SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Merkezi'nde İntihar Etti

0
Güncellendi - 2017-12-27 04:09:02
Tıp Merkezi'nde İntihar Etti
A- A+ PAYLAŞ

Tedavi amacıyla Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Servisi’ne yatırılan 39 yaşındaki kadın kendisini asarak intihar etti.

Olay; Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Servisi’nde meydana geldi. İddiaya göre; psikolojik rahatsızlığı nedeniyle bir gün önce Psikiyatri Servisi’ne tedavi amacıyla yatırılan 39 yaşındaki Elif T.adlı kadın, boş bir odada kendisini eşarpla asarak intihar etti. Olay gece yarısı fark edildiğinde kadının öldüğü tespit edildi ve durum polise bildirildi.

Olay yerinde yapılan incelemenin ardından ceset otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Soruşturma sürüyor.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

FOTO: Google Arşiv

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

17 yorum yapılmış

  • Ecem (5 yıl önce)
    2 yıl önce hastanede 2 ay boyunca bipolar tedavisi gördüm. Bütün psikiyatri rahatsızlığı olan hastalar aynı bölümde, oda farkı olmadan yatırıyorlar. Hastane içerisinde hijyen hiç yok. 54 hastaya 2 bayan, 2 erkek tuvaleti var. Sabahları erken saatte aynı saatte uyandırıldığından uzun kuyruklar olduğu için altına kaçıranlar var. Senden önce tuvalete giren hastanın pisliğini klozet kapağında her defasında görürsün. Banyo belli saatlerde açılır ve hijyen yok. Ben mantar kaptım. Aileme beni çıkarması için yalvardım. Çıkarmadılar. Asistan doktoru sadece haftada 1 defa görüyorsun. birkaç dakika sürer konuşman. uzman doktoru ise yine birkaç dakika haftanın belli günlerinde vizitinde görürsün. Bir kepçe fazla yemek isteyen hasta, yemek dağıtan kişi tarafından azarlandığı için ağlamasına şahidim. Hiçbir uğraş yok. Hobi odası denilen yer sürekli kapalıdır. Orada görevli olarak çalışan hanım odaya girer ve odanın kapısını kitler. Bir defasında hastalar olarak zorla girdik ve yarım saat kalmadan "haydi hanımlar burayı boşaltıyoruz" denildir. Bir daha da hiçbir hastanın orada olduğunu görmedim. Orada çalışan görevli hanım içerde kendi el işi yapar, sene sonunda da onun yaptığı eşyalar hastalar yapmış gibi kermeste satılır. üç dört tane var olan spor aletlerinin hepsi kırık. Kadınlar ve erkekler aynı yerde yattığı için burada yazmak istemediğim çok kötü bir olay yaşandı. Sabahları kapıya anahtar ile vurularak hastaların yataktan sıçrayıp korkuyla uyanmasına neden olunur. Şikayet edince bütün hasta bakıcılar sana karşı kin beslemeye başlar. Hiçbir sosyal faaliyet yok. Polikilinikte bulunan asistan doktor ise ne hastayı ne yakınını dinlemez. ömür boyu kullanman gereken ilacı reçete etmeyi unutur. Ertesi görüşmede reçete etmemişsiniz dediğin zaman "sen söylemedin" der. Fakat 1 hafta önce gidip derdimi anlatmama rağmen beni hatırlamayan asistan doktor nasıl olur da ilacımı söylemediğimi hatırlar? sorunum nedeniyle İlacın dozunu yükselttiğini belirtten asistan doktora annem "ilaç bağımlılık yapıyor, bir şey olmasın" dediğinde ise "bizim gözetimimiz altında" cevabını vermesine rağmen eczaneye gittiğimiz zaman ilacın düşük dozda verildiğini , reçete edeceğini söylediği dozda yazmayı unuttuğunu gördük. ayrıca bu durumu hastane yönetimine ve bölüm başkanına bildirmene rağmen bize verilen cevap sanki annem özellikle sormamışız gibi unuttum demek yerine " ilaç bağımlılık yapacağı için, düşük dozda yazılmış" cevabını aldık. Benim kullandığım ilaçların dozunu düşürmesi nedeniyle ciddi bir atak geçirmeme neden oldu. Fakat hiçbir şekilde asistan doktor haksız olmayıp, haklı oldu. Şahidim annem iken bir savunmamızı bile almadan konu kapatıldı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali Veli (6 yıl önce)
    Haberin fotografi uygun olmamis. Korku filmi gibi. Bilincaltini olumsz etkiliyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • ahmet (6 yıl önce)
    ALLAH RAHMET ETSİN.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vatansever (6 yıl önce)
    Milet burası hastahane. Hastahanelerin görevi belli. Hitlerin hastahanelerinde şifa yerine ölüm vardı. Burası Almanya değil.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bekir (6 yıl önce)
    Eşine bir bardak süt kızdır,yada bir dölbent verde boğazıma bağlayım demeye gücü yetmeyen hemen soluğu acilde alıyor, ne yani kendinize bakmayın ailenize gücünüz yetmesin hastahaneye gidin rahatlayın yazık yazık.Kendinize gelin.
    0
    0
    Yanıtla
  • trabzondan (6 yıl önce)
    Maşallah Malatya'da herkes doktormuş. Yani bu haberede yorum yapılmış ya helal olsun bizim memeleketin insanına...
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali (6 yıl önce)
    Bu şunu gösteriyor artık devlet hiçbir yerde vatandaşının güvenliğini sağlayamıyor.Yani tamamen irtifa kaybedilmiş durumda.cakilma yakın Allah muhafaza
    0
    0
    Yanıtla
  • Dilek (6 yıl önce)
    Benim annem de bir kaç yıl önce doktor tavsiyesi üzerine Turgut Özal Araştırma Hastanesi psikiyatri servisinde yattı. Sadece temizlik hastalığından dolayı yatıyordu. Hergün gittiğimizde ağlıyordu''Hastalar beni tehdit ediyor ''diye. Her katagorideki hastayı aynı yere koymak çok yanlış. Ben annemi ziyarete gittiğimde farkettim. Basit bir hastalıkla, ağır bir şizofteni hastasını aynı yere koyamazsınız. Pisikolojiyi düzeltmek yerine daha fazla bozarsınız.Korktuğumuz için annemin tedavisi bitmeden çıkarttık. Personele saygımız sonsuz ama sistem yanlış. Allah rahmet eylesin. Yakınlarına sabır diliyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (6 yıl önce)
    Psikiyatri servisinin amacı insanları tedavi etmektir . Insanlara yüksek dozda ilaç verirseniz onları tedavi değil bağımlı yaparsınız ayrıca her gelen hastaya sürekli ilaç verilemez bu insan anatomisine aykırı bir durum . Her hastaya bir sağlık çalışanı düşmüyor ne yazikki bu yüzden her daim birileri hastaların peşinden gidemez. Zaten kendini asarak intihara kalkisan kişiyi kurtarmak neredeyse imkansız insanın vücut ağırlığına dayanmayan boyun halk diliyle kırılır ve sinirler zarar görür ilk aşamada vücut felç olur ve hemen ardından olum gerçekleşir ben burada bir ihmal olduğunu düşünmuyorum , ancak tavanda birseyleri baglayabilecek bir cikinti olmamasi gerekiyor cunku esarp veya sal yerine pantolon kazak ve benzeri giysilerde kullanilabilir.Allah ailesine sabır versin
    0
    0
    Yanıtla
  • Pütürgeli (6 yıl önce)
    Her ilacın her hastadaki etkisi bir değildir. Psikiyatri ilaçları düşük doz başlanır, günler ve haftalar içinde doz yükseltilir. Kadın hastaneye yatalı bir gün olmuş. İllaki henüz ilacın faydasını görmemiştir. Hastane ve sağlıkçılardan memnun değilseniz, burnunuz akınca acile gelmeyin, gidip bi 50 kuruşa peçete alın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Alem adamsın..
    0
    0
    Yanıtla
  • Dayı sen pötürgede kal merkeze gelme :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Şüle (6 yıl önce)
    İlaç az gelmiş.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaya (6 yıl önce)
    Yeter be bu dami birilerinin sucu yeter artık kendinize gelin kadının eşarbını mi alsalardı ver kendinimi aşarsın deselerdi her zaman birilerinin üstüne atmaya çalışmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • Eşarbını almazlar tabkde ama ruhsal bozukluğu olan birini öylece bırakılmaz en azından sakinleştirici iğne felan yapılır yada ilaç bişey verilir
    0
    0
    Yanıtla
  • sen ne saçmalıyon Psikiyatri hastasını nasıl gözetim aldında tutmazlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Sibel (6 yıl önce)
    Ya böyle bir sorumsuzluk olurmu ya kadın iyi olsa psikiyatri de ne işi var niye ilaç ile onu rahatlatmamişlar yazık ya gerçekten çok yazık ne yapacağımızı nereye gidecegim izi bilmiyoruz
    0
    0
    Yanıtla