SON DAKİKA
SON DEPREMLER

THY Sözünde Durmadığı Gibi..

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:16:32
THY Sözünde Durmadığı Gibi..
A- A+ PAYLAŞ

Türk Hava Yolları'nın, İstanbul- Malatya arasındaki karşılıklı uçak seferlerinin sayısının günde 3'e çıkarılmasıyla ilgili talebi karşılamadığı gibi, gece seferini de ileri bir saate almasının yolcuları mağdur ettiği, ayrıca "bağlantı" seferlerine uygun olmadığı için çevre illerden gelen yolcu sayısını da düşürdüğü öne sürüldü. Bu durumun, Malatya'nın siyasilerinin bu konuda etkili olamamasından kaynaklandığı iddia ediliyor.

İstanbul- Malatya arasında, sabah ve gece karşılıklı olarak yapılan direkt uçak sefer sayısının, Mart sonundan itibaren uygulanmaya başlayan yaz tarifesiyle birlikte artırılması beklenirken, yeni sefer konulmadığı gibi, gece seferi yolcuları sıkıntıya sokacak şekilde ileri saate alındı. Malatya'dan İstanbul'a giden yolcuların, evlerine ulaşma saatleri 01.30-02.00'yi bulurken, bu saatin yurt içi ve yurt dışı bağlantılı seferlere de uygun olmamasının bir başka sorun olduğu bildirildi.

THY'nin Malatya'da son 2 yılda 2-3 müdür değiştirdiği, son 1.5 ayda da müdürünün bulunmadığını belirten bir işadamı, "Özellikle gece seferinin ileri saate alınması sıkıntı yaratıyor. Elazığ, Kayseri, Gaziantep gibi iller talep ederek ek uçak seferleri alırken, Malatya'ya yeni sefer konulmadı. Bir de mevcut seferlerden biri en elverişsiz saate alındı. Bu saat geç olduğu için iç hat aktarmalarıyla çevre illerden gelen yolcuların azaldığı söyleniyor. Şu anda Malatya'ya günde iki sefer yapılıyor ve bu seferlerde doluluk oranının neredeyse yüzde 100 olduğunu biliyoruz. Türkiye'deki en dolu hatlardan biri Malatya hattı. Günde 4 seferi bile kaldırabilir deniyor. Ama Malatya'dan herhangi bir talep olmadığı, siyasiler devreye girmediği için, bu konuda THY'de bir duyarlılık olmadığını düşünüyoruz. Malatyalı siyasiler devreye girerek, hem gece uçak seferi saatini daha erkene aldırmalı, hem de yeni seferler konulmasını sağlamalıdır."diye konuştular.

"3. SEFER SÖZÜ VERİLDİ, YERİNE GETİRİLMEDİ"

Bu arada, THY'nin Malatya'dan İstanbul'a sabah seferinin 09.00'da yapıldığı, gece seferinin ise, yaz tarifesinde öğle saatlerine de bir uçak daha konulacağı ve böylece günlük sefer sayısının 3'e çıkarılacağı sözü üzerine 22.20'den 23.40'a alındığı, ancak saat 12.00- 16.00 arasına konulması istenen yeni sefer sözü "uçak yokluğu" gerekçesiyle gerçekleşmeyince sıkıntı çıktığı belirtildi.  

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız