SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Ticaretin En Önemli Aleti Terazi'

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:35:50
'Ticaretin En Önemli Aleti Terazi'
A- A+ PAYLAŞ
Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Malatya şubesi tarafından "Müslüman Tüccar Nasıl Olmalı" konulu bir konferans düzenlendi. 
 
İl Genel Meclisi toplantı salonunda düzenlenen konferansa AKP Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kaya, Saadet Partisi Malatya İl Başkanı Mehmet Asiltürk ve MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin'in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesinde bir konuşma yapan MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, "5 Mayıs 1990 yılında MÜSİAD kuruldu. Ve 22. yılımıza ulaştık. 22 yıl önce 12 iş adamının kurmuş olduğu MÜSİAD, bugün 35 ilde 5 bin 500 iş adamıyla birlikte Türkiye'nin yaklaşık yüzde 14 ihracatını karşılamakta; dünyada da 120 yerde irtibat bürosu bulunmaktadır" dedi. 
 
Şahin'in açılış konuşmasının ardından Tarihçi-Yazar Prof. Dr. İhsan Süreyya Sırma, "Müslüman Tüccar Nasıl Olmalı" konulu bir konferans verdi. Sırma, insanın tarihiyle birlikte ticaretinde başladığını, ilk ticareti de Allah'ın yaptığını kaydetti. Ticaret yapılırken dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Sırma, "Kuran-ı Kerim'de Allah teraziden bahseder. Ticaretin en önemli aleti terazidir. İlk dönemlerden günümüze kadar şekli değişse bile ama bir terazi vardır. Bir şeyi tartıp veriyorsunuz, bu ticaret oluyor. Ama Allahü Teala, 'o tartıyı yapınca dikkat edin' diyor. Kim bu dünyada gereği gibi kul olmadıysa, öte tarafta bunun cezasını çekecek" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız