SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileler Buluştu

0
Güncellendi - 2017-04-02 21:25:41
Tip 1 Diyabetli Çocuklar ve Aileler Buluştu
A- A+ PAYLAŞ

2007’den beri bütün ulusları birleştiren halka ile gökyüzünün rengi olan mavinin birleşmesiyle oluşan diyabetin sembolü altında toplanan Tip 1 Diyabetli çocuklar ve aileleri Malatya’da bir araya geldi.

Tip 1 diyabetli çocukların birbiriyle tanışıp yalnız olmadıklarını hissetmeleri için organize edilen etkinlikte, tip 1 diyabetin tip 2 diyabetten farklı olduğuna dikkat çekildi.

İzmir Tıbbi Diyabetli Çocuklar ve Aileler Grubu Üyesi Esin Ertuğrul Altıntaş, yaptığı açıklamada, “Diyabet 21. Yüzyılın en önemli sağlık sorunu. Ne yazık ki halkımızın sadece yüzde 36’sı diyabetin farkında olup, yüzde 64’ü ise diyabetin farkında değil. Biz bugün bu soruna dikkat çekmek için toplandık” dedi. Altıntaş, "Tip1 diyabet, tip2 diyabetten farklıdır. Tip1 diyabet otoimmum mekanizmalara bağlı olarak insülinin bulunmadığından, tek çaresi dışarıdan insülin almaktır. İnsülin enjeksiyonu ya da pompa ile tedavi edilir. Çocuklarımız günde en az 4 kez insülin enjeksiyonu ve en az 8 parmak ölçümü yapmak zorundadır. Unutmayalım ki yıllar geçtikçe çocuklarımızın diyabeti bitmiyor. Aksine diyabeti yılı artıkça komplikasyon riski de atıyor. Bu yüzden ileride gerçekleşmesi muhtemel komplikasyonlardan korunmak adına çocuklarımızın diyabetini daha iyi yönetebilmek için şeker ölçüm cihazları, insülün pompası ve sensörleri herhangi bir ekstra ödeme yapmadan, tamamen Devletimiz tarafından karşılanmasını istiyoruz" diye konuştu.

iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız