SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Merkezi'ne Uçuş Eğitimi

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da zor şartlar altında bile uçuş gerçekleştirerek çok sayıda vatandaşın hayatının kurtarılmasında önemli rol alan askeri helikopterler, artık eğitim uçuşlarına hastanelerin pistlerini de kattılar.

Kara Kuvvetleri Komutanlığına bağlı Malatya'daki Kara Havacılık Alay Komutanlığına bağlı askeri helikopter personeli, son dönemde sıkça görev aldıkları kurtarma operasyonları nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ne iniş-kalkış eğitimlerine de başladılar. Askeri helikopterler, zaman zaman eğitim amaçlı olarak Turgut Özal Tıp Merkezi'nin pistine iniş yapıyor. Askeri helikopterlerin iniş ve kalkışları nedeniyle Turgut Özal Tıp Merkezi'ndeki personelde, hava aracıyla gelecek olan bir hastayı karşılama konusunda alınacak güvenlik önlemlerinde hazırlıklı olmuş oluyor.

Öte yandan, Kara Havacılık Alay Komutanlığı'na bağlı askeri helikopterler, Malatya'da son dönemde çok sayıda kurtarma operasyonuna katılarak, başarılı sonuçlar elde etti. Askeri helikopterler, sadece Malatya'da değil, bölgedeki diğer illere de giderek, burada ki kurtarma çalışmalarına katılıyorlar. Helikopterler son olarak Kahramanmaraş'taki göçük olayında görev almıştı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız