SON DAKİKA
SON DEPREMLER

THK Daha Fazla Deri Topladı

A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Kurumu (THK) Malatya Şube Başkanı Mehmet Torun, bayramda bağışlanan deri miktarında geçen yıla göre artış olduğunu bildirdi. Bu arada, Jandarma izinsiz toplanan 43 adet deriye el koydu.

THK Malatya Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyen Mehmet Torun, Kurban Bayramı'nda toplanan derilerle ilgili bilgi verdi. Geçen yılın Kurban Bayramı'nda 4 bin 962 koyun derisi toplandığını, bu bayramda bu rakamın 5 bin 456'ya çıktığını belirten Torun, geçen yıl 3 bin 308 adet keçi derisi bağışının bu yıl 3 bin 410’a, geçen yıl 694 adet olan sığır derisi sayısının ise bu yıl ise 758 adete yükseldiğini söyledi.

Geçtiğimiz yıllarda bir adet koyun derisini 18 YTL'ye ihale ile verdiklerini, bu yıl ise 4,5 YTL'ye ihaleyle sattıklarını aktaran Torun, sığır derisinin kilosunu da 2.18 YTL'ye ihaleyle sattıklarını söyledi.

Deri sektöründeki fiyat düşüklüğü nedeniyle yaptıkları ihalenin önceki yıllara göre düşük olduğuna dikkat çeken Mehmet Torun, "Önceki yıllara göre fiyat 5 kat düştü. Yine de biz tanesini 4,5 YTL ile ihale ederek, yine yüksek fiyatla sattık. Piyasada 2-3 YTL'ye koyun derisi satılıyor"şeklinde konuştu.

İZİNSİZ TOPLANANLARA EL KONULDU..
Öte yandan, Jandarma tarafından izinsiz olarak yasadışı toplanan kurban derilerine de el konulduğu bildirildi.

Akçadağ ilçesi Çatyol Beldesi Fatih Mahallesi’nde durdurulan M.Ç. yönetimindeki 44..348 plakalı araçta 15 adet büyükbaş, 13 adet küçükbaş, merkez Özal Köyü’nde B.E. yönetimindeki 44..553 plakalı araçta 8 adet küçükbaş, yine Özal köyünde E.D. adlı şahsın elindeki çuvalda 7 adet küçükbaş hayvan derisi bulundu. Şahıslar hakkında “Yardım Toplama Kanunu”na aykırı hareket nedeniyle yasal işlem yapılırken, toplam 43 deriye de el konuldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız