SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF'de Toplantı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu'nun, Spor Toto 2.Lig ve Spor Toto 3.Lig kulüpleri için düzenlediği ''Talimatlara Aykırı Menajerlik'' ve ''Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'' konularını içeren toplantı İstanbul'da yapıldı.

Kulüp başkanlarının katıldığı toplantıda Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, 1. Başkanvekili Lutfi Arıboğan, hukuktan sorumlu yönetim kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu, milli takımlar sorumlusu Levent Kızıl ve TFF Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Baykan hazır bulundu.

Başkan Mahmut Özgener toplantının açılışında yaptığı konuşmada, futbolun geleceği adına hazırladıkları menajerlik sistemiyle ilgili yaptıkları, yapmayı düşündükleri ve sıfır toleransla yürütecekleri konular hakkında bilgi vermek istediklerini söyledi.

Toplantıda, bir yılı aşkın süredir üzerinde çalıştıkları ve son şeklini vermek üzere oldukları Ulusal Kulüp Lisans Sistemi ile ilgili taslağı da kulüp temsilcileriyle paylaşacaklarını belirten Başkan Özgener, ''Bu konunun futbolumuzun geleceği açısından çok önemli olduğunu düşünüyoruz. UEFA'da kulüp lisans sisteminin uygulanmadığı maalesef 6 ülke var ve yine maalesef o 6 ülkeden birisi de Türkiye. Türkiye olarak biz Avrupa futbolunda bu kadar söz sahibiyken, ekonomik büyüklüğümüz Avrupa'da ilk 5'de iken böyle hayati konunun, önemli bir denetim sisteminin Türkiye'de bugüne kadar uygulanmamış olması hakikaten üzücü'' diye konuştu.

"Kulüplere fesih hakkı sağlandı"

Farklı liglerde farklı kriterler uygulanacağını ancak bunun sıfır toleransla uygulanması gerektiğini anlatan TFF Başkanı, bir talimat değişikliği yaparak, menajerlik sisteminde talimatlara aykırı eylem gerçekleştiren futbolcu ve teknik direktörler konusunda kulüplere kolaylık sağlamak amacıyla, kulüplere, 4 maç ve üstü ceza alması halinde tek taraflı fesih hakkı sağladıklarını bildirdi. Mahmut Özgener, bütün profesyonel takımların katılımıyla 15 Ocak'ta Swissotel'de geniş bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Daha sonra TFF Yönetim Kurulu üyesi Yunus Egemenoğlu katılımcıları, 19 Mart 2010'da önemli değişikliklerle yürürlüğe giren "Futbolcu Temsilciliği Talimatı" ve 2011-2012'de uygulanmaya başlanılacak "Ulusal Kulüp Lisans Sistemi" konularında bilgilendirdi. 2011-2012'de hayata geçecek Ulusal Kulüp Lisans Sistemi'nin nihai taslağının ilk kez kulüplerle paylaşıldığını belirten Yunus Egemenoğlu, 2011-2012 ile 2014-2015 sezonları arasının 72 kulüp için, ulusal kulüp lisans sistemine geçiş süreci olacağını vurguladı. TFF Yönetim Kurulu üyesi, kulüplerin UEFA sistemindeki gibi "Hukuki, Sportif, Altyapı, Personel ve Mali Kriterler" üzerinden denetlenerek, kriterlerin Spor Toto Süper Lig, Bank Asya 1.Lig ve Spor Toto 2.Lig için ayrı ayrı oluşturulacağını belirtti.

"Menajerlik Talimatı, transfer döneminde titizlikle uygulanacak"

"Futbolcu Temsilciliği Talimatı" hakkındaki değişikliklere değinen Egemenoğlu yeni talimat ile daha fazla kişiye lisans kazandırıp; lisansız menajerlerin neden olduğu kirliliği sona erdirmeye yönelik devrimsel hükümler getirildiğini belirtti. Yunus Egemenoğlu, talimat ile birlikte futbolcu temsilcilerinin, futbolcuların ve kulüplerin yükümlülüklerini de paylaştı. Buna göre;

• Temsilciliği tek başına ve bizzat sürdürmek, faaliyetiyle ilgili idari işler dışında başkaca bir kişiyi istihdam etmemek,
• Lisanssız kişilerin lisansını kullanmasını engellemek
• Futbolcu temsilcisinin ismini sözleşmede belirtmek
• Sadece lisanslı futbolcu temsilcilerinin hizmetlerinden yararlanmak,
• Futbolcu temsilcileri ile yaptığı tüm sözleşmelere riayet etmek,
• Futbolcu temsilcisinin ismini sözleşmede belirtmek,
• Futbolcuyu, futbolcu temsilcisi ile yaptığı sözleşmeye aykırı davranmaya teşvik etmemek
• Talimattaki kulüp ve futbolculara yönelik ceza hükümleri, asgari 100.000 TL para cezası, müsabakadan ve futbolla ilgili her türlü faaliyetten men cezası, kulübe transfer yasağı cezası, puan tenzili cezası ve bir alt lige düşürme cezasını içeriyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız