütün ihaleyi ona yıkamayız.şu an gözlemci ve hiç bir etkisi yoktur.Şimdi sadece önümüze bakmalıyız galibiyetlere odaklanmalıyız
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    YASALAR HAKI VERMESE SAHISLAR KENDI ARSR BIZI O DURUMA GETIRMEK ISTIYORLAR AMA BIZ MALATYALIYIZ OYUNA GELMEYIZ
    0
    0
    Yanıtla
  • EROL (7 yıl önce)
    Yunus YILDIRIM iki maçta görev aldı.BANDIRMA ve GİRESUN maçlarında seyircinin yaptığı taşkınlığa tek bir kelime yazmadı.Bizi küme düşüren bir hakemdi.
    0
    0
    Yanıtla
  • sezer (7 yıl önce)
    maalesef haber yaptınız kaç kere yazdım yorumlarda yunus yıldırımı erciyes maçını nihayet saadete geldiniz...bence organize olup fedarasyona itiraz edelim ve bakan ,milletvekillerinide ayaklandıralım...şimdiden tedbiri almazsak önümüzde zor maçlar ve kolay kartlar görmemiz kaçınılmaz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turgut ÖZMÜŞ (7 yıl önce)
    Gerçekten , Malatyamız sahipsiz ?,
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Basri Tezel (7 yıl önce)
    Hakemlerin hangisi bize karşı iyi oldu ki hatırlayan var mı? Buraya gelen ev sahibini ezmeye geliyor. Son maçta Ertaç topu kontra atak olması için hızlı elinden çıkarmak istedi iki kişi adamı yere indirdi. Faul var kart yok. Ertaç baraj kuruyor, rakip şut çekiyor gol olsa golü verecek, top dışarı çıkıyor sarıyı Kaleci Ertaç görüyor. Biz bu düdük çalmadan topa vurma olayından ikinci sarı ile 10 kişi kaldık. Yetkililer seslerini çıkarmalı. eskişehir gece düzenliyor, tüm oyuncular bakanla poz veriyor. Bizde böyle bir ortam yaratalım üstelik maçları İstanbul'da oynuyoruz. Yapın orada bir gece çağırın büyük medyayı tüm takımla Bakan bir resim çeksin. Bizim maçlardaki hakem hataları ile ilgili iki sert yapsın yeter.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (7 yıl önce)
    Şu eski tribünlere bakın. Kale arkaları bile nasıl doluymuş. Şampiyonluğa oynadığımız şu dönemde bile taraftarların bu kadar az destek vermesi ne kadar garip! Ayrıca bir an öce şu Malatya inönü stadının zeminini düzeltin. En azından havaların düzeldiği mart ayından itibaren maçlar Malatya'da oynansın. Ne zamana kadar İstanbul'da oynayacağız?
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (7 yıl önce)
    TFF'nin her dönem Malatyaspora attığı kazıklar unutulacak gibi değil.Gaziantep B.Şehir maçınada gözlemci olarak Yunus denen adam atanırsa şaşmamak lazım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Allah a havale etmekten başka bir şey gelmiyor benim elimde ama buna bir kamu oyu oluşturmak ve masa başında oynanan oyunlara son vermek gerekir.Sayın bakanımız ve millet vekilleri,Adil başkanımız ile beraber Malatyaspor sevdamızı korusun YETER YETER Niye hep Yunus yokmu başka gözlemci oldum olası sevmem ????????
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Çok güzel bir haber olmuş elinize emeğinize sağlık.Bu haberi sosyal medyada yaymalısınız.Allah'ın izniyle bu sene şampiyon olacağız üzerimize oynanan kötü oyunları da İrfan hocam'ın dediği gibi Allah'a havale ediyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • reel (7 yıl önce)
    ablamız var bızım rahat olun, öznur abla malatyaya sahıp cık
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatan Sever (7 yıl önce)
    Futboldaki FETÖ devam ediyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fk (7 yıl önce)
    şike : yunus yıldırım allah büyük kimsenin yaptığı kimsenin yanına kalmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • Mantık (7 yıl önce)
    TFF dikkat etsin.Y.Malaryanın hakkını yemek onları bitirir.Y.Malatya ya oyun oynamak döner kendileri ni vurur.Allah hep doğru ların yanında olacaktır.
    0
    0
    Yanıtla
  • cengiz (7 yıl önce)
    Sahipsiz bir malatyaspor...
    0
    0
    Yanıtla