SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF'den Sağlık Toplantısı

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 2010-2011 sezonu öncesi Sağlık Kurulu bilgilendirme toplantısını Malatya Bölgesi'nde gerçekleştirdi.

İnönü Üniversitesi Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Elazığ ve Tunceli illerinden profesyonel ve amatör kulüplerin temsilcileri katıldı.

Bilgilendirme toplantısı öncesinde bir konuşma yapan TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, "TFF tarafından düzenlenen Sağlık Kurulu bilgilendirme toplantısı için bir araya geldik. TFF, tek merkezde değil bölgelerde bu toplantıları yaparak, sizleri yormamaya çalışıyor. Buradan en faydalı bilgilerle ayrılacağınıza inanıyorum" dedi.

Açılış konuşmasının ardından İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve TFF Saplık Kurulu Üyesi ve TFF Bölgesel Sağlık Birimi Başkanı Prof. Dr. Nurzat Elmalı, "Doping ile ilgili son gelişmeler, Türkiye çapında futbol kulüpleri bazında sağlık envanteri çıkarılması, sıcakta futbol, sağlık ekipleri çalışanları, karşılıklı sorumluluklar ve eğitimle ilgili gelişmeler ve çalışmalar" hakkında kulüp temsilcilerine bilgiler verdi.

Elmalı yaptığı açıklamada, "Takımın arkasındaki takım olarak adlandırılan sağlık ekiplerine takımın başarısında çok önemli görevler düşmektedir. Futbolcuların performanslarının gelişmesi, sakatlıkların engellenmesi ve meydana gelen sakatlıkların bir an evvel tedavi edilerek sporcuların sağlığına kavuşturulması gibi durumları sağlık ekipleri sağlayacak. İnsanımız futbola sevgiyle bağlıyken, futbola ilgi bu kadar büyükken, bizim de sağlık ekiplerimizi en iyi şekilde eğitmemiz gerekiyor. Ona göre
yetiştirmemiz gerekiyor. TFF olarak bu doğrultuda hareket ederek geçtiğimiz yıl yürürlüğe giren sağlık kurulu iç talimatı ile TFF sağlık kurulu yeni yapılanmasına kavuşmuştur. Bu talimatname ile birlikte bölgesel sağlık birimleri oluşturulmuştur. Bölgesel sağlık birimleri, merkeziyetçi yönetim ve uygulamadan lokal yönetim anlayışına geçişte önemli bir aşamadır" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız