SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Times: 'Türkiye Bir Felaketin Eşiğinde'

A- A+ PAYLAŞ

The Times gazetesi, "Ankara ile ordu arasındaki mücadelenin bir felakete yol açabileceği" görüşünü dile getirdiği yorumda "Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu ılımlı İslamcı hükümet ile ordu arasındaki mevcut mücadele, bir darbeyi provoke ederse veya siyasi yada dini şiddeti kışkırtırsa eğer, Batı için, bölgesel istikrar için ve bu yükselen ekonomik gücün umutları için kayıplar, hesap edilemez" görüşünü de dile getirdi.

Türkiye’de yaşanan son gerginlikler, Batı’da kaygı uyandırmayı sürdürüyor. The Times gazetesi, "NATO’nun direği, Avrupa Birliği’nin potansiyel üyesi ve Ortadoğu’da Batı’nın stratejik müttefiki Türkiye, bugün bir felaketin eşiğinde" diye yazdı.

İngiliz The Times Gazetesi, Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdiği yorumda "Ankara ile ordu arasındaki gerginlik, bir felakete yol açabilir" spotunu kullandı.

-"TÜRKİYE, BATI VE BÖLGESEL İSTİKRAR İÇİN KAYIPLAR HESAP EDİLEMEZ"

Gazete "NATO’nun direği, Avrupa Birliği’nin potansiyel üyesi ve Ortadoğu’da Batı’nın stratejik müttefiki Türkiye, bugün bir felaketin eşiğinde" diye yazdı. Gazete şöyle devam etti: "Recep Tayyip Erdoğan’ın başında bulunduğu ılımlı İslamcı hükümet ile ordu arasındaki mevcut mücadele, bir darbeyi provoke ederse veya siyasi ya da dini şiddeti kışkırtırsa eğer, Batı için, bölgesel istikrar için ve bu yükselen ekonomik gücün umutları için oluşturacak kayıplar, hesap edilemez." Gazete, "ılımlı kılıfla olsa da siyasi İslam’ın, demokrasi, devlet otoritesi ve laik kurumlarla bağdaşıyor mu?" sorusunun sadece Türkiye için değil, ancak tüm İslam dünyasındaki ülkeler için kritik önem taşıdığını da vurguladı.

-"ERDOGAN-BAŞBUĞ GÖRÜŞMESİNE RAĞMEN KORKULAR SÜRÜYOR"

Gazete, eski komutanların serbest bırakılmasından sonra gerilimlerin bir ölçüde azalmış olduğu ancak Erdoğan ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğu arasındaki görüşmeye rağmen, "korkular ve söylentiler"in hala devam ettiğini, borsanın düştüğünü, "sosyal ve siyasi bölümlerin sertleştiği"ni de yazdı.

AKP’yi, ordu için beklenenden "daha çetin bir meydan okuma" oluşturduğu görüşünü de dile getirdiği yorumda askerler, yargı ve birçok Türk aydının, AKP konusunda ciddi kuşkularının bulunduğunu da belirtti.

The Times, AKP’nin de ordunun hala kendisini devirmeye yönelik komploları kurmayı sürdüğüne inandığını da kaydederek ordunun yeniden bir darbe girişiminde bulunması halinde kendisinin yurt dışında izole bulabileceğini belirtikten sonra şu yorumu da yaptı: "Bu, Sayın Erdoğan’ın kazanması gereken bir mücadeledir. AB adayı bir ülkede ordunun sivil mahkemelerde yargılanmaması, politika üzerinde vetosunun olması, Kıbrıs’ta bir çözümü bloke etmesi veya hükümete gözdağı vermesi kabul edilemez. Ancak Sayın Erdoğan, öfkeli ordunun, Türkiye’yi, darbe komplocularının yaratmak istedikleri gibi görünen kargaşaya sürüklememesini engellemek için nabza göre şerbet vermesi, sabırlı ve kararlı olmalı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız