SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"THY Kayısı İkram Edecek"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:48:36
A- A+ PAYLAŞ
Türk Hava Yolları (THY), 200 uçuş noktasında taşıyacağı tüm yolcularına Malatya kayısısı da ikram edecek. 
 
THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, İstanbul’daki Malatya Tanıtım Günleri'ne katılarak burada Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kalaycıoğlu, Ziraat Borsası Başkanı Bayram Polatbaş ile birlikte kayısının THY yolcularına ikram edilmesi konusunda toplantı yaptı.
 
"THY artık Türkiye’nin değil dünyanın markası" diyen Milletvekili Öznur Çalık, "THY, artık halkın hava yolu oldu. THY halkın hava yolu olmuşken, halkın lezzetinin, Malatya’nın tadının bu hava yolunda olması gerektiğini, 200 noktaya uçan THY’nin paketlerinin içerisine kayısının konması gerektiğini söyledik. Bununla alakalı olarak THY Yönetim Kururlu Başkanımız bütün meslek kuruluşlarının teklifleri doğrultusunda 'biz bu konu da üzerimize ne düşerse yaparız' dedi. Bundan sonra THY’ye binen tüm yolcularımız 200 noktada THY yiyecek paketleri içerisinde kayısıyı görebilecek. Birisi gün kurusu, diğeri islimli kayısı olacak. Bu konuda tanıtım grubu içerisinde yer alan Malatya Pazarı’da THY’ye yardımcı olacak. THY bu işin yüzde 75’ini karşılayacak, yüzde 25’ini ise diğer arkadaşlarımız karşılayacak. Yıllardan beri söylediğim ve bir türlü gerçekleştiremediğimiz bir ilki gerçekleştireceğiz. THY’ye kayısı girmiş olacak, hem tanıtımını, hem de pazarlamasını bu vesileyle yapacağız" şeklinde konuştu.
 
Malatya dendiği zaman akla gelen ilk şeyin kayısı olduğunu vurgulayan Hamdi Topçu, "Malatya'nın birçok ürünü var ama uluslararası düzeyde, ulusal düzey de en önemli ürünü kayısı ve kayısı ürünleri. Bunlar dünyada çok tanınan ürünler değil. THY olarak milli sınırlar içerisinde değer ifade eden bu değerlerin tanıtımı bizim de vazifemiz diye düşünüyoruz. Bu konuda önce Türk çayını, Türk fıstığını uçaklara koyduk. Bundan sonra Türk kayısısını, Malatya kayısısını uçaklarımıza koyacağız ve uluslararasında tanınır hale gelecek. Kayısının bir çok faydası var saymakla bitmez. Belki kayısının faydalarını anlatan küçük bir broşür de içine konabilir. Önemli olan ülkemizin kazanması, insanımızın kazanması. Bu konuyla ilgili çok kısa bir sürede hazırlık yapıp, kayısıyı uçaklarımıza koymuş olacağız" ifadelerini kullandı.
 
Hasan Hüseyin Erkoç, kayısının 200 noktada tanıtılmış olmasının Malatya ve Türkiye adına gurur verici bir olay olduğunu belirterek, milli ürüne milli desteğin sağlanmasından dolayı son derece sevindiklerini kaydetti. Mehmet Kalaycıoğlu da, tüm Malatyalıların bir hayalinin gerçekleştiğini söyleyerek teşekkür etti.
 
Bir yurt dışı gezisinde THY uçağında fındık ikramı karşısında o zaman THY’de kayısının ikram edilmemesi nedeniyle biraz alındığını aktaran Bayram Polatbaş da, "Bugün bu hasret sona eriyor" dedi. Toplantı sonrasında THY Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’ya kayısı hediye edildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız