SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıbbi Atıklar Sterilize Ediliyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:57:05
Tıbbi Atıklar Sterilize Ediliyor
A- A+ PAYLAŞ

 Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2011 yılında faaliyete geçen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde Malatya genelinde toplanan tüm tıbbi atıklar sterilize ediliyor. 

Günlük 21 bin 600 kilo tıbbi atığı sterilize edecek kapasiteye sahip olan Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde, Malatya genelindeki sağlık kuruluşlarından günlük toplanan 3 buçuk ton dolayındaki tıbbi atık zararsız hale getiriliyor. Tıbbi atıkların toplanması, taşınması ve bertaraf işlemleri Atıkların Düzenli Depolanmasına Dair Yönetmelik’e uygun olarak gerçekleştirilirken, bu alanda toplam 13 kişi görev yapıyor. 3 lisanslı aracın çalıştığı tıbbi atıkların toplanması ve bertaraf edilmesi; bulaşıcı hastalıkların önlenmesi ve çevre sağlığının korunması açısından büyük önem arz ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt, tıbbi atıkların bertarafı ile ilgili çalışmaların 2002 yılında başladığını o tarihlerde yap - işlet - devret yöntemiyle işin ihale edildiğini, toplanan atıkların ise çöp sahasında membranlar ile sızıntıyı önleyecek şekilde düzenlenmiş ayrı bir alanda gömüldüğünü belirtti. 2010 yılında tıbbı atıkların bertarafı ile ilgili yeni çıkan yönetmelik doğrultusunda Büyükşehir Belediyesi tarafından da sterilizasyon yöntemine geçildiğini belirten Bozkurt, “Yönetmelik gereği günlük 10 tonun altında tıbbi atık toplanan illerde sterilizasyon yönteminin kullanılması bir zorunluluk olup, Belediyemiz tarafından 2011 yılında Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisimiz kurulmuştur. Şu an ilimizde günde 3 buçuk ton tıbbi atık toplanmakta ve bunların hepsi mikroplardan arındırılarak sterilize edilmekte, sterilden sonra çıkan malzeme öğütülerek gömülmektedir. Bu alanda çalışan ve tıbbı atıkların düzenli bir şekilde bertarafını sağlayan ekibimize teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız