SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp Öğrencisi Araştırması

A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1, 2 ve 3. dönem öğrencilerinin sosyal aktiviteleri ve sağlıkla ilgili tutum ve davranışlarının tespiti için yapılan araştırmanın sonucunda ilginç tespitler çıktı.

Araştırma sonucuyla ilgili olarak verilen bilgide, "Öğrencilerin kendilerine ait bilgisayarlarının olma oranı yüzde 91, iyi düzeyde internet kullanılmasını bilme oranı yüzde 72, son 3 ay içinde roman, hikaye türü kitap okuma oranı yüzde 78, günlük gazeteyi bazen okuma oranı yüzde 47, son 1 ay içinde sinemaya gitme oranı yüzde 81 olarak bulunmuştur. Öğrencilerin satranç bilip oynama oranı yüzde 15, orta düzeyde İngilizce bilme oranı yüzde 65, İngilizce'nin gerekli olduğuna inanma oranı yüzde 82, karşı cinsle arkadaşlık kurma oranı yüzde 62, sigara içme oranı yüzde 14, alkol kullanma oranı yüzde 16, düzenli sabah kahvaltısı yapma oranı yüzde 51, Hepatit B aşısı yaptırma oranı yüzde 58 ve düzenli spor yapma oranı yüzde 12 olarak bulunmuştur" denildi.

Araştırmanın sonuç bölümünde ise, "Sonuç olarak öğrencilerin çoğunluğunun sosyal aktivitelere katıldığı, fakat kendi sağlıklarına orta düzeyde önem verdikleri söylenebilir" ifadesi kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız