SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:58:11
Tıp Bayramı Üniversitede Kutlandı
A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Tabip Odasının birlikte düzenledikleri 14 Mart Tıp Bayramı töreni Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapıldı.
 
Törene Garnizon Komutanı Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün,  davetli protokol üyeleri, sağlık çalışanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Malatya Tabip Odası Başkanı Dr. Mustafa Eroğlu yaptı.
 
Sağlık çalışanlarının meslek hayatında karşılaştıkları sorunlardan bahseden Dr. Eroğlu, “sevgi ve sevinçlerimizi paylaşarak büyütmek, kederlerimizi paylaşarak küçültmek dileğiyle bayramınızı kutluyorum. Hekimlik zor bir meslektir. Halkın sağlığıyla ilgilenen hekimlerimiz, kutsal bir görev ifa etmektedirler. İnsanları sağlığına kavuşturmak için çabalayan, gayret gösteren Hekim ve sağlık çalışanlarımız ile ilgili meselelerin konuşulduğu bu günümüzde tüm sağlık camiamıza kolaylıklar diliyorum” dedi.  
 
Tıp Bayramının sadece Türkiye’de kutlandığını ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, hekimliğin tarihsel sürecini özetleyerek şöyle konuştu: “Hekimlik insanlık tarihinin en eski üç mesleğinden biridir. İnsanoğlunun en zayıf zamanı hasta olduğu zamandır. Hekimlik çok önemlidir, çünkü insanların sağlıkları ile ilgilenirler. Dolayısıyla sağlığın bir pahası olmadığı gibi hekimin yaptığı işinde bir pahası yoktur. Bu nedenle hekimlik, insanlıkla beraber, insanlara dokunmayla, konuşmayla ve onları anlamayla başlayan çok kıymetli bir meslektir. Hekimlerimizin yanı sıra bir de hekimleri yetiştiren hekimler vardır. Değerli öğretim üyelerimizden bahsediyorum. Onlar, doktor yetiştirir, tıp bilimini geliştirir ve en zor hastalıkları tedavi eder. Onun için onların yeri bambaşkadır. Yurdumuzda ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptıkları başarılı çalışmalarla hepimize kıvanç vermektedir. Buradan hekimlerimizi, hekimlerimizi yetiştiren hekimleri ve tüm sağlık çalışanlarını bayramını kutluyorum” dedi.
 
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi bu sene 25’inci yılını kutladığı ve yaşadığı çeyrek asırda 1500’ün üzerinde mezun verdiğini ve 503 öğretim elemanıyla ülkesine ve dünyaya hem eğitim hem de sağlık hizmeti sunmanın gururunu yaşadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “hekim yetiştiren hocaların değeri her ortamda vurgulanmalıdır. Tıp Fakülteleri ülkemiz ve dünya ölçeğinde çok büyük potansiyel taşımaktadır. Fakültemiz Malatya’nın bugününde ve geleceğinde çok önemli yer tutacaktır” dedi.
 
Hekimliğin saygın bir meslek olduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, "her meslek saygındır ama hekimlik mesleğinin ayrı bir saygınlığı vardır. Tabi tıp mensuplarının birçok sorunu var. Ancak hekimlerimizin bayramı olan bugünde bayramın özüne uygun şeyler söylemenin daha doğru olacağını düşünmekteyim.
 
Ne zamanki ülkemizde birçok alanda kolektif çalışma kültürü geliştirildi, o zaman önemli başarılar sağlanmıştır. Bugün İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Turgut Özal Tıp Merkezinde sağlanan başarılardan dolayı Sağlık Bakanlığı  “Üstün Hizmet Ödülü” nü layık görüyorsa eğer, bunun başta barış ve huzurun sağlanarak, kolektif çalışma kültüründen kaynaklandığını vurgulamak isterim. Kurumlar asli görevleri ile uğraşırlarsa önemli başarılar sağlanmaktadır. Turgut Özal Tıp Merkezi performans uygulaması ile ülkemizde referans merkezi olmuştur” dedi.
 
Yapılan konuşmaların ardından Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi müzik gurubu tarafından müzik dinletisi sunuldu.
 
Müzik dinletisinden sonra Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen “Her Hastalık Bir Hikâyedir” yarışmasıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, Tıp eğitiminde hastalıkları hikâye şeklinde anlatarak, konunun akılda kalıcılığını arttırmak, genç hekimlerin insani değerleri özümsemesini sağlamak ve sonuçta tıp eğitimine yepyeni bir boyut getirmek amacıyla 15 Kasım 2011-1 Şubat 2012 tarihleri arasında düzenlediğimiz “Her Hastalık Bir Hikâyedir” yarışmasına yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda katılım oldu” dedi.
 
“Her Hastalık Bir Hikâyedir” yarışmasında  “Bir Garip X Masalı” adı ve “Kleinfelter Sendromu” hastalığı konusu ile birinci olan Malatya’dan öğretmen Kevser Akın, “Guduruk” adı ve “KOAH” hastalığı konusu ile ikinci olan İzmir’den Doktor Ali Ilgın Olut ve “Tenim Karı Isıtır” adı ve “Menenjit” hastalığı konusu ile üçüncü olan Elazığ’dan Serap Aslan ‘a ödülleri verildi.
 
Tören, 2011-2012 döneminde akademik unvanı alan Tıp Fakültesi Hekimlerine Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından cübbelerinin giydirilmesi ile son buldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız