SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF Ligleri Yayın İhalesi Yapıldı

0
Güncellendi - 2016-11-22 00:42:25
TFF Ligleri Yayın İhalesi Yapıldı
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından, 2017-2018, 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 futbol sezonları TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Müsabakaları Yayın Haklarının devri için düzenlenen ihale, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yapıldı.

İhaleye, Yayın İhalesi Komisyonunda yer alan TFF Başkan Yıldırım Demirören, Başkanvekilleri Servet Yardımcı ve Hüsnü Güreli, Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Cengiz Zülfikaroğlu, TFF Genel Sekreter Kadir Kardaş, Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan, Kulüpler Birliği Genel Sekreteri Mesut Altan, Komisyon Sekreteryasından Sorumlu Mustafa Eröğüt, şartname alan şirket yetkilileri ile Beşiktaş 6. Noteri Vekili Celal Işık katıldı. Salonda TFF Yönetim Kurulu üyeleri ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kulüp temsilcileri, çok sayıda basın mensubu bulundu.

İhale öncesinde, teklifler kapalı zarf içerisinde Yayın İhalesi Komisyonu'na ve hazır bulunan notere teslim edildi. İhaleye Digiturk ve Turkcell Superonline teklif verdi. İhaleyi D Paketine yıllık 590 milyon Amerikan Doları bedel teklif veren Digiturk kazandı.

Demirören: "Bugün tarihi bir gün"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Süper Lig ve TFF 1. Lig'in yayın haklarıyla ilgili yapılan ihale sonucunda Türk futbolunun önünün açık olduğunu söyledi. Demirören, bu sezon kulüplerin toplam 360 milyon artı KDV aldığını vurgulayarak, "2017 Haziran ayından itibaren 500 milyon dolar artı KDV, dolar bazında baktığınızda yüzde 20 gibi bir artış oldu. Bu da çok büyük bir rakam ama mühim olan Türk futbolunun bu rakamı çok olumlu ve faydalı bir şekilde kullanması. Burada kulüp başkanlarımıza çok büyük işler düşüyor. Bu para sonsuz gelen bir para değil ona göre harcamaları gerekiyor" dedi.

Ekonomik dağılımda Türk futbolunun altıncı sırada bulunduğunu ancak futbol kalitesi olarak henüz bu noktalara gelemediğini anlatan Yıldırım Demirören, "Demek ki bizim sadece ekonomik değil, futbol olarak da buralara gelmemiz gerekiyor. Bunun için de kulüplerimizin geliri düzgün kullanması ve altyapıya vereceğimiz önem ile yapılır. Bugün tarihi bir gün, bunu çok iyi değerlendirebilirsek kulüplerimizin ve Türk futbolunun önünün çok açık olduğunu söyleyebilirim." şeklinde konuştu.

Türk futbolunun bir aile olduğunu kaydeden Demirören, "Tabii ki bu ailenin içerisinde kendi aramızda üzülmeler olacak ama hepimizin ortak menfaati Türk futbolunun bir araya gelmesidir. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ ile de çok iyi bir anlayış içerisindeyiz. Tabii ki değerli komisyona da teşekkür ediyorum. 5 tane firma bu işle ilgilendi, ciddi zaman harcadı. Şartlar 2 firmanın katılımına yol açtı. Tekrar hayırlı olsun diyorum.'' ifadelerini kullandı.

Gümüşdağ: "Kulüplerin yüzde 50'ye yakın artışı olacak"

Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ise ihaleyi kazanan Digiturk'ü tebrik ederek, şunları söyledi: ''Özellikle komisyon başkanımız Hüsnü Güreli'nin bize çok katkısı oldu. Ona bir daha teşekkür ediyorum. Kulüpler Birliği Vakfı ile TFF birlik beraberlik içinde bir komisyon oluşturdu ve gece gündüz çalıştı. Bu çalışmanın ürünü de bugün nihayete erdi. Yaklaşık 600-650 milyon dolar ve hedef rakamı çok şükür ki bugün yakalamış durumdayız."

İhalenin bittiğini ancak Kulüpler Birliği Vakfı olarak işe yeni başladıklarını belirten Gümüşdağ, "Yayıncı kuruluşa, ödediği bu paranın karşılığında biz de destek vermeye devam edeceğiz ve futbolun marka değerini her geçen gün arttırmak için ne gerekiyorsa TFF ile birlikte destek vereceğiz. Bugün baktığınızda kulüpler açısından hesaplara göre önümüzdeki yıl Haziran ayı itibarıyla yüzde 50'ye yakın bir artışları olacak. Yani bugünkü gelirin yüzde 47,50 civarı bir artış var. Bu artış bence Türk futbolu için tarihi bir artıştır. Tabii bu artışların doğru kullanmak, finansal fair play anlayışına uygun kullanmak çok önemli. İnanıyorum ki Türk futbolu için çok önemli bir gün. Bunu Türk futbolu için doğru kullanırsak çok önemli artılar ve değerler kazanırız." diye konuştu.

HANGİ PAKET NELERİ İÇERİYOR?

Dört ayrı paket halinde devredilen yayın haklarında, A paketi muhammen bedeli 425 milyon dolar, B paketi muhammen bedeli 45 milyon dolar, C paketi muhammen bedeli 15 milyon dolar ve D paketi muhammen bedeli ise 495 milyon dolar olarak belirlenmişti.

Belirtilen muhammen bedeller ve ihale neticesinde tespit edilecek yayın hakları bedellerine TFF payının dahil.

A Paketi: Süper Lig maçlarının tamamını canlı olarak yayınlamak ve yayınları uluslararası kuruluşlara pazarlama hakkına sahip olmak.

B Paketi: TFF 1. Lig’in yayın ve isim hakkını kapsıyor. Süper Lig’deki 9 maçın geniş özeti de paketin içinde.

C Paketi: Görüntülerin cep telefonu ve internet gibi mobil yayın hakları.

D Paketi: A, B ve C paketlerindeki tüm yayın haklarını içinde barındırıyor.

Yeni Malatya Gazetesi- tff.org

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız