SON DAKİKA
SON DEPREMLER

THY 63 Pilot Mezun Etti

0
Güncellendi - 2015-12-27 20:17:23
THY 63 Pilot Mezun Etti
A- A+ PAYLAŞ

THY Uçuş Akademisi'nin yeni mezunu 63 pilot mezuniyetini kep atarak kutladı. THY'de 1.5 yıl boyunca kabin memurluğu yaptıktan sonra akademiden mezun olarak pilotluğa adım atan Ali Emir Çalışkan, "Pilot olmak çocukluk hayalimdi" dedi. 

Türk Hava Yolları (THY) Uçuş Akademisi’nden mezun olan 63 pilot için Atatürk Havalimanı'nda tören düzenledi. Törene THY Genel Müdürü Temel Kotil, THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Asaf Bora ve THY yetkilileri katıldı.

Mezuniyet törende gazetecilerin sorularını cevaplandıran THY Genel Müdürü Temel Kotil, ”63 kişi şuanda uçuşa hazırlar. Okullarını bitirdiler. Bunları eğiten hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Allah yollarını açık etsin. Emniyetli uçuşlar diliyoruz. Şirketimiz çok iyi gidiyor. Bu yıl 60 Milyon gibi yolcu hedefliyoruz. Tabii bu yolcular arkadaşlar üzerinden geçecekler. Bunlar pilotlar olarak olarak kabin ekibiyle birlikte yolcuları havada misafir edecekler” dedi.

UÇUŞ EMNİYETİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Pilot ihtiyaçlarının artarak devam ettiğini söyleyen THY Genel Müdürü Temel Kotil, “Biz THY olarak bütün dünyaya uçuyoruz. Gelirimizin Yüzde 74'ü yurt dışından direkt elde ediliyor. Dolayısıyla Global havayoluyuz. Yurt dışı yolcumuzun yüzde 70'de yabancı yolcu. Doğal olarak bizimde Global oynamamız gerekiyor. Pilot ihtiyacımız var. Türkiye'de yok bu. Bazı okullarda mezunlar var ama bizim kriterlerimizi sağlamıyor. Belirli bir kaliteyi sağlamamız gerekiyor. Uçuş emniyeti bizim için önemli. Ben o pilotlara emniyetsiz demek istemiyorum ama bizim kriterlerimize uymuyor. Dolayısıyla yabancı almaya devam edeceğiz. Sonuçta biz uluslararası oynamak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

THY Genel Müdürü Temel Kotil Türk Hava Yollarının 787 Dreamliner kiralama konusundaki bir soruya ise "Rakamlar oluşursa ve fiyatlar uygun olursa alırız. Daha pazarlık etmediğimiz için bir şey diyemeyiz. Fiyatlar ilgili bir konu. Biz her türlü uçağı kullanırız. Bütçemiz üzerinde 8 uçağımız var. 2014 bütçesinden sonra 8 büyük uçak kiraladık. İhtiyaçlar devam ediyor” dedi.

HAYALLERİ UÇURACAĞIZ

Mezun olan pilotların çok iyi bir seçim surecinden geçtiğini söyleyen THY Uçuş İşletmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Asaf Bora ise ”63 kişiyi filomuza katıyoruz. Bu çocuklar gerçekten çok iyi seçim süreçlerinden geçtiler. Arkadaşlar çok iyi donanımlılar. Emin olun THY'nin geleceğinde kokpit personelinin tahsil durumu ve yeterliliği konusunda dünyanın en iyisinden de iyisi olacağını inanıyoruz. En iyisi biziz zaten. Kendimizden de iyi olacağız. Bizim için uçuş emniyeti çok önemli. Çok iyi bir geleceği var THY'nin. Biraz önce dediğimiz gibi 'Hayalleri Uçuracağız' Arkadaşlar da uçuranlar olacaklar. Şuanda 3 bin 300 pilotumuz var. 400 tane yabancı pilotumuz var. Bu sayı artacak tabii ki. İç kaynakları tükettiğimizi için yabancıları alıyoruz. Yabancıların katma değeri var tabii ki şirketimize. Onlar da bizden çok şey öğreniyorlar. Çok mutlular. Bizde onlardan mutluyuz. Tabi ki bu tip mezun olacak arkadaşlarımız son değil. Daha mezun olacaklar. Önümüzde ki yıl 400 kişi daha mezun olacak. Onlar da inşallah filomuza katacağız" diye konuştu.

KABİN MEMURLUĞUNDAN PİLOTLUĞA GEÇTİ

Mezun olan pilotlardan Ali Emir Çalışkan, THY'de bir buçuk sene kadar kabin memurluğu yaptığını belirterek, "Ben Trakya Üniversitesi İşletme mezunuyum. Üniversiteyi bitirdikten sonra THY'nin açmış olduğu alımlar katıldım. Mülakatları sınavları geçtik sonra ve 2 yıllık eğitim sürecinden sonra 2. Pilot olmaya hak kazandım. Benimde çocukluk hayalimdi pilot olmak. Düzensiz bir hayatı var ama uçmayı çok seviyorum. O yüzden tercih ettim. Akademiye girmeden önce THY'nin çeşitli departmanların da çalıştıktan sonra başvurdum ve kazandım. THY'de bir buçuk sene kadar Kabin Memurluğu yaptım” diye konuştu.

Makine mühendisi olduğunu söyleyen Tuğçem Gezer ise ”Ben aslen Makine Mühendisiyim. 2011 yılında Akademiye kabul aldım. Kabul aldım söylemesi kolay ama bir buçuk yıl süren bir elemeler oldu. Bir çok testten geçtik. Bir çok teste tabii tutulduk. Pilotluk konusuna gelirsek, burada ki arkadaşlarımın hepsinin çocukluk hayali. Şuan çocukluk hayallerimize kavuştuk. Bunun yanında Dünya'nın en büyük havayolu olma konusunda emin adımlarla ilerleyen THY'nin birer çalışanı olmak bizlere ayrıca gurur veriyor" şeklinde konuştu.

Daha önce uçak bakım firmasında çalışan Mehmet Fatih Akgün ise,”Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunuyum. Benim küçüklükten bu zamana kadar merakım vardı. Daha önce de bir uçak bakım firmasında mühendis olarak çalıştım. Uçaklara ilgim daha çok arttı. Yaklaşık 2 yıllık bir eğitimden sonra Boeing 737 filosuna katıldık” ifadelerini kullandı.

Törenin ardından toplu fotoğraf çektiren yeni pilotlar, keplerini havaya atarak mezuniyetlerini kutladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız