SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tıbbi Nebevi' Konferansı

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sağlıkçılar Derneği tarafından düzenlenen "Tıbbi Nebevi" konulu konferansta konuşan Doç.Dr. Tekineş, Hz.Muhammed'in tıp dünyasında algılandığından bahsetti.

İl Özel İdare Salonu'nda düzenlenen konferansla ilgili olarak Malatya Sağlıkçılar Derneği'nce yayınlanan basın bülteni şöyle:

"Malatya Sağlıkçılar Derneği tarafından 'Tıbbı Nebevi' konulu konferans düzenlenmiştir.

Malatyalı doktorların yoğun ilgi gösterdiği konferansın açılışında bir konuşma yapan SADER başkanı Dr. Necmeddin Gürbüz dernek faaliyetleri hakkında bilgiler sunduktan sonra Konuşmacı Doç.Dr. Ayhan Tekineş tarafından Tıbbı Nebevi konulu konferans sunuldu.

Doç Dr. Ayhan Tekineş '' Hipokrat'tan Galenos'a, İbni Sina'dan Fahreddini Razi'ye kadar tıp tarihindeki önemli şahsiyetlerden ve batıda peygamber efendimiz Hz Muhammed (S.A.V.)'in tıp dünyasında nasıl algılandığından bahsederek, modern bilimin önünü açan ve insanlara ufuk gösteren hadisi şerifleri katılımcılarla paylaştı.

Peygamber Efendimizin özellikle son yıllarda önemi yeni yeni anlaşılmaya başlayan koruyucu hekimlik, hijyen, diş bakımı, sağlıklı beslenme ve egzersizle ilgili hadisi şeriflerini göz önüne alarak hastalık tedavileri ile ilgili ihtiyarlıktan başka her hastalığın şifasının bulunduğunu müjdeleyen hadisi şerifi de hatırlatarak doktorların dikkatini hadislerde bahsedilen konuların araştırılması hususuna çekti.

''Konferansın sonunda Doç.Dr.Ayhan Tekineş'e Malatya İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin tarafından kayısı hediye edildi ve Doç. Dr.Ayhan Tekineş kitaplarını imzaladı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız