SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"TIR Savrularak Bize Çarptı"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:56:58
A- A+ PAYLAŞ

Geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı, görev yaptıkları belde ve köyden il merkezine gelmekte olan 8 öğretmen ile 1 doktoru taşıyan minibüsün TIR'la çarpışması sonucu meydana gelen, 5'i öğretmen 6 kişinin yaşamını yitirdiği kazada yaralanan 4 kişiden 2'sinin taburcu oldukları, doktor ile bir öğretmenin tedavisinin ise sürdüğü bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar yardımcısı da, bakan adına ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Malatya'ya geldi. Bu arada, kazada yaralı kurtulanlar, kazanın buzlu ve kaygan olan yolda minibüs normal hızda gitmekte iken, karşı yönden gelen ve hız yapan TIR'ın üzerlerine savrulması sonucu meydana geldiğini anlattılar.

KAZA..

Geçtiğimiz  Perşembe akşamı Doğanşehir ilçesinin Gövdeli Beldesi ile Kapıdere Köyü’ndeki okullarda görevli 8 öğretmen ile beldedeki Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli bayan doktoru il merkezindeki evlerine getirmekte olan Bilal Andiç yönetimindeki 44 NS 615 plakalı minibüse, karşı yönden gelmekte olan  Hacı Mehmet Güzlek yönetimindeki 31 ABF 36 plakalı TIR çarpmıştı. 

Kazada minibüste bulunanlardan Derya Şahin (29-Gövdeli İlkokulu 3. Sınıf Öğretmeni), Emine Coşkun (23 -Gövdeli ilkokulu Ana Sınıfı Öğretmeni) Alişan Ergen (26 -Kapıdere Ortaokulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni) Erhan Yaşar (24 -Kapıdere Ortaokulu Matematik Öğretmeni), Çetin Kuşbay (29- Gövdeli Ortaokulu Sosyal Bilgiler Öğretmeni)  ve minibüs sürücüsü Bilal Andiç kaza yerinde ölmüştü.  Dr. Özlem Sarıcı Üzmez (Gövdeli Aile Sağlığı Merkezi'nde Görevli), Hamza Uzan (Gövdeli  ilkokulu 1. Sınıf Öğretmeni), Eren Günver (Gövdeli Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni) ve Yunus Hoşhan (Gövdeli İlkokulu Sınıf Öğretmeni) da yaralanmıştı.

İKİ YARALI TABURCU..

Kaza sonrasında Turgut Özal Tıp Merkezi’nde tedavi altına alınan öğretmen Yunus Hoşhan ile Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Hamza Uzan, sağlık durumlarının iyi olmasının ardından taburcu edildiler. 

Yeni Devlet Hastanesi'nde tedavi görmekte olan Doktor Özlem Sarıcı Üzmez ile Öğretmen Eren Günver’insağlık durumlarının ise iyi olduğu ve tedavilerinin devam ettiği bildirildi.

MÜSTEŞAR YARDIMCISI ZİYARET ETTİ..

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Yusuf Büyük, Pazar günü Malatya’ya gelerek, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı adına, kazada ölen öğretmenlerin Malatya’daki taziye adreslerini ziyaret edip, ailelere  Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın başsağlığı dileklerini sundu. Müsteşar Yardımcısı Büyük, daha sonra Devlet Hastanesi’ne giderek, burada Doktor Özlem Sarıcı Üzmez ile Öğretmen Eren Günver’i ziyaret edip, geçmiş olsun dileklerini iletti.

Büyük, hastanelerden taburcu edilen öğretmenler Yunus Hoşhan ile Hamza Uzan’ı da evlerinde ziyaret ederek , Bakan Avcı’nın geçmiş olsun dileklerini sundu. 

"MİNİBÜS YAVAŞTI, TIR ÜZERİMİZE GELDİ.."

Bu arada, tedavileri hastanede ve evde devam eden yaralıların kazanın şokunu hala atlatamadıkları gözlenirken, kazanın oluşu ile ilgili de ilk anda sanılanın dışında, minibüs sürücüsünün hiçbir kabahati olmadığına ilişkin bilgi verdiler.

Yakınlarına kazayı anlatan kazazedeler, Doğanşehir'den Malatya'ya gelirken, yol buzlu olduğu için minibüsün 40-50 kilometre hızla ve şeridinde seyretmekte olduğunu, bir anda karşı şeritten süratli bir TIR'ın kontrolden çıkarak üzerlerine geldiğini gördüklerini, sonrasını hatırlamadıklarını, gözlerini hastanede açtıklarını anlattılar.

Öte yandan, resmi makamların kazayla ilgili kamuoyuna aktardıkları tek bilginin kaynağı olan ve feci kazanın, ildeki yaralamalı diğer trafik kazalarında yaralanan 6 kişi ile birlikte bir cümleyle "Sorumluluk bölgemizde meydana gelen trafik kazalarında (6) şahıs hayatını kaybetmiş, (10) şahıs yaralanmıştır." şeklinde açıklandığı Jandarma Vukuat Raporu'nda, kazadan yara almadan kurtulan TIR sürücüsü Hacı Mehmet Güzlek ile ilgili yapılan işlemin sonucu hakkında da bir bilgi yeralmamıştı.

HABER: malatyahaber.com- Savaş BARIŞ, Yeni Malatya Gazetesi

FOTOĞRAFLAR: 5'i öğretmen 6 kişiye mezar olan minibüsün ve minibüse çarpan TIR'ın kazadan sonraki hali.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız