SON DAKİKA
SON DEPREMLER

TİM Malatya'da Açıkladı..!

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye'nin ihracatı yüzde 7,28 arttı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Kasım ayı ihracat verilerini Malatya'da açıkladı.

Malatya Anemon Otel'de TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi yaptığı konuşmada, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, bu yıl Kasım ayında ihracat, 2009 yılının aynı ayına göre yüzde 7,28 artarak, 9 milyar 452 milyon dolara yükseldiğini söyledi.

Açıklamaya göre, Ocak-Kasım döneminde ihracat geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10.94 artışla 102 milyar 161.4 milyon dolara yükseldi.

İhracat son 12 aylık dönemde ise yüzde 12.43 artarak 112 milyar 216 milyon dolara ulaştı. 2010 yılında aylara göre gerçekleşen ihracat rakamları şöyle;

AYLAR İHRACAT (Milyar Dolar)
Ocak 7.85, Şubat 8.28, Mart 9.90, Nisan 9.41, Mayıs 9.82, Haziran 9.57, Temmuz 9.42, Ağustos 8.56
Eylül 9.23, Ekim 10.79, Kasım 9.45

Bu arada, basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran Büyükekşi, yıl sonunda ihracat rakamının bazılarını söylediği gibi 120 milyar Dolar'a yükselmesini beklemediklerini ifade etti.

Bu arada, Vali Ulvi Saran da toplantıda yaptığı konuşmada,"İhracat demek, üretim, istihdam ve döviz girdisi demektir" ifadelerini kullanıp, "Bir yandan da Türk parasının kıymetinin artması nedeniyle dövizdeki düşüklük, ihracatçının ne kadar zor alanlarda uğraştığının göstergesidir" dedi. Vali Saran, ilin ekonomisiyle ilgili bilgiler de verdi.

Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, Malatya'nın göçü ağırlayan illerden birisi olduğunu vurgulayıp, "Göç de beraberinde istihdam sorununu getiriyor" diyerek, ilde işsizlikle ilgili yapılan çalışmalar konusunda bilgiler aktardı.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç da, günümüzde alın teri yerine akıl terini öne çıkarmak gerektiğini vurgulayıp, 2023 yıllarında Türkiye'nin ihracatını 500 milyar dolarlara çıkaracağına inandıklarını bildirdi. Döviz kurlarındaki düşüklük nedeniyle ihracatçıların ciddi sıkıntısı olduğunu söyleyen Erkoç, Malatya'nın ekonomisiyle ilgili bilgi verirken de, "Akıl birliği ve ortak zemin içerisinde Malatya'nın gelişmesi için çaba gösteriyoruz" dedi.

CHP Malatya milletvekili Mevlüt Aslanoğlu ise plaket verirken yaptığı kısa konuşmasında TİM'in ihracat rakamını Malatya'da açıklamasındaki memnuniyeti dile getirdi.

Diğer yandan, 2009 yılında en fazla ihracat yapan Kırıcılar, Akbaş Gıda, Entegre A.Ş, Göçmezler ve Pak Tarım yetkililerine, yetkililer plaket verdi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız