SON DAKİKA
SON DEPREMLER

THY Genel Müdürüne Sordu..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:43
THY Genel Müdürüne Sordu..
A- A+ PAYLAŞ

 Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, THY Genel Müdürü Temel Kotil’e bir mektup yazarak, THY’nin Malatya-Ankara sefer sayısını arttırmasını istedi. 

Ağbaba’nın THY Genel Müdürü Kotil’e yazdığı mektupta, “Seçim bölgem olan Malatya’ya yapılan bir haksızlığı size aktarmak ve ortadan kaldırılması için gerekli çalışmaların yapılabilmesi için bu mektubu sizlere iletiyorum.

Malatya İli, Doğu Anadolu Bölgesi’nin hızla gelişen ve büyüyen kentlerinden biridir.762 bin kişilik nüfusu ile Büyükşehir statüsü kazanan Malatya, aynı zamanda ekonomik katma değeri en fazla olan kentlerinden biridir.

Türkiye’nin ve Avrupa’nın en çok Karaciğer Naklinin gerçekleştirdiği ‘Karaciğer Nakil Enstitüsü’ ne, bölge illerinden hasta kabul eden Turgut Özal Tıp Merkezine ve sayıları 10’u geçen özel hastaneye sahip olan Malatya sağlık alanında çok hızlı gelişmeler yaşamaktadır.

Malatya tarımsal üretim çeşitliliği ile de tanınmış şehirlerden biridir. Başta kayısı olmak üzere, ceviz, elma, üzüm, kiraz, fasulye gibi dünyaca ünlü ürünlerin yetiştirildiği Malatya, bu ürünlerin yurt içi ve yurt dışı satışlarından önemli gelir elde etmektedir” ifadelerini kullandı.

Ağbaba, Malatya’dan dünyanın 94 ülkesine kayısı satışı yapıldığını, 2012 yılında 101 Bin ton kayısı ihracı ile Türkiye ekonomisine 300 milyon dolar katkı sağladığını kaydederek, "2004 yılında hayata geçirilen teşvik yasası ile sanayi alanında büyük atılımlar gerçekleştiren Malatya’da iki Organize Sanayi Bölgesi faaliyette olup, farklı bölgelerde OSB kurulması çalışmaları devam etmektedir. Başta organize Sanayi Bölgeleri olmak üzere sanayi sitelerinde binlerce işçi çalışmaktadır. Malatya ilinde 9 bin 500 işyeri olup, kamu ve özel sektör işletmelerinde aktif çalışan kişi sayısı 160 binin üzerindedir.

Malatya ili, tarihsel ve kültürel dokusu ile de dikkat çekmekte olup, çok sayıda turistin uğrak yeridir. Ayrıca Nemrut’a gitmek isteyen turistler Malatya üzerinden Nemrut’a ulaşmayı tercih etmektedir. Malatya’da önemli maden yatakları da mevcut olup, başta demir olmak üzere alüminyum, krom, bakır gibi madenler çıkarılmaktadır.

Sonuç olarak, Malatya sosyal, kültürel, ekonomik ve tarımsal alanlarda Türkiye’nin gözde şehirlerinden biridir. Türkiye’nin dört bir yanından çok farklı alanlarda misafirler ağırlamaktadır” dedi.

Ağbaba, mektubunun son bölümünde şunları belirtti:

“Komşu ilimiz Elazığ’ın nüfusu 562 bin olup, THY sefer sayısı 2’dir. Elazığ’a göre çok daha fazla yolcu kapasitesi bulunan Malatya’nın sefer sayısının 1 olması en yalın ifade ile haksızlıktır. THY tarafından yapılan sefer sayısının az olması ve sefer saatlerinin uygunsuz olması Malatyalıları mağdur etmektedir. Genel Müdürlüğünüz tarafından bu yanlış uygulamaya son verilmesini, Malatya’ya gerçekleştirilen sefer sayısının artırılmasını, uçak hareket saatlerinin düzeltilmesini talep ediyor, saygılar sunuyorum.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız