SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tilki ve Çakal Avı Yasak

A- A+ PAYLAŞ

 

Malatya il sınırları içerisinde av yasağının uygulanacağı sahalar ve bölgeler Resmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Av Komisyonu kararına göre, Malatya'da 2011-2012 av döneminde avın yasaklandığı sahalar şu şekilde açıklandı:

"1- Hekimhan İlçesi (A): Doğusu: Hekimhan-Sivas karayolu, Hasançelebi-Başkınık-Dikili yol istikameti. Kuzeyi: Sivas il sınırı. Batısı: Kuluncak ilçe sınırı. Güneyi: Hekimhan-Kuluncak karayolu. (B): Doğusu: Arguvan ilçe sınırı. Kuzeyi: Hekimhan-Arguvan karayolu. Batısı: Hekimhan-Malatya karayolu. Güneyi: Hekimhan-Malatya karayolu ile Arguvan ilçe sınırı.

2- Akçadağ İlçesi: Doğusu: ilçe merkezinden Ankara karayolu ve Levent-Bağköy yolu ile Tohma çayına birleşen Dere istikameti ile Akçadağ-Ören-Dedeyazı yolu Kuzeyi: Darende ilçe sınırı. Batısı: Kahramanmaraş il sınırı. Güneyi: Doğanşehir ilçe sınırı.

3- Arapgir İlçesi (A): Doğusu: Elazığ-Erzincan il sınırları. Kuzeyi: Erzincan il sınırı. Batısı: Arapgir-Çiğnir-Divriği yolu ile Arapgir-Malatya karayolu istikameti. Güneyi: Arapgir-Malatya karayolu istikameti ile Elazığ il sınırı. (B): Doğusu: Elazığ il sınırı. Kuzeyi: Malatya-Arapgir karayolu. Batısı: Arguvan ilçe sınırı. Güneyi: Karakaya Baraj Gölü.

4- Arguvan İlçesi (A): Doğusu: Arapgir ilçe sınırı. Kuzeyi: Sivas il sınırı ve Bozan-Armutlu karayolu Batısı: Arguvan-Güngören-Kömürlük-Sığırcıuşağı yol istikametinden Sivas il sınırı ve Hekimhan ilçe sınırı Güneyi: Arguvan-Karahöyük-Ermişli-Çakırsu yolu ve A. Sülmenli-BozTepe yol istikameti. (B): Doğusu: Arapgir ilçe sınırı ve Karakaya Baraj Gölü. Kuzeyi: Malatya-Arapgir karayolu. Batısı: Malatya-Arapgir karayolu yolundan Morhamam yolu istikameti. Güneyi: Morhamam-İçmece yol istikameti.

5- Battalgazi İlçesi: Doğusu: Kale ilçe sınırı ve Karakaya Baraj Gölü. Kuzeyi: Yazıhan ilçe sınırı ve Karakaya Baraj Gölü. Batısı: Malatya-Battalgazi demiryolu ile Battalgazi-Hasırcılar-Alişar yol istikameti. Güneyi: Malatya Merkez ilçe sınırı.

6- Darende İlçesi: Doğusu: Malatya-Darende-Kayseri karayolu. Kuzeyi: Sivas il sınırı. Batısı: Kahramanmaraş il sınırı. Güneyi: Kahramanmaraş il ve Akçadağ ilçe sınırı.

7- Doğanşehir İlçesi: Doğusu: Malatya-Adana karayolu. Kuzeyi: Yeşilyurt-Akçadağ ilçe sınırları. Batısı: Doğanşehir-Polat-Akçadağ yol istikameti ile Doğanşehir-Gölbaşı demiryolu istikameti. Güneyi: Adıyaman il sınırı.

8- Doğanyol İlçesi: Doğusu: Karakaya baraj gölü ile Diyarbakır il sınırı. Kuzeyi: Karakaya Baraj Gölü. Batısı: Pütürge ilçe sınırı. Güneyi: Pütürge-Doğanyol-Mezraa-Yalınca yol istikameti.

9- Merkez İlçesi: Doğusu: Kale ilçe sınırı. Kuzeyi: Malatya-Elazığ karayolu Batısı: Yenice-Yaygın-Çayköy yol istikameti. Güneyi: Pütürge ilçe sınırı.

10- Kale İlçesi: Doğusu: Karakaya Baraj Gölü Kuzeyi: Karakaya Baraj Gölü Batısı: Battalgazi ilçe, Malatya merkez ilçe sınırı Güneyi: Malatya-Elazığ karayolu ve Salkımlı- Çanakçı- Bölükkaya yolu

11- Kuluncak İlçesi: Doğusu: Kuluncak-Darende yolu. Kuzeyi: Kuluncak-Yünlüce-Sofular yolu. Batısı: Sivas il sınırı. Güneyi: Darende ilçe sınırı.

12- Pütürge İlçesi: Doğusu: Pütürge-Örnekköy-Çukuroymağı-Esencik yol istikameti. Kuzeyi: Pütürge-Doyumlu-Pazarcık yolu. Batısı: Pazarcık-Tepehan-Büyüköz yolu. Güneyi: Adıyaman ile sınırı.

13- Yazıhan İlçesi: Doğusu: Malatya-Yazıhan demiryolu. Kuzeyi: Yazıhan-Hamidiye-Buzluk-Erecek yolu. Batısı: Hekimhan ilçe sınırı. Güneyi: Malatya Merkez ve Akçadağ ilçe sınırı.

14- Yeşilyurt İlçesi: Doğusu: Yeşilyurt-Malatya ve Yeşilyurt-Kozluk-Adıyaman karayolu. Kuzeyi: Malatya merkez ve Akçadağ ilçe sınırı. Batısı: Akçadağ-Doğanşehir ilçe sınırı. Güneyi: Adıyaman il-Doğanşehir ilçe sınırı.

YABAN HAYVANI YERLEŞTİRİLDİĞİ İÇİN AVIN YASAKLANDIĞI SAHALAR:
1- Merkez İlçesi (Konak): Doğusu: Karmışlıboğaz Dere, Darlık Dere, Tümürce Sırtı, Naldöken Sırtı, Kuzeyi: Yıldız Tepe, Karatarla Tepe, Kom Tepe, Halacık Tepe, KurtTepe istikametinden Karagöz köy yolu, Batısı: Daz Tepe, Kızılcagüney Tepeleri Yıldız Tepe, Güneyi: Tümürce Komu, Aşacak Kayalıkları, Hacıemir Komu, Daz Tepe.

2-Yeşilyurt İlçesi: Doğusu: Suyolu Kemeri, Yarıkkaya Sırtı, Karataş Dağı, Karataş Tepe, Kuzeyi: Yeşilyurt, Kölkuşağı Tepe, Fadıloymağı Tepe, Batısı: Büyük Tepe, Kale Tepe, Seyituşağı-Aşağıhaçova karayolu, Köyyan Tepe, Güneyi: Karataş Tepe, Mazıağacı Sırtı, Büyük Tepe.

3-Doğanşehir İlçesi, Sürgü Beldesi: Doğusu: Dokuzoluk Tepe, Bozt epe, Kadreliği Tepe, Elmagediği istikameti Kuzeyi: Elma gediği, Karakaya Tepe, Ancakoli Tepe, Kavarcık Tepe, Hazıyan Tepe Batısı: HazıyanTepe, Kuşkaya Tepe, Çatalsulağın gedik, Eşek Tepe Güneyi: Eşek Tepe, Karaağaç, Dokuzoluk Tepe

Bu arada, Malatya bölgesinde koruma altına alınıpta avlanması yasak olan hayvanların ise Sakarmeke, tilki, çakal ve sansar olduğu kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız