SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Ticari Hacmi Artıracağız"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:06:14
A- A+ PAYLAŞ
 
Nijer’ in Başkenti Niamey’ in Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Moussa Sıdı Mohamed, Malatya Aktif İşadamları Derneği'nin (MAKİAD) davetlisi olarak Malatya’ ya geldi.
 
 
Moussa Sıdı Mohamed için dernek üyelerinden Cemal Kırıcı tarafından verilen akşam yemeğine, MAKİAD Başkanı Muzaffer Eraşan, Malatya Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ve çok sayıda işadamı katıldı. 
 
"İş Protokolü İmzalanacak"
 
MAKİAD Genel Sekreteri Şaban Bol yaptığı konuşmada;  "Nijer Afrika Kıtasının ve dünyanın en fakir ülkesi ancak Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) tarafından başlatılan Afrika açılımı ile bu ülkeyi tanıma fırsatımız oldu. Ticaretimizin yok denecek kadar az olduğu bu ülke ile 3 yıl önce Nijer’ li 18 işadamının Malatya’ yı ziyaret etmesi ile başlayan diyaloglarımız geçen yıl 18 işadamı ile Nijer’ e yaptığımız ziyaretle artmış olup ocak 2012’ de yine 18 işadamının katılımı ile yaptığımız ziyarette bu diyaloglar iyice pekişmiştir. Son ziyaretimizde Niamey ve Malatya arasındaki bağları güçlendirme adına Niamey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Moussa Sıdı Mohamed Niamey Ticaret Odası ile MAKİAD arasında bir anlaşma yapılmasını arzu ettiklerini ifade ettiler. Bu isteği Sayın Başkanımız Muzaffer Erşan memnuniyetle karşılamış ve bu anlaşmanın Malatya’ da yapılması için kendilerini Malatya’ ya davet etmiştir. Bu akşam burada yapılacak olan bu anlaşma ile Nijer ve şehrimiz arasında Ticari bağlantıları güçlendirecek bir iş protokolü imzalanacaktır.” ifadelerini kullandı. 
 
"Gurur Verici Bir Anlaşma"
 
Nijer Niamey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Moussa Sıdı Mohamed ise yaptığı konuşmada, ” MAKİAD'la bu anlaşma çok gurur verici bir anlaşma oldu. MAKİAD Başkanı ve işadamları Niamey ‘e gelerek bizleri onurlandırdıklarında bu anlaşmayı yapacağız diye söz vermiştik. Ben şunu söyleyebilirim ki protokol sadece kağıt üzerinde olan bir şey ben sizin dostluğumuzu ve kardeşliğinizi pekiştirmek adına atılan imzadır aslında. Bu birliktelik Malatya ve Nijer arasında iş bağlantıları halinde olacak ve sürekli iletişim içinde olacağız dedi ve şöyle devam etti; Bize öncelikle kardeşlik ve yardım için geldiler, onun için bizleri buraya davet ettikleri için teşekkür ediyorum.” diye konuştu. 
 
"Ticari Hacmi Artıracağız"
 
MAKİAD Başkanı  Muzaffer Erşan ise konuşmasında;” Ticaret bağlantılarında her türlü katkıyı sağlayacağız. Türkiye son yıllarda Afrika ülkelerine ticari hacmi arttırma çabasında, iki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması için MAKİAD olarak üzerimize düşeni yapacağız. Genç nüfusa sahip, doğal zenginlikleri olan Nijer’de uranyum ve petrol yatakları mevcut. İki ülke arasında ticari ilişkilerin arttırılması yönünde çalışmalar yapacaklar yapacağız. Gittiğimiz ülkelere çok satacağımız şeyler olduğunu yakından görebiliyoruz. Yatırımcıların da tüccarların da oralara gitmeye ihtiyacı var.” ifadelerini kullandı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız