SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıbbi Sülüklere Kayıt

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:13:18
Tıbbi Sülüklere Kayıt
A- A+ PAYLAŞ

Destekleyici tedavi aracı olarak kullanılan tıbbi sülüklerin kayıt altına alınması için çalışma yapılıyor.

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü (AKSAM) Eğirdir Birimi Su Ürünleri Yüksek Mühendisi Mustafa Ceylan kanını emdiği insanın dolaşım sistemine enjekte ettiği enzimler vücutta onarıcı ve uyarıcı etkiye sahip sülüklerin, metabolizmada aksayan sistemleri harekete geçirdiğini anlattı.  

Sülüklerin kol, parmak, dudak gibi vücuttan kopan uzuvların başarılı bir şekilde vücuda tutturulmasında, romatizmal, tansiyon, kalp, damar, göz, dermatolojik, sinirsel ve daha birçok hastalığın tedavisinde kullanıldığını ifade eden Ceylan, sülüklerin aynı zamanda plastik cerrahi, kardiyoloji, nöroloji, ortopedi gibi alanlarda destekleyici tedavi aracı olarak kullanıldığını aktardı. 

Ceylan, ''Sülük türlerinin araştırılmasına yönelik ülkemizdeki en kapsamlı çalışma olan ve 2013'ün sonunda tamamlanacak proje kapsamında şu ana kadar yaklaşık 250 göl, gölet, baraj, akarsu, sazlık ve bataklık alanda sülük taraması gerçekleştirdik. Projemiz bittiğinde bildireceğimiz yeni kayıtlar ile sülük faunasına katkı sağlayacağız'' dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız