SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Bayramı Töreni

A- A+ PAYLAŞ

14 Mart Tıp Bayramı, bu tarihin tatil gününe rastlaması nedeniyle bir gün önceden İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen toplantıyla kutlandı.

İnönü Üniversitesi, Sağlık İl Müdürlüğü ve Malatya Tabip Odası'nın ortaklaşa organize ettiği Tıp Bayramı kutlama programı İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçer, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, Tabip Odası Başkanı Mustafa Eroğlu. Eczacılar Odası başkanı Bülent Köse ile birlikte kalabalık bir topluluk katıldı.

Törenin açılışında konuşan Tabip Odası Başkanı Dr.Mustafa Eroğlu, Tıp Bayramı'nın sadece doktorlar tarafından değil, tüm sağlık çalışanlarınca kutlanması gerektiğini söyledi. Hastanelerde başlatılan performans uygulamasına tepki gösteren Eroğlu, doktorların günlük hayatında performans kelimesinin vazgeçilmez bir kelime olduğunu belirtti.

Malatya İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin ise, "Aile Hekimliği uygulamasına geçmek için Malatya'da bütün hazırlıklar yapılmıştır. Malatya'nız Aile Hekimliği uygulaması için hazır hale getirilmiştir. Hava ambulans sisteminin Malatya'da kurulması için talebimiz olmuştur" dedi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir de, "Tıp Fakültemiz 1988 yılında eğitime başlamış olup 533 öğrenci sayısı, bu yıl mezun ettiği 79 yeni genç doktoru ile ülkemizin önde gelen tıp eğitim kurumlarından birisidir. Tıp Fakültesi, kuruluş tarihinden bugüne kadar 747 doktor mezun etmiştir. Üniversite olarak öğrencilerimize çağdaş bilimin en son sınırındaki bilgi ve becerileri kazandırma çabasındayız. Çünkü Tıp Fakültelerinin amacı fazla hekim yetiştirmek değil, yeterli, yetenekli, özsaygılı, özgüvenli, hoşgörülü, onurlu acıları paylaşan hekimler yetiştirmektir. Bu bağlamda Fakültemizde öğretim üyesi eksiklikleri ve araç gereç ihtiyacı hızlı bir şekilde giderilerek ve Mayıs başında bitirilecek 200'er kişilik 4 anfi sınıfla Türkiye'nin en modern Tıp Fakültesi olacağı kanaatindeyim" diye konuştu.

İnönü Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçer ise, "Tıp, kendini tanımanın öteki adı olmaya devam edecektir. Diğer taraftan insanın bizzat kendisini anlamak üzere kendisine yönelmesi ve bu yönde kazanılan bilgiler , örtülü bir biçimde pek farkına varılmasa da, diğer bilgilerin temeli olmuştur. Böylece diğer bilim dalları ortaya çıkmıştır. Kendini bil buyruğunun bir bakıma bilimin başlangıç noktası olduğunu doğru anlamak gereklidir" ifadelerini kaydetti.

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ise, "Bir tıp insanı dünyanın neresine giderse gitsin, mesleğini yapabilecek durumdadır. Bir çok meslek yerel özellik taşır. Başka bir ülkeye gittiğinde o mesleği yapmasının özel zorlukları vardır. Ama tıp mesleği böyle değildir. Çünkü tıp mesleğinin konusu bizatihi insandır. En insanı meslektir" diye konuştu.

Yapılan konuşmalardan sonra İnönü Üniversitesi Oda Orkestrası tarafından mini bir konser sunumu yapıldı.

Geleneksel Tıp Balosu ise 14 Mart Cumartesi akşamı Kongre ve Kültür Merkezi Balo Salonunda gerçekleştirilecek.

MESAJLAR..
Bu arada, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Tıp Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Bu yıl da ne yazık ki Sağlıkta Dönüşüm dayatmasının kargaşalarıyla, çelişkileriyle, hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın gelecek kaygılarının had safhaya ulaştığı bir ortamda 14 Mart Tıp Bayramını yaşıyor ve kutluyoruz.

Bu zor koşullarda yılmadan onurlu mücadelesini sonuna kadar devam ettiren sivil toplum kuruluşlarımızı, hekimlerimizi ve sağlık çalışanlarımızı gönülden destekliyorum.

Sağlık sektörüne emek veren insanlarımızın sorun ve kaygılarının giderildiği, sağlıklı bir Türkiye dileğiyle; İnsanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, bu kutsal, saygın ve onurlu mesleği büyük özveriyle yerine getiren tıp çalışanlarımızın, Tıp Bayramını kutluyor; saygı ve sevgilerimi sunuyorum. " dedi.

AKP Milletvekili Öznur Çalık'ın mesajı ise şöyle:

"Her türlü övgüyü hak eden bir anlayışla, yüksek sorumluluk bilinci ve özveriyle ülkemizin dört bir yanında görevlerini sürdüren, cana can katan doktorlarımız, ülkemizdeki sağlık hizmetlerinin kalkınmış devletler seviyesine ulaşabilmesi adına, tüm bilgi ve becerileriyle, üstün bir emek sarf etmektedirler.

Sağlıklı toplum olabilme yolunda ve vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerinden tam manasıyla yararlanabilmeleri adına var gücüyle çalışan, doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık personelimizin 14 Mart Tıp Bayramını kutlar, bu vesileyle en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."

AKP Milletvekili Fuat Ölmeztoprak'ın mesajı şöyle:

"Toplumumuzda hekimlik mesleği, gerek uzun öğrenim sürecinde ve gerekse, uygulanması sürecinde, en zor fakat en onurlu ve saygın bir meslek dalı olarak kabul edilmektedir. Tüm bireylerin, sağlıklı bir yaşam sürecine kavuşabilmelerinde, kendileri için, güvenli birer sığınma limanı olarak değerlendirdikleri Hekimlerimizin yaşamında “14 Mart Tıp Bayramı”nın, çok anlamlı ve seçkin bir yeri bulunmaktadır. Herhangi bir sağlık sorunu ile karşılaşan bireylerin, tekrar sağlıklarına kavuşmalarında ve insan sağlığını tehdit eden tüm olumsuzluklardan korunmasında, ölüm ve hayat arasında en sağlam köprü, en değerli tutamak olan sağlığımızı korumak adına gösterilen tüm çabaları sarf eden Hekimlerimizin yaptıkları görevin ne kadar kutsal olduğuna olan inancım tamdır.

Bu vesileyle, halkımızın sağlığının korunmasında, hasta olduklarında iyileşmelerinde her türlü bakım ve tedavilerini özverili çalışmalarla sağlayan Tıp Mensuplarımızın 14 MART TIP BAYRAMINI en içten duygularımla kutlar, Cenab-ı Hakk’tan sağlık, mutluluk ve başarılar temenni ederim."

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da şu mesajı yayınladı:

"Etkin ve kaliteli bir sağlık sistemi, nitelikli bir toplumun en önemli şartıdır. Ulu Önder Atatürk; “Beni Türk hekimlerine emanet ediniz” sözleriyle Türk hekimlerine olan sevgi, güven ve takdirini belirterek tıp alanında meslek onuruna yakışır ve özveriyle hizmet ürettiklerini vurgulamıştır.

Kutsal bir meslek olan hekimlik; gece gündüz, soğuk sıcak demeden şartlar ne olursa olsun insanı yaşatmayı ve insanın acısını azaltmayı, insanlığa daha nitelikli bir yaşam sunmayı amaç edinen, fert ve toplumun sağlığını korumak, dolayısıyla mutluluğunu sağlamak, herkesin derdine çare olmaya koşmak mesleğidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, halkımızın sağlığının korunmasında, hastalandıklarında iyileşmelerinde her türlü bakım ve tedavilerini, özverili çalışmalarla sağlayan tıp mensuplarının Tıp Bayramını en içten duygularımla kutlar.

Saygılar sunarım."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız