SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TFF'nin Yeni Başkanı Doğan

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) başkanlığına, seçime tek aday olarak katılan ve 231 delegeden 222'sinin oyunu alan Hasan Doğan seçilirken, yönetiminde bir Malatyalı, bir de Malatyaspor delegesi yeraldı. Yedekler listesinde de iki Malatyalı bulunuyor.

Federasyonun yeni yönetiminde, aslen Malatya-Arapgirli olan Mehmet Ali Aydınlar'ın yanı sıra, aslen Kastamonulu olan ve seçimlere Malatyaspor delegesi olarak katılan Serdar Seda Güzelaydın da yeraldılar. Malatyaspor eski başkan vekillerinden Celal Birsen ile Malatya Belediyespor Başkanı Fahrettin Eserdi ise yedekler listesindeler.

Hasan Doğan'ın tek aday olduğu başkanlık için genel kurula katılan 237 delegeden 231'i oy kullandı. Delegelerin 222'sinin oyunu alan Hasan Doğan, Futbol Federasyonu'nun yeni başkanı oldu. Seçimde 8 delege boş oy kullanırken, 1 oy da geçersiz sayıldı.

Yönetim kurulu için yapılan seçimde, 188 'evet' oyuna karşılık 7 boş oy kullanılırken, denetleme kurulu seçiminde ise 191 'evet' oyuna karşın 4 boş oy çıktı.

Federasyon seçimlerinde oluşan kurullar şöyle

YÖNETİM KURULU ASIL: Hasan Doğan, Oğuz Çarmıklı, Mehmet Ali Aydınlar, Zafer Yıldırım, Mahmut Özgener, Serdar Güzelaydın, Levent Kızıl, Servet Yardımcı, Mehmet Baykan, Lütfi Arıboğan, Süleylan Atal, Ufuk Özerten, Arif Nuri Koşar, Tuncay Karartı, Yunus Egemenoğlu

YÖNETİM KURULU YEDEK ÜYELER: Hakan Kanık, İsmet Çiftçi, Ali Düşmez, Fahrettin Curoğlu, Ahmet Malatyalı, Celal Birsen, Hüseyin Ar, Fahrettin Eserdi, Mustafa Evrensel, Kenan Serthan, Eyüp Gözgeç, Cevat Kosova, Turan Mecikoğlu, Cemal Yücel Günay

DENETLEME KURULU: Hamdi Topçu, Birol Acar, İsmail Gerçek, Kazım Çalışkan, Ziya Erbaş

DENETLEME KURULU YEDEK ÜYELER: İbrahim Zengin, Mehmet Ali Kaynar, Murat Eroğlu, Namık Öndeş, Salih Karabulut

YENİ YÖNETİCİLER KİM?
* TFF Başkanı Hasan Doğan

Genel Kurul'da 37. TFF Başkanı olarak seçilen Hasan Doğan, 1956 yılında Kastamonu'nun Abana ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da yapan Doğan, 1979 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünü bitirdikten sonra 1979-1980'de İngiltere'de lisan eğitimi aldı. 1981-1988 arası Koç Holding bünyesindeki Beldesan firmasında pazarlama koordinatörü olarak görev alan Doğan, 1988 yılında kurucusu olduğu Ramsey'in genel müdürlüğü görevini üstlendi.

Aysel Doğan ile evli olan ve Zeynep ile Selim adlı iki çocuğu bulunan Hasan Doğan, halen Ramsey Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Gürmen Giy. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu üyeliği, Kip-Teks Konf. İmalat Paz. San. Tic. A.Ş yönetim kurulu başkanlığı, Star Medya Yayıncılık yönetim kurulu üyeliği görevlerini yürütüyor.

Doğan, Levent Bıçakcı'nın Futbol Federasyonu başkanı olduğu dönemde federasyonda başkan vekili olarak görev almıştı. Hasan Doğan'ın bu görevleri dışında, İstanbul Sanayi Odası Meclisi, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği sanayi konseyi, Boks Federasyonu yönetim kurulu üyelikleri bulunuyor. Futbol Federasyonu Başkan adayı Doğan, bunun yanında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi üyeliği ile Beşiktaş Kulübü kongre üyesi olarak sporun içinde yer alıyor.

* TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan

7 Kasım 1961'de Adana'doğdu. Defalarca Basketbol Milli Takımı formasını giydi. Faal spor yaşamı bittikten sonra yönetici olarak bu spora hizmet verdi. 3 yıldır Futbol Federasyonu'nun Genel Sekreteri olarak görev yapıyordu. Evli, İngilizce biliyor.

* TFF Başkanvekili Mahmut Özgener

23 Mart 1963'te İzmir'de doğdu. Üç dönem Altay Kulübü Başkanlığı, Futbol Federasyonu'nda Profesyonel Kurul Başkanlığı yaptı. İhracatçı. Evli, İngilizce ve Fransızca konuşuyor.

* Mehmet Ali Aydınlar

24 Temmuz 19567da Arapkir'de doğdu. İşadamı. Daha önce Fenerbahçe Spor Kulübü'nde yönetici olarak görev yaptı. Evli.

* Tuncay Karartı

15 Haziran 1972'de Sakarya'da doğdu. Sakaryaspor'da Yönetim Kurulu üyeliği ve Maltepespor'da asbaşkanlık yaptı. Bürokrat. Evli.

* Serdar Güzelaydın

7 Aralık 1966'da Çatalzeytin'de doğdu. Futbol Federasyonu'nda Başkan Danışmanlığı, Dış İlişkiler Kurulu Başkanlığı, Yönetim Kurulu üyeliği ve Milli Takımlar Sorumluluğu görevlerinde bulundu. Sanayici.Evli, İngilizce biliyor.

* Zafer Yıldırım

5 Ağustos 1952'de Of'ta doğdu.Amatör olarak futbol oynadı. İşadamı. Evli. Almanca ve İngilizce konuşuyor.

* Arif Koşar

17 Ocak 1960'ta Manisa'da doğdu. 1985'ten bu yana çeşitli kulüplerde yöneticilik ve asbaşkanlık yaptı. Sanayici. Evli.

* Servet Yardımcı

26 Aralık 1957'de Rize'de doğdu. Armatör ve işadamı. Evli ve İngilizce biliyor.

* Mehmet Levent Kızıl

27 Haziran 1966'da Bursa 'da doğdu. Bursaspor Kulübü Başkanlığı, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliği, Ümit Milli Takım Sorumluluğu ve Dış İlişkiler Kurulu üyeliği yaptı. Sanayici. Evli. Almanca ve İngilizce konuşuyor.

* M. Oğuz Çarmıklı

7 Nisan 1947'de Ardahan'da doğdu. Türkiye Futbol Federasyonu'nda iki dönem Yönetim Kurulu üyeliği bir dönem de Asbaşkanlık yaptı. Serbest meslekle uğraşıyor. Evli. İngilizce konuşuyor.

* Mehmet Baykan

3 Temmuz 1964'te Konya'da doğdu. İşadamı. Türkiye Futbol Federasyonu'nda Yönetim Kurulu üyeliği, ASKF Genel Başkan Yardımcılığı, Konya ASKF Genel Başkanlığı ve Konyaspor Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. Evli ve 2 çocuk babası.

* Yunus Egemenoğlu

19 Ocak 1962'de Ankara'da doğdu. Avukat. Bursaspor Kulübü'nde İdari Asbaşkanlık, Genel Sekreterlik, İkinci Başkanlık, Kulüpler Birliği'nde Genel Sekreterlik, Bağımsız Statü Hazırlama Kurulu üyeliği ve 3813 sayılı Yasa Değişiklik Kurulu üyeliği yaptı. Evli. İngilizce
konuşuyor.

* Süleyman Atal

25 Eylül 1953'te Trabzon'da doğdu. Deri mamulleri alım-atımıyla uğraşıyor. Trabzonspor'da Genel Kaptanlık, Futbol Şubesi Sorumluluğu ve Futbol Federasyonu Temsilciliği yaptı. Evli.

* Ufuk Özerten

27 Ekim 1951'de İstanbul'da doğdu. Makine Mühendisi. Ankara Emniyetspor ve Gençlerbirliği kulüplerinde yöneticilik, TFF Yönetim Kurulu üyeliği, MHK Başkanlığı ve Kulüpler Birliği Genel Sekreterliği yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız