SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TGF Toplantısı Sona Erdi

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:34:22
TGF Toplantısı Sona Erdi
A- A+ PAYLAŞ

10 Nisan’da başlayan ve Pazar günü sona eren Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun 48. Başkanlar Kurulu Konsey toplantısının ardından genel değerlendirmeler yapıldı. 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, bugün son toplantısını MGTC Kadınlar Komisyonu ile yaptı. Toplantıdan sonra açıklama yapan Federasyon Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, toplantının verimli geçtiğini dile getirdiler. TGF Başkanı Karaca, Kadınlar Komisyonu toplantısı ile 48. Başkanlar Kurulu Konseyi'nin sona erdiğini belirterek, kendilerini ağırlayan Malatyalılara teşekkür etti. Karaca, Malatya’nın tarihi turistik yerlerinin de gezildiğini belirterek, toplantılarda gazeteciliğin sorunlarının enine boyuna masaya yatırıldığını kaydetti. Malatya’da çok sıcak bir ortamla karşılaştıklarını ve tüm organizasyonun layıkıyla yerine getirildiğini belirten Karaca, henüz yeni olan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti’nin oldukça başarılı çalıştığını söyledi.

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit ise, yapılan toplantılarda medyanın sorunlarını konuştuklarını belirtti. Pelit, 47. toplantıya göre Malatya’daki buluşmanın daha verimli geçtiğini söyledi.

SULTANSUYU GEZİSİ..

Bu arada 48. Başkanlar Kurulu Konseyi toplantısı için Türkiye’nin çeşitli illerinden Malatya’ya gelen gazeteciler cemiyeti yöneticileri, ünlü Arap atlarının yetiştirildiği Sultansuyu Harası’nı gezdiler. 

Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti tarafından düzenlenen organizasyonla 3 gün boyunca Malatya’da bulunan gazeteciler, toplantıların yanı sıra kentin turistlik yerlerini de gezme fırsatı buldu. Akçadağ ilçesinde bulunan Sultansuyu Harası’nda Vali Süleyman Kamçı tarafından karşılanan gazeteciler, burada yetiştirilen atları gördüler. Ünlü yarış atlarının bol bol fotoğraflarını çeken gazeteciler, haraya hayran kaldıklarını söylediler.

Sultansuyu gezisinin ardından ise Anemon Otel’de Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti tarafından tertiplenen akşam yemeğinde Malatyalı bürokratlar ile birlikte federasyon başkan yönetici ve üyeleri bir araya geldi. Yemekte konuşan Malatya Gazeteciler ve Televizyoncular Cemiyeti Başkanı Mikail Pelit, bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçen başta Malatya Valisi ve belediyelere teşekkür etti.

Yeşilyurt Belediyesi Başkanı Hacı Uğur Polat organizasyonun Malatya’nın tanıtılmasına katkı sunduğunu belirtirken, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Şefik Şengün ise basının kutsal bir görev yaptığını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca da, şimdiye kadarki başkanlar kurulu konseyi toplantılarının Malatya’daki gibi olmadığını belirterek, vali, ilçe belediye başkanlarının böylesine destek vermesinin basın adına çok önemli olduğunu dile getirdi.

Vali Süleyman Kamçı, güçlü ve gelişmiş bir basına sahip olan ülkelerde demokrasinin sağlam bir zeminde sorunsuzca işlediğini belirterek, il dışından gelen gazetecileri ağırlamaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

Yemek daha sonra canlı müzik ile devam etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız