SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF'de Kulüp Başkanlarıyla Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan, Bank Asya 1. Lig Kulüp Başkanlarıyla İstanbul'da bir toplantı yaptı. Feriye Restaurant'ta düzenlenen ve saat 11.00'de başlayan toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın yanı sıra Başkanvekilleri Lutfi Arıboğan, Mahmut Özgener, Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu ve Genel Sekreter Metin Kazancıoğlu da katıldı. Toplantıya Malatyaspor başkanı İlhan Kavuk'un da katıldığı bildirildi.

Doğan, toplantı sonunda Altay Başkanı Nafiz Zorlu ile birlikte toplantıda görüşülen konularla ilgili basın mensuplarını açıklamalarda bulundu. Federasyonun göreve geldiği günden beri yaptığı çalışmalarla ilgili kulüp başkanlarının bilgilendirildiğini belirten Doğan, "Kulüp başkanlarının sıkıntı ve tavsiyelerini dinledik. Bank Asya 1. Lig'in total değerinin ve standartlarının artırılması için neler yapılabileceğini konuştuk. Kulüp gelirlerini artırmak ve saha zeminlerinin iyileştirilmesi hakkında çalışma yapma kararı aldık" dedi.

Doğan, kulüplerin mali sıkıntılarının ana nedeninin kısa sürede başarı elde etme amacı olduğunu belirterek, "Tesisleşme yerine oyunculara verilen yüksek ücretlere rağmen başarı elde edilemezse kulüpler mali sıkıntıya düşüyor. Biz de onlara sportif başarının daha uzun vadeli projelerle elde edilebileceğini söyledik" açıklamasını yaptı.

5 sene içerisinde tüm kulüplerin UEFA kulüp lisans kriterlerini karşılar hale gelmesini planladıklarını kaydeden Doğan, "Yalnız kulüplerimizin de şimdi birçok problemi var" diye konuştu.

Bank Asya 1. Lig'deki yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili de görüş alışverişinde bulunulduğunu söyleyen Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "21 yaşın altındaki yabancı oyuncuların transfer edilmesi hususunda hemfikiriz. Futbol Geliştirme Merkezimiz bunun üzerinde çalışıyor. Yıldız adayı genç oyuncuların Bank Asya 1. Lig takımlarının kadrolarında yer almasının Turkcell Süper Lig takımlarımızın da oyuncu arayışlarında bir havuz oluşturacağına inanıyoruz" dedi.

Süper Lig'in yayın hakları bedellerinde hızlı bir yükseliş yaşandığına dikkati çeken Doğan, "Bu ligin de katma değerini yükseltmede ve lisanslı ürünlerin satışını artırmada yayın haklarının önemli rolü olacak" diye konuştu.

Doğan, şike iddialarının üzerine kararlılıkla gideceklerini belirterek, "Kötü niyetli kişileri futbol platformundan dışarı atacağız" açıklamasını yaptı. Kulüplerin dernekler statüsüyle işleyişiyle ilgili olarak da görüşlerini ifade eden Doğan "Bu konuda yeni düzenlemeler olacak. Bu konu, Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Murat Başesgioğlu'nun da gündeminde. TFF'nin de çalışmasını düzenleyecek olan ana statünün içine ligleri ve kulüplerin işleyişini de düzenleyecek maddeler konulması için çalışmalar yapıldığını biliyorum" dedi.

Altay Başkanı Nafiz Zorlu ise "Kulüp başkanlarımızın Federasyonumuza güvenlerinin olduğunu gördüm. Bir işi yönetenlere güven duyulması çok önemli. Buraya davet edilmemiz de federasyonumuzun bizi önemsediğini gösteriyor. Federasyonun futbolu daha iyi idare edebilmek adına bizim katkılarımızı alması ve bilinçli hareket etmesi bizi mutlu ediyor" diye konuştu.

Futboldan yaratılan gelirlerin futbolculara ödeme şeklinde kullanılmasının mali yapıyı bozduğuna dikkati çeken Zorlu, "Kulüplerimizin ciddi maddi sıkıntıları var. Tüm kulüp başkanları, Federasyonun, kulüplerin maddi harcamalarını yönetecek ve disipline edecek bir sistem oluşturmasının faydalı olacağı görüşüne vardı" dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız