SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Amacımız Ticaretin Tıkanan Önünü Açmak"

0
Güncellendi - 2018-04-29 21:30:17
A- A+ PAYLAŞ

Nisan ayında yapılan seçimlerde belirlenen Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yeni meclisi, ilk toplantısını yaptı. Meclis Başkanı Hasan Özkan başkanlığında yapılan toplantıda konuşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, “Bundan sonraki tüm gayretimiz, tıkanan sektörlerin önünü açmak için olacak. Sektörlerin tıkanan noktalarda, bürokratik konularda önlerini açmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi beyan ediyorum” dedi.

Nisan ayında yapılan seçimlerde 70 meclis üyesi belirlenen Malatya Ticaret ve Sanayi Odası bu akşam ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Gündem maddelerinden önce açılış konuşması yapan Meclis Başkanı Hasan Özkan, herkese eşit mesafede duracaklarını belirterek “Adil olmak zorundayız. Vatandaş, kanuni hakları çerçevesinde hak ettiği hizmeti almak zorunda. Meclis siyaset yeri olmayacak. Ticaret Odası, sanayicinin, iş dünyasının odası olacak. Sanayinin olduğu yerde siyaset bizim ilgimizi çekmez” diye konuştu.

Özkan’ın açılış konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Meclis Hesapları İnceleme Komisyonu üyelerini belirledi. Yönetim kurulundan bazı üyelerin de teklifiyle, Mehmet Ayhan Altunok, Bünyamin Yılmaz, Enver Varol, Eyüp Tav ve Merdan Demirtaş komisyon üyeliklerine seçildi.

Nisan ayının ilk haftasında yapılan seçimlerde 30 meslek komitesinden 19’unu alarak TSO’nun Yeni Yönetim Kurulu Başkanı olan Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, yönetim kurulunun çalışmalarına ilişkin bilgiler aktarmak üzere kürsüye geldi.

70 meclis üyesi ile TSO’nun Malatya’yı daha güçlü yarınlara hazırlamak üzere yola çıktığını söyleyen Sadıkoğlu “Bundan sonra tüm sektörlerin problemlerini, sorunlarını çözmek için gayret göstereceğiz. Sektörlerin tıkanan noktalarda, bürokratik konularda önlerini açmak için elimizden gelen çabayı göstereceğimizi beyan ediyorum. Bizim amacımız, ticaretin tıkanan ve bürokrasinin tıkamış olduğu konumda ticaretin önünü açmakla beraber yeni projelerle Malatya ekonomisini ve ihracatını üst seviyeye tırmandırılması için gayretler olacak. Bunun için hazırladığımız projeler, öncelikle kaybolan sektörlerin tamamını yeniden canlandırarak bu sektörlerin personel yapısını yeniden belli bir aşamaya getirilip Malatya’mıza kazandırmak” dedi.

“Tebrikleri kabul edip misafirperverliğimizi gösterdik”

Seçildikten sonraki 10-15 günlük süreçte insanlarla görüşüp tebrikleri kabul ettiklerini ve misafirperverliklerini gösterdikleri ifade eden Sadıkoğlu, bunun dışında Ankara’da bir takım ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydetti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu ile görüşmelerinde yeni yönetim ile ilgili bilgiler aktarıp gelecekteki projelerine destek istediklerini aktaran Sadıkoğlu “Geçmiş yönetim döneminde 30 milyon TL tutarındaki nefes kredisi ile ilgili bir çalışma olmuştu. Oda borsa ve bütçelerinden bizim kendi yatırdığımız bloke paraların karşılığında 30 katını nefes kredisi olarak bankalara bloke etmişlerdi. Gittiğimiz süreç içerisinde ekstra 5 milyon bütçe alarak 35 milyona çıkardık. Harici olarak da bize destek vereceklerini söylediler. Muhtemelen de onu 40 milyon TL bir bütçeye çıkaracaklar” ifadelerini kullandı.

Söz konusu kredinin artırılmasının esnafa sunacağı katkıyı anlatmak için  'Esnafın mağduriyetinin giderilmesine nasıl katkı sunabiliriz' demek isterken dili sürçen ve 'esnafın mağduriyetine nasıl katkı yapabiliriz’  ifadelerini kullanan Sadıkoğlu, “0,99 faizle verilecek olan nefes kredisi ilk 6 ay geri ödemesiz ve takip eden 12 ayda eşit taksitle ödenecek bir kredidir. Meslek komiteleri ile toplantılar yapacağız. Her gün bir meslek komitesinde üyelerimizle bir araya gelip problemleri tartışıyoruz. Bunu devam ettireceğiz. Malatya’nın önünü açmak ve sektörlerin önünü açmak için gerekli çabaları göstereceğiz. Malatya’nın ekonomisinin, ihracatının üst seviyelere çıkması için gayret göstereceğiz” açıklamasını yaptı.

Sadıkoğlu’nun konuşmasının ardından dilek ve temenniler bölümünde meclis üyeleri çeşitli konulardaki görüşlerini dile getirdikten sonra toplantı sona erdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Yönetimin içinde genç bir kaçtane isimlerini bilmiyorum bilsem yazardım Kendini beğenmiş sanki meclise girince malatya yı satın almış yada yönetiyormuş gibi bir edaları var nerden biliyorsun diyeceksiniz geçen ankara da uçak üç saat rotar yaptı ordan şahit oldum yönetimin hepsini söylemiyorum kendini bilmez bir kaç kişi bence o arkadaşlar kendine biraz çeki düzen verseler iyi olur
    0
    0
    Yanıtla