SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Tipi Geri Kapatıyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:22:58
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta Perşembe ve Cuma günü yağan yoğun kar yağışının ardından Malatya genelinde 6 bin kilometrenin üzerinde yol, ulaşıma kapanırken, Malatya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından kapanan yolların tamamına yakını tekrar ulaşıma açıldı.

Malatya merkez ve kırsalında yapılan karla mücadele çalışmaları ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, yapılan başarılı çalışmalar sayesinde ulaşım noktasında önemli bir sıkıntının yaşanmadığı bildirildi.

Kar yağışı ile birlikte merkez ana arterlerin tamamında kar küreme ve tuzlama çalışmaları yapan Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Yol ve Alt Yapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı, ara sokakların ve kaldırımların temizlenmesinde de merkez ilçe belediyelerine destek verdi. 

Merkezde kar küreme ve temizleme çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, kırsalda da yoğun bir çalışma sergiledi. Son yağan karda Malatya kırsalında kar ve tipi nedeniyle toplam 470 mahallenin 6 bin 65 km uzunluğundaki yolu kapandı. Yapılan zamanlı ve etkin çalışmalar sonucunda 3 gün içerisinde 457 mahallenin 5 bin 900 km’lik yolu ulaşıma açıldı. Oluşan tipi nedeniyle açılan bazı mahalle yolları tekrar kapanırken, 19 Ocak Pazartesi günü sabah itibariyle kapalı olan 159 km uzunluğundaki 13 mahallenin yol açma çalışması ise yoğun bir şekilde devam ediyor.

Malatya genelinde karla mücadele için 75 ekip, 220 araç ve 791 personel görevlendiren Büyükşehir Belediyesi, kırsala 7 ekip, 15 araç ve 79 personel daha takviye yaptı. Yapılan takviyelerle toplamda 82 ekip, 235 araç ve 870 personel görev yaptı.

Büyükşehir Belediyesi Yol ve Altyapı Koordinasyon Dairesi Başkanlığı AYKOME bünyesinde yürütülen karla mücadele çalışmalarına, MASKİ ve Park Bahçeler Şube Müdürlüğü ekipleri de destek verdi.

Malatya genelinde yolu kapanan 470 mahalleden 457’sinin yolu ulaşıma açılırken, sadece 13 mahallenin yolu tipiden dolayı kapalı bulunuyor. Kapalı olan 13 mahallenin 1’i Akçadağ, 9’u Darende’de ulaşıma açılmasına rağmen tipiden dolayı tekrar kapanırken, bunlarla birlikte Pütürge’de kapalı olan 3 mahalle yolunun açılma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Kapalı olan 13 mahallenin toplam yol uzunluğu ise 159 km.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız