SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Tıp'ta 'Beyaz Önlük' Töreni

A- A+ PAYLAŞ
İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencilerinin moral ve motivasyonunu arttırmaya yönelik düzenlenen ve gelenekselleşen “Beyaz Önlük Giyme Töreni”nin 3. sü yapıldı.
 
Turgut Özal Tıp Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, Rektör Baş Danışmanı Prof. Dr. Ali Otlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Prof. Dr. Serkan Polat, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Ünsal Özgen akademik, idari personel, öğrenciler ve aileleri katıldı.
 
Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Müzik grubu tarafından sunulan müzik dinletisi ile başlayan törende ilk konuşmayı Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencileri koordinatörü Prof. Dr. Yunus Karakoç yaptı.
 
Prof. Dr. Karakoç, “modern tıp eğitimi sürecinde, tıp doktorluğu yani mezuniyet öncesi tıp eğitimi, tıpta uzmanlık eğitimi, sürekli tıp eğitimi, sürekli mesleksel gelişim ve eğiticinin eğitimi gibi eğitim alanları içerisinde birinci öncelik mezuniyet öncesi tıp eğitimidir. Bu basmakta ulusal ve uluslararası standartların üzerinde olmak öncelikli hedefimiz olmalıdır” dedi.
 
Konuşmasına Tıp Fakültesi’ndeki gelişmelerden bahsederek başlayan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “İnönü üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, ülkemizin ihtiyacı olan en üstün nitelikte doktor yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Fakültemiz 24 yıldır bu amaç uğrunda, çok kıymetli hocalarımızın yanında çıraklar yetiştirerek şimdiye kadar bine yakın doktoru ülkemizin hizmetine sunmuştur. Bu büyük bir onurdur. Bundan sonraki dönemlerde de aynı amaçla yoğun bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.
 
Dünya sağlık örgütü geleceğin hekimlerinden beş tane özellik istemektedir. Bunlardan birincisi, bireyi ve aileyi bir bütün olarak ele alarak, tıbbı bütüncül olarak uygulayan, iyi bir doktorluk hizmeti sunan hekimdir. İkincisi, bilgi birikimi ile sosyal birikimini çağın kendisine kazandırdığı üstün cihazlarla donatıp hastalar karşısında iyi bir karar verici hekim olabilmektir. Üçüncüsü, hastaları ile çok iyi iletişim kurabilen hekimdir. Dördüncüsü, bütün bu özellikleri ile birlikte topluma liderlik yapabilen bir lider olabilmektir. Beşincisi ise başta sağlık olmak üzere iyi bir yönetici olabilmektir. Dünyanın en zor ve pahalı eğitimi olan tıp eğitimini alan sizlerin, geleceğin en iyi hekimleri olacağınızdan kuşkum olmadığını belirterek başarılar diliyorum” dedi.
 
Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik ise konuşmasında, “her mesleğin geçmişte ve günümüzde anlam atfettiği değerleri vardır. Bu değerler hem o mesleğin icrasında bulunanlara moral verir, hem de bir gelenek, görgü ve bir anlayışın yerleştirilmesi noktasında katkı sağlar. Geleneklerimiz arasında bir şed kuşatma olayı vardır.  Yani bir meslekte çıraklık, kalfalık ve ustalık kademelerine geçişlerde kuşanma törenleri yapılırdı. Bu sosyal bir olaydı. O törenlere sadece esnaflar değil o şehirdeki tüm insanlar iştirak ederlerdi. Bugün burada yapılan beyaz önlük giyme töreni de hekim olma yolunda atılan ilk adımın adeta bir yansımasıdır. Bu yolda elde edeceğiniz her kademenin ayrı bir heyecanı, ayrı bir anlamı olacaktır. Geleceğin hekimleri olarak beyaz önlüğün kıymetini bilmenizi tavsiye eder ve onun hakkını verme konusunda yaşamınızda gerekli çabayı ve başarıyı göstereceğinizi umuyorum” dedi.
 
Tıp Fakültesi 1. dönem öğrencileri adına konuşan Ali Osman Saylık, “ülkemizin en önemli tıp fakültesi ve en donanımlı üniversite hastanelerinden olan Turgut Özal Tıp Merkezi’nde öğretim görmekten memnuniyet duymaktayız. Henüz yolun başında iken geleceğin hekimleri olarak anılmak, düzenlenen beyaz önlük giyme töreni ile yöneticilerimiz ve hocalarımız tarafından büyük bir şefkat ve sevgi gösterilerek onura edilmek kadar güzel bir duygu olamaz. Geleceğin onurlu ve saygın hekimleri olabilmek için bizi yetiştiren hocalarımızın ve ailelerimizin emeklerinin karşılığında gerekli çabayı ve başarıyı göstereceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
 
Yapılan konuşmalardan sonra geleceğin hekimlerine beyaz önlükleri giydirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız