SON DAKİKA
SON DEPREMLER

THM Yarışmasına İlgi Büyük de!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Müzisyen Eğitimciler Sanat Derneği (MESD) tarafından düzenlenen Türk Sanat Müziği (TSM) ve Türk Halk Müziği (THM) ses yarışmalarına başvuruların sona erdiği bildirildi.

MESD Başkanı Mehmet Balkış, Malatya'nın kültür ve sanat yaşamına katkı sunmak, gençlere fırsat tanınmak ve yeni seslerin çıkmasını sağlamak amacıyla Malatyalı merhum bestekar, ses ve saz sanatçısı Udi Nevres anısına düzenledikleri TSM ve Malatyalı sanatçı Selahattin Alpay adına düzenledikleri THM ses yarışmasına toplam 108 başvurunun olduğu, bunun 6'sının Türk Sanat Müziği Yarışması'na yapıldığın ifade etti.

Balkış, Türk Sanat Müziği'ne ilginin çok az olmasının kendilerini üzdüğünü belirterek, "Başvuruda bulananlara 3 aylık bir kurs vereceğiz. Kurs sonunda ise cumhuriyet döneminin ilk kadın sanatçılarından olan Malatyalı Zühre Bilir adına bir konser düzenleyeceğiz. Ardından ise finalistlerimizi belirleyeceğiz" dedi.

MESD Başkanı Mehmet Balkış, her yarışmalarda birinci olanlara birer tam Cumhuriyet altını ve plaket, ikincilere yarım altın ve plaket, üçüncülere de çeyrek altın ve plaket verileceğini ifade etti.

Balkış, Malatyalı müzikseverlerden yarışma için sponsorluk desteği beklediklerini ifade ederek, düzenledikleri kursların ise devam ettiğini kaydetti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız