SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Tıp Merkezi' İlkokulu!..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da Turgut Özal Tıp Merkezi'nde uzun süreli yatan çocuklara eğitim veriliyor. Merkezde eğitim gören çocuklardan birinin Türkiye çapında yapılan yarışmada ikinci olduğu öğrenildi.

Turgut Özal Tıp Merkezi binasında bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi İlköğretim Okulu'nda yılda 150-170 çocuğa verilen eğitimle ilgili konuşan İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşehan Akıncı, "Tıp merkezimizde uzun süreli yatması gereken çocuklara eğitim veriliyor. Burada lösemili çocuklar da bulunuyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın normal müfradatı veriliyor" dedi.

Çocukların, resim yapıp, şiir yazdıklarına ve sosyal faaliyetlerde de bulunduklarına dikkat çeken Prof. Dr. Akıncı, "Çocuklarımızdan biri geçen yıl Türkiye çapında yapılan yarışmada ikinci oldu" şeklinde konuştu.

Turgut Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi İlköğretim Okulu öğretmeni Nihat İnce ise, "Okulumuz Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ortak projesi ile yürütülüyor. Milli Eğitim'in bütün müfredat programı burada işleniyor. Çocuklar hasta olduğu için program esnek olarak uygulanıyor. Çünkü öğrencilerimizin tamamı hasta çocuklar. Bu
öğrencilerimizin başka okulda kaydı var. Biz burada geçici kayıt yapıyoruz. Uzun süre kesin kayıt yaptırdığı okuluna devam etmeyen öğrencinin okuluna yazı gönderiyoruz. Örneğin, lösemi tedavisi gören öğrenciler de var. Çocukların böylece dönem kayıpları olmuyor. Bire bir eğitim de yapıyoruz. Normal şartlarda 40 dakikada işlediğimiz bir konuyu, burada 5-10 dakikada bitiriyoruz" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız