SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF'den YMS'ye Ziyaret

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:40:06
TFF'den YMS'ye Ziyaret
A- A+ PAYLAŞ
 
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) profesyonel kurulu, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da bulunan profesyonel kulüplerini ziyaret kapsamında, Yeni Malatyaspor kulübü yöneticileri ile bir araya geldi.
 
TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Akın Şatıroğlu, Denizlispor Kulüp Başkanı Tanju Beştaş, TFF Malatya Bölge Müdürü Fahrettin Eserdi, TFF Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz, Yeni Malatyaspor kulübünü ziyaret etti. 
  
Ziyarette konuşan TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Türk futbolun kurtuluşunun altyapılara verilecek önem ve yetiştirilecek ufku geniş gençlerle olabileceğini söyledi. Koşar, alt liglerde bulunan 93 kulübü ziyaret edeceklerini belirterek, şunları söyledi: “TFF’de bir değişiklik var. 93 tane alt liglerde takımımız var. Kulüplerimizin hepsini ziyaret ediyoruz. Bu alışılagelmiş değil. Ziyaretlerin özü aslında şu;  Türkiye’nin futbolla ilgili kuruluşu bizim kendi gençlerimizden. Yani Yeni Malatyaspor’da kendi yöremizden 4-5 adet kendi yöresinin çocuğu oynamıyorsa, Malatyaspor’un başarılı olması çok mümkün görünmüyor. Bu 4-5 tane çocuğumuzu kazanmamız içinde, kendi alt yapımızda 8-12 yaş grubundaki, 12-16 yaş grubundaki evlatlarımızım kendi yörelerinde yetişmesini sağlamak ve onlara altyapıda torpilli bir hocayı değil, laf olsun “bizim hocamız işsiz, onu da oraya koyalım” değil, en iyi, en karakterli, en namuslu ve şerefli hocayı koyacağız ki, o çocukların ufku genişlesin. İşe yaramayan bir adam olarak değil, en işe yarayan hocamızı oraya koyacağız ki, çocuklara farklı bir ahlak kültürünü aşılayalım. Buna ilaveten 1 saatte İngilizce kursu getirdik. Buraya ailelerin çocuklarını koşa koşa getirmesi için burasının klasik bir ortamdan dışarı çıkması lazım. Benim çocuğum hem ahlaklı hem sportif hem kültürlü hem sosyal yetişecek; hem de altın biz bilezik olarak lisanını öğrenecek. Yani biz buradan ithal eden değil, Hansları buraya toplayan değil, bizim Alileri, Ahmetleri, Mehmetleri ihraç eden bir toplum yetiştirmeliyiz. Onun içinde alt yapıya önem veriyoruz.”
  
Koşar, Malatya’nın geçmişte Süper Lig gören bir şehir olduğunu da hatırlatarak, “Malatya gibi büyük bir şehirde, Süper Lig’in tadını almış bir şehre, daha farklı bir konsept sunmak zorundayız. O gün ki kardeşlerimiz, alt yapıya önem verseydi 5 tane Malatyalı bu takımda oynasaydı, bu şekilde olmayacaktı. Ama diğer taraftan Hans bir şey oldu mu bavulunu toplayıp, gidiyor” diye konuştu. 
  
Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ise, “TFF’deki değişiklik hakikaten Sayın Yıldırım Demirören’in Türkiye’de 2. Ve 3. Liglere farklı açıdan yaklaşacaklarını söylemeleri hepimizi yakından ilgilendiriyor. Elbette Türkiye’de sektör olmuş futbolun, bizim ülkemize göre sorunları biraz daha farklı. Anadolu’daki kulüplerimizin bir takım sorunları var. Maddi, manevi gerçekten çözülmesi gerek sorunları var. Bugün birçok kulübümüz borç batağında. Özellikle şehir takımlarımız bile bu kategoride yer alıyor. İstanbul’a sıkışmış bir futbol heyecanını Anadolu’ya yaymanın yolu hakikaten kendi yerel kaynaklarımızla mümkün” ifadelerine yer verdi. 
  
Ziyarette ayrıca TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu’ya 44 numaralı TFF formasını verdi. Yeni Malatyaspor Kulüp Başkanı Ertan Mumcu ise, TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar’a kayısı takdiminde bulundu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız