SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Bayramı Etkinlikleri

A- A+ PAYLAŞ

14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Malatya'da bir dizi etkinlik düzenlendi.

Tabipler Odası ve İnönü Üniversitesi işbirliği ile İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı programında konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, sağlık turizminin önemini anlattı. Vali Daşöz, "Turgut Özal Tıp Merkezi'nin kente sağladığı gelirin kayısıyla eşdeğer olduğu söyleniyor. Bu gelirin yanı sıra, yapılan organ nakilleri ile ilimizin tanıtımına, marka olmasına katkıda bulunuluyor"dedi.

Sağlık Müdürü Sezai Demirel’in günün önemini belirten konuşmasından sonra mikrofona gelen Malatya Tabip Odası Başkanı Mehmet Gündüz, 14 Mart Tıp Bayramı Günü'nü isyan ve başkaldırı günü olarak değerlendirilmesine karşı olduklarını belirterek, "Bazı odalarımızın bayramın ruhuna yakışmayan eylemlerde bulunmaları talihsizliktir"dedi.

Doktorların sorunlarını dile getirirken, özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki illerin cazibe merkezleri haline getirilip hekim sayısının artırılmasını istediklerini dile getiren Mehmet Gündüz, Türkiye'de kişi başına düşen hekim sayısının artması gerektiğini vurguladı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Avrupa Birliği ülkelerinde 100 bin kişiye 347 hekim düşmesine rağmen Türkiye'de 139 hekim, AB ülkelerinde 100 bin kişiye 728 hemşire düşmesine rağmen, Türkiye’de 248 hemşire düştüğüne dikkat çekerek, "İthal hekim sınav sistemi ile alınmalı. Aile hekimliğine hızla geçilmeli. Özel hastanelerde denetim mekanizması iyi çalıştırılmalı. İnönü Üniversitesi gibi birçok üniversitenin kadro sorunu çözülmeli"önerilerinde bulundu.

Hasta Hakları Derneği Başkanı Hüsamettin Özden'in konuşmasından sonra İnönü Üniversitesi Müzik Bölümü konser sundu.

Törennin sonunda sağlık taramasına katılan hekimlere ve İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde başarılı bir öğrenciye plaket verildi.

Törene Vali Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Kesriklioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Demirdağ, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fatih Hilmioğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz, Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel, Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Topaloğlu, Beydağı Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Dr. İlhan Geçit, Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Gündüz ile hekimler katıldılar.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız