SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Bayramı Töreni Salı'ya

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:09:21
Tıp Bayramı Töreni Salı'ya
A- A+ PAYLAŞ

14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Töreni'nin, 17 Mart Salı günü yapılacağı bildirildi.

Malatya Tabip Odası Başkanı Prof.Dr. Ahmet Kızılay, yaptığı açıklamada, "İnsanların şifa kaynağı, dertlilerin dermanı, hastaların umudu, sağlığın mimarı, gönüllerin sultanı, sabır küpü, sevgi ağacı, karanlıkların aydınlatıcısı, insan sağlığının hizmetkarı, cefakâr, fedakâr, yaptıklarını kelimelerle izah edemediğimiz elleri dert görmeyesi değerli meslektaşlarım, 14 Mart Tıp Bayramınızı gönülden kutlarım. Hekimlik; insanlık tarihi boyunca hep en kıymetli meslek olmuştur. Bugün de böyledir, gelecekte daha değerli olacaktır."dedi.

Prof.Dr. Kızılay, kutlama töreninin ise 17 Mart'ta yapılacağını belirterek, "14 Mart Tıp Bayramı Kutlama Töreni 17 Mart Salı günü saat 10,00 da Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi Büyük Salonunda yapılacaktır. Tıp Fakültesi Dönem 1 öğrencilerine beyaz önlük giyme töreni birlikte yapılacaktır."dedi.

Bu arada Tıp Bayramı dolayısıyla yapılan açıklamalar ve yayınlanan mesajlar şöyle:

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI VE MİLLETVEKİLİ AĞBABA

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Sağlık çalışanlarının 13 Mart günü g(ö)revlerinin başında olduğunu ve haklarını aradıklarını hatırlatan Ağbaba, sağlık çalışanlarının sürdürdükleri mücadeleyi sonuna kadar desteklediğini belirtti. Tüm sağlık çalışanları için önemli olan bu günün bayram havasında kutlanamadığını ifade eden Ağbaba, “Bir doktora günde 100 hasta düşüyorsa orada sağlık hizmeti yok demektir. Bir doktor kesintisiz 36 saat nöbet tutuyor ise orada hem sağlık hizmetinin varlığından söz edilemez hem de çok ciddi bir insan hakkı ihlali vardır. Diğer sağlık çalışanlarının da ağır koşullarda çalıştıkları göz önünde tutulursa,  Türkiye'de sağlık hizmetini sürdüren profesyonellerinin çalışma koşullarında ve özlük haklarında köklü iyileştirmelerin acilen yapılması gerekmektedir.” dedi.

Ağbaba, “Polikliniklerde, acillerde, ameliyathane kapılarında veya ambulansların başında dövülen, hakarete, uğrayan, yaralanan ve hatta öldürülen sağlık çalışanlarının karşı karşıya bırakıldığı şiddetin sorumlusu, AKP’nin sürdürdüğü politikalardır. Katkı payları ve muayene ücretleri ile sağlık hizmetlerini paralı hale getiren AKP’nin sağlıkta dönüşüm yalanına artık kimse inanmıyor.  7 Haziran’da bu ve diğer yalanları ile birlikte AKP iktidarı son bulacak ve bu ülkede sağlık çalışanları insanca çalışma koşullarına, halkımız da ücretsiz sağlık hizmetlerine kavuşacaklar.” dedi

AKP MİLLETVEKİLİ CEMAL AKIN..

AKP Milletvekili Cemal Akın, şu mesajı yayınladı:

"İnsan sağlığına hizmet eden hekimlerimiz, ulvi mesleklerden birini icra etmektedirler. Sağlık hizmetlerinin vatandaşlarımızın gelişmiş ülkelerdeki yaşam standartlarının seviyesine, çıkartılmasında başta hekimlerimiz olmak üzere, tüm sağlık personelimize önemli görevler düşmektedir.

Sağlık Bakanlığının, “Sağlıkta Dönüşüm” projesiyle çok önemli mesafeler alınmıştır. Bu proje ile sağlık sistemimizdeki tıkanıklıklar aşılmış ve vatandaşlarımıza hak ettikleri modern sağlık hizmetleri sunulmaya başlanmış geçmişin malum sıkıntıları bertaraf edilmiştir.

İnsan sağlığı için harcanan mesainin en mukaddes zaman dilimlerinden olduğu inancıyla, daha sağlıklı toplum için emeği geçen doktorlarımız, hemşirelerimiz, ebelerimiz ve tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramını kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI AHMET ÇAKIR..

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, bir mesaj yayınlayarak tüm sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.

Yaşam hakkı için insan sağlığına hizmet eden doktorların yeryüzündeki en ulvi mesleklerden birini icra ettiğini belirten Başkan Çakır’ın mesajı şöyle:

"Bir ülkenin gelişmişlik düzeyinin temel göstergelerinden birisi de, sağlık hizmetlerinde ulaştığı seviyedir. Sağlık hizmetlerinin kaliteli bir şekilde vatandaşlara ulaştırılmasında en büyük görev ise hekimlerimize düşmektedir.Başta doktorlarımız olmak üzere bütün sağlık çalışanlarımız yeryüzündeki en ulvi ve en mukaddes mesleklerden birini icra etmektedirler.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettiği gibi sağlığımızı emanet ettiğimiz Türk hekimlerinin, son yıllarda gösterdikleri gelişim bizleri mutlu etmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle insan hayatının kutsallığından taviz vermeden, fedakar, sabır ve sevgi ile mesleğini icra eden tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarım."

HALK SAĞLIĞI MÜDÜRÜ DR.ŞENER..

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener de şu mesajı yayınladı:

"Ülkemizde modern anlamda tıp eğitiminin başlangıcı sayılan 14 Mart 1827 tarihine atfen 14 Mart Tıp Bayramı olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramı 1. Dünya Savaşı sonrasında İstanbul'un işgal edildiği günlerde, tıp öğrencileri tarafından yabancı işgal kuvvetlerine karşı tepki olarak 14 Mart 1919 yılında kutlanmaya başlamış ve bugünlere kadar gelmiştir. Günümüze kadar gelen "14 Mart Tıp Bayramı" kutlamaları, artık içinde bulunduğu haftayı da kapsayacak şekilde önceleri "Sağlık Haftası" ve daha sonra "14 Mart Tıp Haftası" olarak kutlanmaktadır. 14 Mart Tıp Bayramının sağlık sektöründe çalışan insanları hem hatırlamak hem de sağlığın önemini insanlara bir kez daha hatırlatmak manasında büyük önem taşımaktadır.

Akıl, ruh ve beden sağlığı her birey için en değerli hazinedir. Bu nedenle insanlığın var oluşuyla birlikte ortaya çıkan hekimlik mesleğine büyük önem verilmiştir.  İnsan sağlığını korumak ve sağlık sorunlarını çözmek için gelişen hekimlik mesleği; öğrenimi zor, eğitimi pahalı ve ömür boyu hızla değişen şartlara ve bilgilere ayak uydurmayı gerektiren bir meslektir.  Türk toplumunda da kutsal sayılan mesleklerden biridir. 

Sağlıklı hayat, insanların vazgeçemeyeceği temel bir haktır. Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Son yıllarda herkese eşit ve kaliteli sağlık hizmet felsefesiyle hareket edilerek reform niteliğinde düzenlemeler yapılmış, sağlık sisteminin çağın ihtiyaçlarına göre şekillendirilmesi için Sağlıkta Dönüşüm Programı başlatılarak çok ciddi mesafeler alınmıştır.  Bu sayede vatandaşlarımız istedikleri kurumdan istedikleri şekilde hizmet alma imkânına kavuşmuşlardır. 

İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, en güç koşullarda bile sağlık hizmetlerinin her alanında fedakârca çalışan tüm sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu kutsal ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren sağlık camiasına verdikleri emeklerden dolayı teşekkür eder, sevgi ve saygılarımı sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız