SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Time’da Erdoğan Tarzı!

A- A+ PAYLAŞ
 
ABD dergisi Time, 28 Kasım’da yayınlanacak sayısında Başbakan Erdoğan’ı kapak yaptı. “Erdoğan’ın tarzı” başlıklı yazıda “Erdoğan ülkesini bölgesel lider haline getirdi. Peki Türkiye örneği Arap ülkelerini de kurtaracak mı” ifadesi yer aldı.
 
Dünyanın en saygın dergilerinden Time, 28 Kasım’da yayınlanacak yeni sayısında Başbakan Erdoğan’ı kapağına taşıdı. Erdoğan’ın tarzı (Erdoğan’s Way) başlığıyla verilen haberde Erdoğan’ın izlediği siyasi çizginin Arap Baharı için bir örnek olup olamayacağı tartışılarak “Türkiye’nin İslami kökenli lideri, demokratik, seküler ve Batı yanlısı ümlkesini küresel bir güç merkezi yapmayı başardı. Peki Türkiye örneği Arap ülkelerini de kurtaracak mı?” denildi.
 
Bobby Ghosh imzalı haberde Erdoğan’ın tarzı ele alınıyor. Mısır ziyareti sırasında “Gerçek bir Müslüman ve korkak değil” sloganları atılan Erdoğan için suni bir destek grubu getirilmediği belirtilen yazıda çünkü “Türk liderin namı tüm Arap dünyasını sarmış durumda” yorumuna yer verildi. Libya ve Tunus’ta da büyük destek alan Erdoğan için, her şeye gücü yeten orduyu dizginlediği, milli geliri 3 kat artırdığı ve Batılı duruşu genellikle devam ettirdiği kaydedildi.
 
‘Türkiye demokrasi modelinin’ Arap Baharı ülkelerince uygulanması konusunda Erdoğan’ın kafasının ‘karışık’ olduğunu savunan Time, “New York seyahati sırasında dergimize yaptığı açıklamada Erdoğan, ‘Eğer yardım etmemizi isterlerse, ihtiyaçları olan bütün gereksinimleri sağlarız’ demişti. Daha sonra ise ‘Sistemizi ihraç etme gibi bir manteliteye sahip değiliz’ şeklinde konuşmuştu” sözlerine yer verdi. Haberde, Tunus En-Nahda partisi liderlerinden Abdulhamid Jlassi’nin de, ‘Erdoğan bizim dilimizden konuşuyor. Bu yüzden ne zaman bir şeyler söylese, dinliyoruz’ dediği belirtildi. Sıfır sorun politikasının işe yaradığını ve Türk inşaat şirketlerinin OrtaDoğu, Afrika ve Asya’da, Çinli rakiplerinin önüne geçtiği kaydedildi.
 
Putin-Medvedev gibi! 
 
Dergideki yazı şöyle devam ediyor: “Mayıs 2010’a kadar Türkiye ile İsrail ilişkileri iyiydi ancak daha sonra ilişki en düşük seviyeye indi. Komşularla olan çekişmeler Türkiye’nin ekonomisini etkileyecek. Suriye ile ticaret düşecek. Şam’daki diktatötrlük devam ettiği sürece daha da pahalıya patlayacak. Erdoğan’ın sıradaki görevi anayasayı değiştirmek. Birçokları, Türkiye’nin laik duruşunun değiştirilmesinden ziyade Erdoğan’ın kendisini Cumhurbaşkanı olarak görevde tutmasından endişe ediyor. İstanbul’da, Abdullah Gül ile Erdoğan’ın aynı Medvedev-Putin ikilisinin yaptığı gibi bir görev değişimine gitmesi konuşuluyor. Bu durum, Erdoğan’ı eleştirenlerin artık ülkenin başka bir İran’a dönüşmesinden korkmadığını gösteriyor. Aksine şimdi, Erdoğan’ın ülkeyi başka bir Rusya’ya dönüştüreceğinden korkuyorlar.” 
 
Time’ın kapağında dokuz Türk yer aldı
 
DÜNYADA büyük ses getirmiş veya önemli roller oynamış kişilerin yer aldığı kapaklarıyla gazetecilik tarihine damga vuran Time bugüne kadar kapağını 8 Türk’e ayırdı. Errdoğan ise dokuzuncu Türk oldu. Bunlar arasında Atatürk iki defa kapak oldu. Erdoğan 2 ay önce de Rusya’da Kommersant yayın grubuna ait Ogonyok dergisinde kapak olmuş ve dergi Erdoğan için “Doğu’nun yıldızı” benzetmesi yapmıştı.
 
- Mustafa Kemal Atatürk (24 Mart 1923)
 
- Mustafa Kemal Atatürk (21 Şubat 1927)
 
- İsmet İnönü (19 Mayıs 1941)
 
- Şükrü Saracoğlu (12 Haziran 1943)
 
- Adnan Menderes (3 Şubat 1958)
 
- Mehmet Ali Ağca (9 Ocak 1984)
 
- Naim Süleymanoğlu (3 Ocak 1988)
 
- Mine Karakaş (15 Temmuz 2007)
 
- Mehmet Öz (Haziran 2011)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız