SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'THK 114 Uçak Düşürürdü'

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:09:17
'THK 114 Uçak Düşürürdü'
A- A+ PAYLAŞ
 
Hava sahasını ihlal eden her uçak, sorgusuz sualsiz düşürülseydi, Türk Hava Kuvvetleri’nin, bu yıl içinde 114 savaş uçağı düşürmüş olması gerekirdi. Hava sahası ihlalleri, hemen her gün gerçekleşen ve uluslararası hukuka uygun olarak birkaç dakika içinde çözülen olaylardır.
 
Bu yıl içinde büyük çoğunluğu Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait olmak üzere İtalyan ve İsrail uçaklarıyla birlikte toplam 114 uçağın, Türk hava sahasını ihlal ettiği bilgisi Genelkurmay Başkanlığı’nın sitesinde yer alıyor.
 
Sadece son bir hafta içinde Türk hava sahasını ihlal eden uçak sayısı 6’yı bulmuş durumda. Türk Hava Kuvvetleri, bu uçaklardan hiçbirini düşürmüş değil. Uluslararası hukuk ve prosedüre uygun olarak Türk Silahlı Kuvvetleri, bu ihlallerin tamamını tespit etmiş, yaptığı uyarı üzerine uçaklar Türk hava sahasını terk etmişlerdir.
 
Uçakların sürati dikkate alındığında 1-2 kilometrelik ihlallerin olağan karşılandığı ve uyarı üzerine hava sahasını terk ettiği de bilinmektedir. Yine Genelkurmay Başkanlığı sitesinde yer alan bilgilere göre, söz konusu uçakların Türk hava sahasını ihlal süreleri, 20 saniye ile 9 dakika arasında değişmektedir. Bu bilgiler de gösteriyor ki, hava sahası ihlalleri, uyarı ve önleme uçuşlarıyla çözülmektedir.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız