SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp İstedi, Polis Olacak

A- A+ PAYLAŞ

3 Temmuzda 55 bin kişinin katılımı ile yapılan polislik sınavına giren Adıyamanlı Halime Ayfer Yelboğa, Türkiye genelinde ikincisi olurken, kızlarda ilk sırayı aldı. Polislik mesleğini seçtiği için bazı tepkilere ve eleştirilere maruz kaldığını anlatan Yelboğa, "Bu vatan için görev yapmak beni mutlu eder" dedi.

Malatya İnönü Üniversitesinde sınava giren ve sınav sonrası kazanacağını hissettiğini söyleyen Yelboğa, ilk 10'a girmeyi beklerken 91 puan ile Türkiye ikincisi olduğunu söyledi. Adıyaman Anadolu Lisesinden geçtiğimiz yıl mezuniyet diplomasını alan Yelboğa ailesinin 4 çocuğundan biri olan genç kız, kendisini polislik mesleğine en iten en önemli etkenin son zamanlarda yaşanan hain saldırılar olduğunu vurguladı.

Aksaray Polis Meslek Yüksek Okulunda eğitim görecek olan Halime Ayfer Yelboğa, "Geçen yıl üniversite sınavına girdim. 340 puan aldım fakat tercih yapmadım. Son iki yıl öncesine kadar hep Tıp okumak istemiştim ama son iki yıldır polislik mesleğine ilgi duymaya başladım ve buna yönelik çalıştım. İsteseydim biraz daha gayretle Tıp okuyabilirdim. Benim polislik mesleğine ilgi duymanın en büyük etkeni son zamanlarda yaşanan hain saldırılar oldu" dedi.

Sınavı yakınlarının desteği ile kazandığını kaydeden Yelboğa, "Haberi alır almaz çok mutlu oldum. İlk 10'u bekliyordum ama ikincilik beklemiyorum. Yakınlarımın desteği ile kazandım. İnşallah tüm isteyenlere nasip olur. Zaten ÖSS'ye de hazırlanıyordum. İkisine bir arada hazırlandım. İlk önce geçmiş yılların sorularına baktım. Eksikliklerimi giderdim. Çalıştım, elimden gelenin en iyisini yaptım. Sorular çok zor değildi" diye konuştu.

Vatana ve millete hayırlı bir vatandaş olmak istediğini sözlerine ekleyen Yelboğa, konuşmasını şöyle tamamladı:

"En büyük amacım vatana-millete hayırlı bir vatandaş olmaktı. Polislik mesleğini de çok seviyorum. O nedenle bu mesleği seçtim. Bayan olarak bu mesleğin artıları-eksileri var. Bu mesleği seçtiğim için çevreden tepki aldım. İnsan bir mesleği severek yaparsa şartlar ne kadar zor olursa olsun üstesinden gelir. En büyük desteği ailemden aldım. Polislik mesleği zor olduğu için biraz tereddüt ettiler ama polis olmam için tedirginde olsa destek verdiler. İnşallah polislikte de yüksek mevkilere ulaşabilirim."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız