SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Ticaret Borsası da Beklemede

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:34:58
Ticaret Borsası da Beklemede
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, 2013 yılında hazırladıkları proje ile kuru kayısı, incir ve kuru üzümün tüm okullarda dağıtılmasının öngörüldüğünü belirtti. Özbey, gelinen bu süreçte hükümetten kayısı dağıtımı ile ilgili hazırlanan projenin kabul edilmesini beklediklerini söyledi. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Manisa’da üzüm üreticilerine yönelik verdiği müjde de kuru üzümlerin okullarda öğrencilere dağıtılacağını söylemesiyle umutlanan Malatyalı kayısı üreticileri, Hükümetten aynı şekilde destek bekliyor. Üreticiler, her yıl devlet tarafından alınacak ortalama 10 bin ton kayısının Malatya ekonomisini canlandıracağı görüşünü savundu. 

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Gürsel Özbey, aslında böyle bir projenin halihazırda var olduğunu söyledi. Özbey, 2013 yılında Malatya Ticaret Borsası’nın da içerisinde olduğu Kuru Meyve Tanıtım Grubu kanalıyla geliştirilen projede içerisinde kuru kayısı, kuru üzüm ve kuru incir bulunan paketlerin tüm okullarda dağıtılmasının amaçlandığını ifade etti.

Özbey, ancak sadece şu an okullarda kuru üzüm dağıtılacağının Başbakan tarafından açıklandığını belirterek şöyle konuştu: 

“Benim buradaki diğer itirazım şu. Bu proje eğer bir bütün olarak ele alınsaydı kuru üzümle birlikte, kuru kayısının da, kuru incirin de, ilköğretim çağındaki öğrencilerimize dağıtılması uygulamasının bir bütün olarak ele alınması gereğini düşünüyorum.” 

Önümüzdeki günlerde kuru kayısı üreticileri olarak okullarda kayısı dağıtılmasıyla ilgili hazırlanan projelerin hayata geçirilmesini Hükümetten beklediklerini belirten Özbey, “Hükümetin bu konuda duyarlı davranacağını ümit ediyoruz” dedi. 

Hazırladıkları projenin hayata geçirilmesi durumunda Türkiye’de yaklaşık 10 milyon öğrenciye yılda iki kilo kayısı dağıtıldığı sürece yılda 20 bin kayısının bu şekilde devlet eliyle üreticiden alınacağını kaydeden Özbey, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ne demektir, bu üretilecek malın üreticinin elinin güçlendirilmesi için üreticimize bir dayanak olacaktır. Üreticimiz ürettiği malın bilecek ki ürettiğinin bir kısmını veya rekoltenizin bir kısmını mutlak bir surette devlet alıp öğrencilerine yedirecek diye düşünerek memura ucuz satmayacak bu hem ülke ekonomisine hem de il ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız