SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Dekanlığına Prof.Dr. Yılmaz..

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına vekaleten Prof.Dr. Sezai Yılmaz (fotoğraftaki) atandı.. Prof.Dr. Yılmaz'ın asaleten atanmasına ilişkin teklif yazısının da rektörlükçe Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK)'e teklif edildiği öğrenildi. Prof.Dr. Yılmaz, İnönü Üniversitesi'nin 1988- 1989 ders yılında eğitim ve öğretime başlayan Tıp Fakültesi'nde dekanlık görevini üstlenen ilk Malatyalı öğretim üyesi..

PROF.DR. ERSOY İSTİFA ETTİ..
Tıp Fakültesi dekanlığı görevini yaklaşık 6 yıldır sürdüren ve önümüzdeki Mart ayında görev süresi dolacak olan Anestiyoloji Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof.Dr. Özcan Ersoy'un dekanlıktan istifa ettiği ve rektörlükçe bu göreve Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı'nda görevli Prof.Dr. Sezai Yılmaz'ın vekaleten atandığı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde gerçekleştirilen Karaciğer nakli operasyonlarının ekip başkanlarından olan Prof.Dr. Yılmaz'ın göreve başladığı, bu arada dekanlığa asaleten atanmasına ilişkin teklifin de YÖK'e iletildiği haber alındı.

PROF.DR. SEZAİ YILMAZ KİMDİR?
Prof.Dr. Yılmaz, 1962 Arguvan- Karahöyük doğumlu. Malatya Gazi İlköğretim Okulunu, Atatürk Orta Okulunu bitirdikten sonra Atatürk Lisesi'ne devam etti ve daha sonra Gazi Lisesi'ne geçerek, lise öğrenimini burada tamamladı.

Temel tıp öğrenimini Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 1985 yılında dönem birincisi olarak tamamladı. Genel Cerrahi ihtisasını Ankara Numune Hastanesi'nde, ikinci uzmanlığı olan Gastroenteroloji Cerrahisi uzmanlık eğitimini ise Ankara'daki Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi'nde tamamladı. ABD'deki Pittsburgh Üniversitesi Karaciğer Transplantasyon Kliniği'nde Karaciğer nakli eğitimi aldı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevliyken 1998'de Yardımcı Doçent, 2000'de Doçent ve 2006'da da Profesör oldu. Yılmaz, evli ve 1 çocuk babası.

Halen Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki Karaciğer Nakli Programı'nın da başkanı olan Prof.Dr. Yılmaz, Hikmet Tanrıverdi başkanlığındaki Malatyaspor Yönetim Kurulu'nda da bir süre görev yapmıştı. Prof.Dr. Yılmaz, 5 Kasım 2006 tarihinde yapılan Malatyaspor kongresinde de Haşim Karadağ başkanlığındaki yönetim kurulu listesinde Disiplin Kurulu asıl üyesi olarak görev aldı ve bu görevi sürüyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız